moeilijke ouders tijdens lesgeven van hun kinderen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-02 17:08

imker schreef:
Dat herken ik zelfs bij de Paarden!!! Als wij les hebben staat er zo’n flapdrol van de club bij, die in 1806 ooit op een paard heeft gezeten. Die zal ons (mij) wel even vertellen wat ik allemaal verkeerd doe. Hij staat dan langs de kant met zijn tong te klakken en zegt dat ik hem meer aan de teugel moet rijden. DAT WEET IK ZELF OOK WEL, SLIMMERD!!!
Ik werd op een gegeven moment zo pissig, dat ik heb gezegd dat hij zijn kop mocht houden, of dat hij het anders zelf even mocht proberen. Toen was meneer stil….. Looser. Sjonge, ik kan me daar zo kwaad om maken, ben je 25 jaar en dan wordt je nog als een kleuter behandeld door zo’n seniele bejaarde… (grrr, ben echt NOG boos)


Waarom neem je dan les bij hem??????

Hij staat daar om je te helpen, en opbouwende kritiek te geven, misschien dat je een aantal dingen zelf wel weet, maar om tegen een instructeur te zeggen dat ie z'n kop moet houden, vind ik zeer respectloos, onbeschoft. Als je het bij mij in de les had gezegt, had ik je er uit gestuurd.

Ik lees dit berichtje echt met verbazing!!??!!

Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-02 17:14

imker"]
Dat herken ik zelfs bij de Paarden!!! Als wij les hebben staat er zo’n flapdrol van de club bij, die in 1806 ooit op een paard heeft gezeten. Die zal ons (mij) wel even vertellen wat ik allemaal verkeerd doe. Hij staat dan langs de kant met zijn tong te klakken en zegt dat ik hem meer aan de teugel moet rijden. DAT WEET IK ZELF OOK WEL, SLIMMERD!!!
Ik werd op een gegeven moment zo pissig, dat ik heb gezegd dat hij zijn kop mocht houden, of dat hij het anders zelf even mocht proberen. Toen was meneer stil….. Looser. Sjonge, ik kan me daar zo kwaad om maken, ben je 25 jaar en dan wordt je nog als een kleuter behandeld door zo’n seniele bejaarde… (grrr, ben echt NOG boos)
[/quote]
[quote="pipo schreef:
Waarom neem je dan les bij hem??????



ze neemt ook geen les bij hem... ze zegt toch hij staat er altijs bij en gaat dan commentaar geven... hij is dus niet de instructeur.

Coberlina

Berichten: 6637
Geregistreerd: 01-06-02
Woonplaats: Zeeuws Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-02 17:42

Kleintje schreef:
Vertellen dat het kind nooit bang was, nu opeens wel. Tuurlijk is dat als ouder niet leuk om te zien, maar als het kind bang is om te galopperen en ze daar eigenlijk genoegen mee nemen, dat ze dan beter kan stoppen. Want... als ze het niet leert, dan weet ze ook niet wat te doen als een pony er een keer vandoor gaat. Dan is het juist veel gevaarlijker.

Op het moment zelf het kind dus vertellen dat het altijd goed ging. Waarom nu dus niet. Zeggen: Nu kan je je moeder laten zien hoe goed je bent, dat je wel durft. Maar... als je echt niet durft dan praten we straks even met je moeder en jou erbij.

Denk dat je het vertrouwen van een kind moet winnen. De moeder links moet laten liggen.


hey
dit klopt wel helemaal!
Mijn moeder is bang van paarden en als ze eens naar een les komt kijken en Gigi doet lastig, dan zegt ze al meteen "dat beest is niks waard, je zou hem beter verkopen. Ben je beter af zonder. Ik zou al lang er niet eens meer mee galopperen" Boos! (galop => dan bokt(e) hij, nu ist weer effe beter)
Dus als je het constant hoort van je ouders, ga je dat overnemen en word je sowieso bang.
Nu heb ik les van een instructrice die weet hoe ze me moet overtuigen en de galop gaat al stukken beter. Ik ben ook niet zo bang meer.
Haha! Dus idd ouders weglaten, eventueel de laatste 10 minuten erbij ofzo, maar niet langer, want dan hebben ze toch weer vervelend commentaar over dat het "nooit vooruit gaat" (in niveau) Boos!

