Wat was ik vroeger toch een sukkeltje :)

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

 
 
Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-01 00:14

Soms irriteer ik me weleens aan al die betweterige paardrijdende koters, maar eigenlijk was ik vroeger ook geen haar beter. Als je op de manege rijdt en je krijgt je eerste verzorgpony voel je je al een hele piet. Daarnaast neem je ook nog eens een keer klakkeloos alles over van oudere en al langer paardrijdende kinderen want in jouw ogen draait je status alleen maar om het aantal jaar dat je paardrijdt. Tenminste, zo ging dat bij ons een beetje. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik vroeger zo`n sukkel was, maar ik wist toen nog niet beter. Een paar voorbeeldjes. Op de manege reden een paar meisjes hun pony met gebogen hals ("aan de teugel" noemden ze het). En hoe doe je dat? Nou gewoon links en recht aan de teugels trekken net zo lang totdat ie naar beneden gaat, al moet je half op z`n nek hangen. Toen ik later op de ponyclub ging reed daar een meisje die "al" L was. De rest was complete beginner
dus dat meisje werd echt als een heilige beschouwd. Ik zag haar een keertje trainen met een stang en trens dus ik vroeg wat voor een bit haar paard nou had. Toen vertelde ze dat dat een stang en trens was en alleen voor hogere dressuurpaarden. Ze had nl. net 10 winstpunten (in 4 jaar tijd, maar wist ik veel dat dat niet snel was) in de L gehaald en vond dat reden genoeg om er een stang en trens in te flikkeren. Als 10 jarige zat ik samen met een vriendinnetje een keer een videoband te kijken over dressuurtraining. Ze lieten zien hoe je een paard de beginselen van de piaffe leert. Dus ik met dat vriendinnetje naar buiten, pony uit het land geplukt. We hadden geen zadel en hoofdstel, alleen een halster. Dus ik spring op die pony en dat andere meisje tikt met een tak (met de bladeren er nog aan) tegen de achterbenen van de pony terwijl ik schuin aan de zijkant van de pony naar beneden zat te kijken of ie al "in piaffe" zat. De pony, een ongelooflijke goedzak, tilde zo nu en dan haar been even op (dacht waarschijnlijk dat we haar hoeven aan het uitkrabben waren ofzo) dus wij helemaal trots want dat was toch echt piaffe haha! Ook een keertje liep ik met m`n verzorgpony, een merrie, over de
dijk. Om stoer te doen zei ik voor de grap tegen voorbijgangers: kijk uit, gevaarlijke hengst! Waarop een fietser zegt: jahoor, dat is gewoon een ruin. Ik, die nog nooit van het woord "ruin" had gehoord, was in opperste verwarring Verward . Ik kende alleen de woorden hengst en merrie. Dus in mijn Penny agenda kraste ik bij "geslacht" merrie door en zette er "ruin" neer *LOL* . (Ik was er een tijdje eerder al achter gekomen dat geslacht niet betekent waneer je je pony naar de slacht hebt gebracht Haha! )

Gelukkig weet ik nu wel beter. Op mijn 14e kreeg ik voor het eerst fatsoenlijk dressuurles en er ging een wereld voor me open. Een buurvrouw die ik altijd hielp met pony`s leerde me veel over verzoring etc. dus het toch nog goed gekomen haha! Maar ik ben er ook wel achter dat je nooit uitgeleerd bent.


Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 07:34

Ik weet PRECIES waar je het over hebt. Ik was vroeger net zo.

Gingen we (mn vriendin en ik) met onze verzorgpony een buitenrit maken en we hadden voor de gein maar een slofteugel gekocht, want daarmee kan je je paard mooi aan de teugel laten lopen.

Ik zag gisteren kleine meisjes rijden op verzorgpony's en die waren alleen maar aan het galoperen. En dan gingen ze van pony wisselen en dan galopeerden ze zo weer weg.
Ik wou er eerst nog wat van zeggen, maar ik dacht: zo was ik vroeger ook.

En ik had een eigen shetlanderveulen, daar gingen we gewoon mee springen (aan de hand) en longeren (hij was 1 jaar).

Eigenlijk was het bij Frans de Bruijn dat ik een paar keer op mn flikker heb gekregen van de dingen die ik verkeerd deed (wist ik veel). Vooral Kim kon nog wel eens heel erg kwaad worden!!!!
Maar dankzij dat ben ik nu echt supervoorzichtig.

