Zadels + advies + ervaringen!

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Zadels + advies + ervaringen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-06-02 18:38

Ik heb een kentaur dressuur zadel met rechte kussens. Het zadel heeft een brede boom en ik dacht dat het goed lag op mijn pony.
Nu heeft iemand met veel verstand naar het zadel gekeken, en het blijkt dat hij helemaal niet goed ligt.
Mijn pony heeft een ronde rug, dus heb ik ook ronde kussens nodig zodat het zadel beter op de rug ligt. Hij heeft een smalle schoft, maar geen hoge schoft, dus heb ik een zadel nodig dat een smallere kamer/boom heeft.
Wat voor soort zadel adviseren jullie
( tuurlijk laat ik een zadel specialist komen, maar ik wil graag wat persoonlijke ervaringen horen)

Het moet dus een dressuurzadel zijn!

Piaffe
Berichten: 4442
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 19:35

Ik ben van mening dat een zadel dat niet klappert aan de achterkant, niet te smal is van voor, niet op de schoft drukt, goede schoudervrijheid en geen drukkingen geeft al vrij goed ligt. Natuurlijk kun je een expert laten komen, een zadel op maat laten merken en etc. Maar soms betwifel ik mij of het echt altijd nodig is. Als het zadel aan bovenstaande voldoet, zou ik het mooi laten liggen.

bewerkt: Verder heb ik heeeeeele goede ervaringen met KN. Gewoon een 2ehands dressuur dat bij aankoop 10 jaar oud was. Hij ziet er nog super uit en ligt goed. Misschien iets aan de brede kant, maar het drukt niet opd e schoft, klappert niet en geeft zeker genoeg schodervrijheid. Ik heb het dan wel over een extra breed zadel, voor een KWPNer met weinig en breede schoft.

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 22:23

Een maatwerk Daaleman is imo het beste dat je kunt krijgen. Wat is je budget?

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 10:35

Ik ben niet weg van Kentaur moet ik eerlijk zeggen, ik vind ze wel lekker rijden, maar niet goed liggen. Zelf ben ik helemaal Ainsley-gek. Je moet gewoon een specialist laten komen en mimimaal 5 of 6 verschillende merken laten meebrengen en als je daar een keuze uit maakt dan nog een week op proef houden. Fugers in Soest is echt een goede winkel die ook veel terug geeft voor je 'oude' zadel als je inruilt.
Succes

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 10:42

Mobick ze liggen niet god op jouw paard denk ik ??

Ik heb zelf een springzael van kentauer en bevalt me prima goed zadel voor een leuke prijs.

Ymke laat je zadel eerst eens nakijken door een zadelmaker want er moet op zich nog mogelijk heden genoeg zijn met je huidige zadel Verward . Om nu een andere zadel te kopen is ook een beetje onzin. Verder sluit ik me aan bij piaffe Haha! .

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 11:26

[quote="Prisca"]Mobick ze liggen niet god op jouw paard denk ik ??

Ik heb zelf een springzael van kentauer en bevalt me prima goed zadel voor een leuke prijs.

Prisca, ze liggen inderdaad niet goed op mijn paard. Ik heb een tuiger met aardige knieactie en ben een 'luie' ruiter... Slapen ik merk dat een dieper zadel beter rijdt op Rio. Echter had mijn vriendin voor haar Fries ook een Kentaur en ik heb daar regelmatig op gereden, maar eigenlijk hetzelfde probleem... Fries gooit ook hoog op. Dus wellicht ligt het aan mij (tuurlijk ligt het aan mij)... maar mijn voorkeur gaat uit naar een Ainsley zadel... maar dit soort dingen zijn zo persoonlijk. Ik heb ook met een Stubben gereden hiervoor en dat was op mijn paard helemaal waardeloos.... Moet ik ook eerlijk zeggen dat ik de kentaur dealer in B'hoven, niet echt sympathiek en objectief vond....

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 11:37

Oww wie had je dan in Bilthoven? Ik weet dat ze gaan stoppen met kentauer omdat horseland nu onder horselover valt.

Je zou freddy´s in Nieuwegein eens kunnen proberen. Veel mensen daar hebben bij Horseland gewerkt en ze zijn erg tevreden over het merk. Misschien kan je hem daar leuk inruilen en dan net zolang kijken totdat je wel een zadel vind waarbij je goed kan zitten.

Ik heb ook de nodige springzadels versleten eer ik een goede had. Lag nietaan mijn paard maar aan mezelf. Ik zat niet lekker.

Voor meer info kan je me pben.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 11:52

Passier, de naar mijn mening fijnste zadels, liggen bijna altijd goed, zitten super. ( kosten helaas ook wat)

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-02 12:24

Ik had een wat oudere man in Bilthoven, die niet leuk deed. Ik vertelde hem dat ik een Ainsley zadel wilde en hij zat maar door te drammen over Kentauer... wat hij zei kwam er op neer dat mensen die niet kunnen rijden liever een zadel met een gedwongen zit nemen... nou dat vond ik een beetje raar. Freddy's is ook een leuke ruiterzaak, ik heb mijn zadel bij Fugers in Soest gekocht en die man is echt heel kundig en hij heeft alle merken. Passier is ook een geweldig merk (maar wel duur...)

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-06-02 18:37

bij fugers heb ik dit zadel ook gekocht.
Ik rij nu met gelpad of schapenbont onder het zadel en ik merk dat het voor mijn pony heel veel uitmaakt. Zonder gelpad f bontje schuift het zadel naar voren en naar achteren.
Ik vind het een lekker zittend zadel,wel een vrij platte zit.

Ik rij nu af en toe op een merkloos vzh zadel ( met balkjes draven) , ik kan niet zitten op dat zadel, zo hard, niks bij je knieen, maar het ligt perfect op mijn pony. Heel raar want het zadel is van een kleine B/C pony en mijn bolle is toch echt een grote E. Het is ook 16 inch en dat is wel weer goed voor mijn kont. Het kan er misschien aan liggen dat hij een arabier is...

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:21

#Ymke# schreef:
bij fugers heb ik dit zadel ook gekocht.


Waarom ga je niet terug naar Fugers dan Verward Ik heb alleen maar hele goede ervaring met Dhr. Fugers hij geeft veel service en hij is nooit te beroerd om een paar keer terug te komen en om dingen aan te passen........of wil je niet meer naar hem terug Verward

Zoals jij beschrijft hoe je pony eruit ziet zou je ook eens een Stubben zadel kunnen proberen......., zitten perfect, maar liggen ook perfect.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:33

Ben het eens met nappoleon, fugers zal dit zeker netjes oplossen, die ervaring heb ik tenminste met hun.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 17:38

Pipo schreef:
Passier, de naar mijn mening fijnste zadels, liggen bijna altijd goed, zitten super. ( kosten helaas ook wat)

Mijn Passier ligt nu dus helaas werkeloos op de steun, geen van mijn paarden past hem.

KN zadels staan bekend om de redelijk smalle boom, maar het beste kan je Fuug langs laten komen en van te voren duidelijk zeggen dat je veeeeeel zadels wil passen, anders heb je kans dat hij met drie zadels aan komt zetten. Daarbij laat je hem dan ook gelijk kijken naar je huidige zadel, vaak zie je zelf dan ook wel of jouw zadel echt zo slecht ligt of dat het prietpraat is.