xxx
Kim

steeffie

Berichten: 2347
Geregistreerd: 23-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-02 17:46

jaa ik herken het ook...........van mijn eigen moeder!!
Als ik rijd houd ze er mond wel, maar af en toe wil mijn broertje uitstappen alleen meestal twijfelt hij dan omdat mijn moeder alleen maar zit "ow wat eng" en "je hoeft niet als je niet wil hoor, ik vind het ook eng"
ja dan word het voor zo'n kind nog enger natuurlijk!! Frusty
maja zovaak komt mijn moeder niet kijken........die blijft het liefst zo ver mogelijk van de paarden vandaan Haha!

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-02 21:10

Ik denk dat je het beste tegen die vrouw kan zeggen dat jij de instructrice bent en niet zij. En dat haar dochter misschien gaat twijfelen als zij zich ermee gaat bemoeien en dan bang wordt.

Mijn vader kwam nooit bij mij kijken tot een keer dat we gingen springen. Ik reed op een tuiger en hij kon absoluut niet springen. En ik reed aan op de hindernis en hij banjerde er zo doorheen en hij struikelde. Hij viel gelukkig niet, maar ik hoor mijn vader nog keihard door die bak schreeuwen: GVD!! Nou ik schaamde me dood. Al die mensen kijken. En we reden naar huis, zegt m'n vader: ik heb liever niet dat je nog springt.. Frusty Frusty Frusty Haha.

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-06-02 22:30

ff voor de duidelijkheid.

het zijn mijn pony's en er is dus geen vereniging dus ik moet het echt helemaal zelf oplossen.

en dan nog ff iets, het meisje waar het om gaat is 6 jaar oud dus niet zo maar een meisje die maling aan haar moeder heeft.

tuurlijk praat ik met haar en vroeg ik wat er was maar toen ging ze alleen maar weg rijden en andere kant op kijken en zei die moeder; laat haar nou maar gewoon.
tja dan blijft er weinig keus over.

en na de les heeft ze de pony niet eens afgezadeld, dat hebben 2 andere meiden gedaan dus geen eens kans om met hun te praten.

hopelijk krijg ik a.s. woensdag de kans!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 09:50

ze neemt ook geen les bij hem... ze zegt toch hij staat er altijs bij en gaat dan commentaar geven... hij is dus niet de instructeur.[/quote]

Sorry, dan heb ik het verkeerd begrepen!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 10:36

naiade schreef:
maar het is eerder zo dat ze i.d.d. bang zijn (ouders dan) en dat begrijp ik wel, ziet je kind door de bak heen crossen....

er zijn ook van die ouders die zelf altijd gereden hebben en die dan echt les gaan geven, hier kan ik gemakkelijker iets van zeggen want die snappen mijn verhaal.

ik vind dit gewoon zo moeilijk, die vrouw gister werd gewoon beetje boos, zo van he maar euh laat haar nou maar gewoon stappen ik zie aan haar dat er iets aan de hand is.
dus ik ff gepraat met dat kindje en toen wilde ze wel maar dan moest ik mee rennen dus toen ff half rondje en dat ging goed, toen los gelaten en toen ging die moeder helemaal schreeuwen, echt zo van, ja maar je zou mee rennen bla bla.


De moeders mee laten rennen Haha!
Kun je ondertussen door gaan met de les Knipoog

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 23450
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 10:56

jaah das een goeie orri, wedden dat ze dan geen adem hebben om commentaar te geven }>

Mijn moeder bemoeide zich er eigenlijk nooit mee alleen als ik iets aan haar vroeg. Nu wel af en toe maar ze bedoeld het goed.
Bijvoorbeeld met lange teugelen is het ' been' de zweep, dus als ze opzij moet leg ik de zweep daar waar je kuit ligt, dan vraagt weleens waarom ik het met de zweep doe maar als ik het uitleg snapt ze het wel.