Het komt dus wel goed. Meestal.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 09:23

Haha, als we het daaaarover gaan hebben... We hadden een pony op stal en die stond in een stent. Op een bepaald moment had ie geslagen; medewerkster erbij en m met een bezem op zn sodemieter gegeven. Ik vond dat zooooooo zielig... Verward

Net op les, ging ik naar huis, kwamen er meisjes achter me aan 'zou je je pony niet droogwrijven??!!' Dus ik 'ohja'(had geen flauw idee wat dat was) Dus ik met mn mouwvan mn jas over die pony Haha! Stonden die meiden me vreemd aan te kijken.. hihi

Had ik mn eerste 'lease-paard' Was het beestje ziek, verkouden. Ja wat doe je dan? Hem warm inpakken! Dus hup, wij dikke deken erop, elastieke(!) bandages erom. Kwamen we 'z ochtends, lag alles naast de stal (ok goed van die stalhouder natuurlijk, maar er is verder nooit iets over gezegd hoe/wat)

Nuja tot nu toe alles wat ik kan bedenken Party!! Laten we zeggen, iedereen moet leren. Ben toch blij dat de meeste jonge kinderen dat op een manege doen en niet direct op een eigen pony, arm beest Clown

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 09:31

Tja, ik kom van de Ruif in Amsterdam, daar gebeurde dat dus gewoon niet. Heel raar misschien,maar dat soort dingen heb ik toen, zo op die leeftijd niet gedaan. Heb ik iets gemist??

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 10:11

nee, bij de Amsterdamse ponyclub was het ook absoluut niet zo.
Ben ik wel blij mee want dan blijf je tenminste nuchter Haha!
Ik heb ook gisteren mijn paard voor de eerste keer gebandageerd... en daarvoor 1x op mijn 17de, maar dan reisbandages omdat de eigenaar met het vierspan een wedstrijd ging rijden. Ik en een paar andere meiden reden die New Forest E-pony's onder het zadel 4x in de week en ook toen heb ik nooit dat soort 'dingen' als bovenstaand gedaan.
En ja die reden we, verplicht, wel aan de teugel en ze moesten ook verplicht goed gewerkt, volgens hen dus = geschuimd, gezweet hebben!!
Dat vond ik wel apart Lachen



<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-08-19 20:32 ]</font>

flopsy

Berichten: 738
Geregistreerd: 02-02-01
Woonplaats: voorburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 10:41

hihi had ik ook altijd dat soort dingen, reed ik net op de manege, en ik moest een paard opstooien! ik wist het verschil niet tussen hooi en stro dus had ik een baal hooi in de stal gegooid! dat beest stond lekker te eten, en toen kwam de manegebaas aan die vroeg wat ik in godsnaam had gedaan!! ik wist echt niet dat dat verkeerd was ofzo!

I'm a nobody, nobody is perfect, therefore I'm perfect!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 10:47

ik was vroeger ook zo'n koter, maar begin me nou wel te ergeren aan sommigen. Sommigen zijn ook wel heel lief hoor! maar ze beginnen een beetje mij te commanderen.

was ik een tijd geleden een staart aan het borstelen, met een harde borstel, (doe ik altijd). "dat mag niet van de kindernet paardrijclub hoor!" zei een meisje van een jaar of 11/ 12. ja opzich best schattig, maar toch, ik borstel mijn paard zijn staart gewoon met de borstel die mij het best uitkomt!!!!

maar goed, zo was ik vroeger vast ook wel geweest!

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 13:14

Ik kan er wel een boek over schrijven.
Als ik daaraan terug denk...ik schaam me echt wat voor vreselijke dingen ik had gedaan.

Met die shetlander, het is echt ongelooflijk dat het allemaal goed gekomen is met hem. Maar die liep gewoon bij ons in de keuken en we haddenhem eens een trui aangedaan en sokken Verward Daar hadden we de onderkant uitegknipt dus leek het net alsof ie bandages om had.

Ach zo zijn er nog veeeel meer dingen.

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 14:52

Bij de manege waar ik eerst reed zie je het ook, bijna overal denk ik. zitten net zo lang te zagen tot de pony inbuigt:hij loopt aan de teugel!Pas ook, klom een meisje op haar pony, zi=ei ik voor de grap:hij loopt niet eens aan de teugel!dus het meidje zet haar handen op haar knieen en trekt:hij doet het niet!!! Scheve mond\ . En een ander meisje daar heeft nu een pony van de manegeg gehuurd. hartstikke makkelijk beestje, hangt ze d'r een martingaal aan. Ja, want hijs zoo moeilijk! Slapen


Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 15:02

Nouja wat de een makkelijk vind, is voor de ander niet altijd zo simpel. Martingaal vind ik in ieder geval een vriendelijke hulpteugel. Jongen bij ons rijd zn paard ook met spren, terwijl ik echt altijd zonder op dat paard rijd. Mijn beestje daarentegen is bij mij niet snel ontspannen, terwijl hij bij mn instructrice sneller mooi rustig loopt. Is gewoon een kwestie van aanvoelen en keuzes maken denk ik.