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 11:51

Pipo"]
[quote="fabienne schreef:
In principe bepalen natuurlijk de ouders wat zij wel of niet willen met hun kind. Alleen is het niet de bedoeling dat ze dat tijdens jouw les gaan verkondigen, want dat wekt alleen maar irritatie op. Het beste is buiten de les om eens een paar duidelijk afspraken met de ouders op een rijtje te zetten wat nu wel en wat niet de bedoeling is. Tenslotte zijn het HUN kinderen en betalen ZIJ de vette rekeningen!!!!!!!!!! Houd goed in de gaten dat JIJ een dienst aan het verlenen bent, en dat altijd de eigenaar van het paard, pony of in dit geval de ouder van het kind het laatste woord heeft!
Het is alleen niet de bedoeling dat ze zich tijdens de les zelf ermee bemoeien.


Het zijn misschien wel hun kinderen, maar jij bent degene die verantwoordelijk is tijdens de les. En niet de ouders. Als ze het er niet mee eens zijn, zullen naar een andere manege moeten gaan.
[/quote]

Pipo wat je hier stelt is niet waar. Op alle maneges geldt: paardrijden in deze accomodatie is volledig op eigen risico. Nooit is de instructeur of de manege verantwoordelijk, tenzij grove nalatigheid aangetoond kan worden.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 11:57

Helaas Fabienne, dat staat op bordjes maar is absoluut niet rechtsgeldig.
De eigenaar van de paarden is altijd verantwoordelijk, net als de instructeur.

Er is een aantal jaren geleden een enorme rel geweest in de athetiek wereld, daar is iemand ergens vanaf gedonderd en in een rolstoel terecht gekomen, bij die oefening moesten 2 gediplomeerde mensen staan, maar er stond een niet gediplomeerd iemand. Dat heeft die persoon heel veel geld gekost, hij is aansprakelijk gesteld. Toen is er veel ophef bij de maneges geweest en er is onderzoek naar geweest. Het gaat ook op voor de maneges. Je bent als bedrijf en persoon absoluut aansprakelijk.

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-06-02 12:23

ze moeten bij ons tekenen voor eigen risico.

we hebben soort contractje opgesteld hiervoor.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 12:34

naiade schreef:
ze moeten bij ons tekenen voor eigen risico.

we hebben soort contractje opgesteld hiervoor.


Nou als ik daar manegelessen zou komen rijden zou ik die niet tekenen?? Voor mijn gevoel betekend heteen beetje dat je geen verantwoordelijkheid neemt voor je klanten en beesten?

Idd ik ken die bordjes die er hangen betreden op eigen risico enz... Dat is gedeeltelijk waar. Mijn paard bijt en iemand zei dat ik een bordje moest ophangen dat hij bijt en geen vingers door de tralies moeten steken. Toen zei de eigenaar heeeel terecht: het paard geeft het aan dat hij geen aandacht wil hij dreigt als die persoon dan zijn vingers DOOR de tralies steekt zal hij bijten. Hij voelt zich dan bedreigt op zijn eigen terrein dus valt aan. Omdat hij achter tralies staat en het duidelijk aangeeft is het voor eigen risico. MAAR de eigenaar blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor zijn paard. Du sook als hij door die persoon zijn toedoen zou ontsnappen.

pmarena

Berichten: 48143
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 12:43

Ik denk dat je moet kiezen :

Volgende les van te voren even met de ouders praten , en zeggen dat ze je niet in de les moeten tegenspreken .
Dit gaat ten koste van de concentratie van alle kinderen en het lijkt dan alsof jij niet de baas bent , da's ook niet goed......

Het is JOUW les , bevalt hun het niet dan moeten ze de les niet langer verstoren en hun kind eruit halen.
Aanpassen of opkrassen ! Haha!