En dan nog even: Sommige kids leren het dus gewoon zo (aan de teugel = trekken) Kan je ze niet kwalijk nemen. Eerder de instructie

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 15:11

tuurlijk! maar juist omdat ze het niet weten, moeten ze niet net alsof doen! okee, ze denken dat ze het wel weten, maar dan nog hoef je niet arrogant te gaan doen alleen omdat je een eigen pony hebt! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">

Kitty

Berichten: 7684
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 15:12

Bloos

Thirza

Berichten: 9259
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 15:20

wat dacht je van mij dan ik ben begonen op een huur pony daar heb ik op leren rijden (ze is er helaas niet meer) en als je dan naar een manege gaat dan denk je ook veel van jezelf hoor en mijn zus had toen ook een eigen paard en toen voelde ik me helemaal goed

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 17:53

ach zo heb ik ook onwisj stomme fouten gemaakt ook door erg slechte instructeurs.
Gerdien je was inderdaad een beetje een muts toen je bij ons kwam wbt het omgaan met paarden en pony's maar zoals ik je laatst met Rocky om zag gaan ben trots op je!
super hoor hoe je 'm al hebt laten veranderen van uitgezakte vetzak (op die eerste foto's) en hoe mooi bespierd ie nu al weer begint te worden echt netjes.
Mocht ik op vakantie gaan en niemand hebben om Lottie te doen hoop ik jou te mogen bellen en je weet dat ik heeeel zuinig ben op m'n lottie Knipoog

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 17:55

Hmmm.... het had zo kunnen gaan bij mij... Mits ik niet een superoplettende vader had gehad. Knoeien met een paard was er niet bij. Wassen? NEE, geen sprake van. Deken op? Eerst vragen. Eten geven, Nope, alleen in overleg. Ik was in principe ook nooit alleen, maar dat kwam ook omdat het paarden van 1.60 waren. Een meisje van 8 a 9 jaar, das niet echt verantwoord in haar eentje!
Nou was ik zelf ook zo, dat als ik iets zag bij de meiden op de manege, ik eerst 's avonds aan mijn vader of oudere zus ging vragen wat het nou precies was. Kreeg ik uitleg als het goed was mocht ik het zelf ook, was het iets slechts, ( bv nat in de wei gooien, zonder uit te stappen) kreeg ik duidelijk te horen wat er zou gebeuren als ik dat deed.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:14

ik deed voordat ik ging lessen op de manege(10 jaar)wel vreemde dingen,want ik kroop bij ieder paard de wei in en ging ze borstelen,daardoor werd mijn liefde voor paarden ook bestempeld,omdat ik zo dol was op paarden in de wei waar ik lekker tussen rondliep.achteraf gezien was dat hartstikke gevaarlijk want ze hadden wel kunnen trappen,ofwel naar mekaar en mij ertussen of naar mij.maar toen ik op les ging had ik zo'n verstandige moeder die zei:als je dan toch wilt leren paardrijden dan wil ik ook dat het goed gebeurt en moet je naar een goede manege(er zijn hier in de buurt twee goede en 1 'foute')dus ik heb eigenlijk gelijk heel goed leren verzorgen enzo.maar toch maak je altijd wel stomme fouten,puur uit ontwetendheid,die zal ik nooit meer vergeten.

waar ik mijzelf altijd aan ergerde was die meisjes onderling dat ze mekaar zo zitten te stoken:jij kan ook niet rijden,hoelang rijdt je al,pas drie jaar????das ook niks.

ik hoorde er nooit bij en was dus 'vreemd',maar daardoor was ik ook nergens bang voor en deed wat ik wilde want ik hoefde niet met de groep mee.

maar inderdaad kunnen jonge meisjes heel betweterig doen.toen ik op mijn 17de een arabische merrie in de winter aan het poetsen was(die droeg een winterdek)riep er eens zo'n klein blaag:je mag je paard niet poetsen in de winter,dan gaat zijn vetlaag eraf!dus ik:daarom heefthij die een deken op!
zag je die meid kijken Verward

nee al met al heb ik weinig echt stomme dingen gedaan,ik werd gewoon gelijk goed opgeleid,das echt een pre voor jonge kinderen vind ik.
maar mijn kindertijd op de manege vond ik niet leuk.alleen de paarden vond ik leuk en zat dan ook uren verstopt in de stal onder de voerbak.