Gewoon even erover praten dat als jij niet op een verantwoorde manier je les kunt geven , dus zonder bemoeienis langs de bak , dat de kwaliteit van de les enzo achteruit gaat.

Of je kunt het afwachten of het nog eens gebeurd en dan pas dat gesprekje houden.
Als de ouders jouw oordeel niet vertrouwen houdt het op.....

Sterre

Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 12:49

Even off-topic:

Prisca schreef:
....het paard geeft het aan dat hij geen aandacht wil hij dreigt als die persoon dan zijn vingers DOOR de tralies steekt zal hij bijten. Hij voelt zich dan bedreigt op zijn eigen terrein dus valt aan. Omdat hij achter tralies staat en het duidelijk aangeeft is het voor eigen risico...


Helaas zijn meestal de mensen die geen ervaring met paarden hebben, degene die dit soort dingen doen Boos! !

We hebben het bij ons op stal ook met een paard gehad: Er kwamen mensen op de manege, met 2 kindertjes "die even paardjes wilden kijken".
Zegt iemand van ons nog tegen die mensen (toen ze vroegen of dat mocht): "pas wel even op met dat paard in de laatste box, die wil nog wel eens bijten, ook al komt ze heel lief met d´r koppie naar buiten".

Die mensen vonden het blijkbaar toch nodig oom ook dát paard te gaan aaien Verward , wat doet het paard: HAP.... halve neus van die vrouw weg Frusty Boos! !!!
(Sorry, maar als je al van te voren gewaarschuwd bent, dan is het toch wel vragen om moeilijkheden?!!!!)

Percy

Berichten: 12075
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 13:06

Ben jij eigenlijk een gediplomeerd instructrice?

Klinkt misschien als een rare vraag maar voor mij als ouder zou dat heel erg doorslaggevend zijn voor het vertrouwen wat ik in degene die mijn kinderen les staat te geven heb.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 13:25

Percy schreef:
Ben jij eigenlijk een gediplomeerd instructrice?

Klinkt misschien als een rare vraag maar voor mij als ouder zou dat heel erg doorslaggevend zijn voor het vertrouwen wat ik in degene die mijn kinderen les staat te geven heb.


Hehe eindelijk een verstandige ouder!

Je kunt wel een contract laten ondertekenen dat het voor eigen risico is, maar als je er mee naar de rechtbank gaat, is het niet rechtsgeldig!! Dus leuk geprobeerd, maar helaas.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 13:54

Ik denk dat veel ouders hier niet van bewust zijn dat er mensen met een opleiding in de bak horen te staan. PLUS denk ik dat dat de taak van de betreffende manege is.

Maar ja bij schaarste laat je je makkelijk overhalen tot geen slimme dingen helaas.

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-06-02 18:27

ik heb orun 1e fase gedaan.

maar bij ons op de manege in de buurt (fnrs) staan div. mensen zonder diploma's les te geven.
dacht dat dat niet kon bij de fnrs???

pmarena

Berichten: 48143
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 20:42

Percy schreef:
Ben jij eigenlijk een gediplomeerd instructrice?

Klinkt misschien als een rare vraag maar voor mij als ouder zou dat heel erg doorslaggevend zijn voor het vertrouwen wat ik in degene die mijn kinderen les staat te geven heb.


Mee eens , maar als je geen vertrouwen hebt in degene die lesgeeft ,
stop je kind dan niet in die les !

Als je het WEL doet moet je niet tijdens de les gaan zeuren , dat werkt niet.

Je hebt WEL vertrouwen in de instructeur
of GEEN (niet voldoende) vertrouwen ,
in het laatste geval moet je er er dus ook niet aan beginnen.

Is voor het kind ook verwarrend , en voor alle anderen die erbij betrokken zijn ook.

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-02 00:44

Pipo schreef:
Helaas Fabienne, dat staat op bordjes maar is absoluut niet rechtsgeldig.
De eigenaar van de paarden is altijd verantwoordelijk, net als de instructeur.

Er is een aantal jaren geleden een enorme rel geweest in de athetiek wereld, daar is iemand ergens vanaf gedonderd en in een rolstoel terecht gekomen, bij die oefening moesten 2 gediplomeerde mensen staan, maar er stond een niet gediplomeerd iemand. Dat heeft die persoon heel veel geld gekost, hij is aansprakelijk gesteld. Toen is er veel ophef bij de maneges geweest en er is onderzoek naar geweest. Het gaat ook op voor de maneges. Je bent als bedrijf en persoon absoluut aansprakelijk.


Dit voorbeeld onderstreept wat ik hierboven gesteld heb: alleen bij nalatigheid is de manegehouder/instructeur verantwoordelijk. De rel is ontstaan omdat er een niet-gediplomeerde stond in plaats van een gediplomeerde en dat is nalatigheid.

Maar dit wordt wel heel erg off-topic........

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 18:54

mijn pa was de beste instructeur Haha!

stokpeerd
Berichten: 431
Geregistreerd: 23-03-02

lastig ouders

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-02 22:35

Ik ben zelf moeder van een kind dat rijdt, en kan me levendig voorstellen dat ouders zich er mee bemoeien. Ikzelf doe het niet, omdat ik vind dat je de instructie niet in de rede moet vallen en omdat de kinderen er ook vreselijk van balen als hun ouders dit doen.
Ik heb ook een bloedje hekel aan die schreeuwende voetbal vaders langs de lijn!
Maar ook ik verbijt me wel eens, omdat ik zelf ook les gegeven heb.
Zie je dat er bijvoorbeeld absoluut niets van gezegd wordt als de basishouding werkelijk klote is.
Dat de instructie bij wijze van spreken de leerlingen M of zelfs z oefeningen laat doen terwijl de houding en zit nog niet eens onafhankelijk zijn!!! Handen op de dijbene rusten en ga zo maar door.

Heus dan is het werkelijk erg moeilijk je stil te houden.
Tip voor de ouders die hun mond dan echt niet kunnen houden...
Ga er na een les eens over praten met de instructie of het bestuur.
Ik vind het ook belangrijk da de instructie zich niet arrogant opstelt, zo van wou je het zlef ff doen? Nee, luisteren naar elkaar maar niet tijdens de les iets willen veranderen!!

Misschien is de groep te groot, laat het kind (als het echt wil leren rijden priveles nemen, al is het maar een half uurtje per week bovenop de clublessen.) Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je kind wil, gewoon lekker recreeren of presteren in de sport.

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-06-02 23:24

het is ook echt spelenderwijs met de pony's omgaan tijdens die kinderlessen bij ons.

niet meer dan 6 per les en 20 min. serieus, 20 min. spelletjes en 20 min. verzoring.

ik ga het er gewoon eens over hebben inderdaad.
heb dat vrijdag bij voorbaad even met die ouders gedaan en die begrepen het allemaal prima.

i.d.d. stond er een moeder langs de kant en die zij na de les dat ze moeite had niks te zeggen omdat ze zelf ook veel gereden had vroeger maar ze zei dat ze me volkomen vertrouwde en het aan mij over liet.
leuk om te horen en het heeft dus goed gewerkt.

wat dit betreft, ik heb veel leuke reacties gehad, iedereen bedankt en einde topic...

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-02 11:19

He, ik ken jou punt. Mijn vriendin geeft les, bij de gevorderden en daarna de iets minder gevorderden en dan de half beginners. 1e, 2e en 3e les dus. Ik rijd in de 2e les, en help in de 3e les. Maar in mijn les, zitten twee kleine kinderen van 11 en 10, zusjes. En ik ben de oudste in mijn les. Maar die moeder loopt ook steeds te praten. En ik heb gewoon gevraagd of ze Miriam les wilde laten geven, en stil wilde zijn, omdat ik me niet kon concentreren!!!

Maar nu terug naar jou punt, je moet gewoon tegen die ouders vragen, of ze jou les willen laten geven. Geen gezeik, niet kwaad worden, gewoon rustig vragen. Heeft echt nut!

Groettiezzz