vandaag reed ik met anous in het bos en dan kom ik altijd langs mijn vroegere manege,en ik zag wat kinderen buiten,en kijken joh!die keken echt tegen mij op omdat ik 'zelf' een paard had.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:14

ik deed voordat ik ging lessen op de manege(10 jaar)wel vreemde dingen,want ik kroop bij ieder paard de wei in en ging ze borstelen,daardoor werd mijn liefde voor paarden ook bestempeld,omdat ik zo dol was op paarden in de wei waar ik lekker tussen rondliep.achteraf gezien was dat hartstikke gevaarlijk want ze hadden wel kunnen trappen,ofwel naar mekaar en mij ertussen of naar mij.maar toen ik op les ging had ik zo'n verstandige moeder die zei:als je dan toch wilt leren paardrijden dan wil ik ook dat het goed gebeurt en moet je naar een goede manege(er zijn hier in de buurt twee goede en 1 'foute')dus ik heb eigenlijk gelijk heel goed leren verzorgen enzo.maar toch maak je altijd wel stomme fouten,puur uit ontwetendheid,die zal ik nooit meer vergeten.

waar ik mijzelf altijd aan ergerde was die meisjes onderling dat ze mekaar zo zitten te stoken:jij kan ook niet rijden,hoelang rijdt je al,pas drie jaar????das ook niks.

ik hoorde er nooit bij en was dus 'vreemd',maar daardoor was ik ook nergens bang voor en deed wat ik wilde want ik hoefde niet met de groep mee.

maar inderdaad kunnen jonge meisjes heel betweterig doen.toen ik op mijn 17de een arabische merrie in de winter aan het poetsen was(die droeg een winterdek)riep er eens zo'n klein blaag:je mag je paard niet poetsen in de winter,dan gaat zijn vetlaag eraf!dus ik:daarom heefthij die een deken op!
zag je die meid kijken Verward

nee al met al heb ik weinig echt stomme dingen gedaan,ik werd gewoon gelijk goed opgeleid,das echt een pre voor jonge kinderen vind ik.
maar mijn kindertijd op de manege vond ik niet leuk.alleen de paarden vond ik leuk en zat dan ook uren verstopt in de stal onder de voerbak.

vandaag reed ik met anous in het bos en dan kom ik altijd langs mijn vroegere manege,en ik zag wat kinderen buiten,en kijken joh!die keken echt tegen mij op omdat ik 'zelf' een paard had.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:18

ohoh...
Op de manege zat ik voornamelijk penny's te lezen enzo. Maar ik heb 1x echt iets debiels gedaan. Er was toen een hengstje op de manege aangekomen 3 jaar, echt best een mooi beestje (misschien welsh ofzo?). En ik was samen met de meiden uit mijn groepje verzot op dat beest. We mochten hem wel poetsen. Dus wij dat hele beest vertroeteld, en toen dachten we: laten we erop gaan zitten. Niet ingereden, in zijn stalletje erop klimmen. Dus ik zat er lekker op (in mijn herinnering gaf dat beest er niets om) komt de manege-eigenares eraan. Helemaal over de zeik. Wist ik veel. Ik doe het nu trouwens nog hoor, Ik rij Joop gewoon zijn stal in als het regent, wil liever niet nat worden, maar goed, kan me wel vorostellen dat ze behoorlijk schrok van die malle koter op dat hengstje.
De week erop mocht ik als eerst op hem zitten om hem in te rijden. Ik geloof dat ik het verhaal al verteld heb, maar dat maakt niet uit. Dat inrijden was voor mij echt een hemels begrip. Ik zat altijd op de moielijke pony's en misschien had ze gezien dat ik toch wel een of ander iets had met dat beestje. Ik weet ook helemaal niet of er al iemand op had gezeten, maar gezien de belangstelling was het of gruwelijk mis gegaan, of was ik echt de eerste (apetrots natuurlijk). Ik was twaalf en ik zou samen met Eveline (ik weet haar naam nog, ook nog hoe ze eruit zag) een half uurtje met hem bezig gaan. Ik erop, en meteen wist ik wat het betekende: hij kende echt nix, kon niet fatsoenlijk op de hoefslag lopen enzo. Dus heel rustig stappen, draven en een beetje figuurtjes proberen. Langs de bak hadden alle andere kiddos zich verzameld, en toen stond er een jongen en die had ook een eigen pony. Of hij of dat paard nou Robin heette weet ik niet meer, maar volgens mij was hij het. Iig, hij zei dat ik moest gaan galopperen, maar ik was super voorzichtig, en dat paardje dat wilde niet. Hij stapte de bak in en zegt: dan doe ik het wel. Ik was helemaal overrompeld en ik stapte dus af. In 5 minuten ging het helemaal mis, ik ben weggelopen met een onwijs naar gevoel in mijn buik.
Week erop reed hij mee in onze les. Met mij erop. Alles koek en ei, hij deed alles, was super lief enzo (voor zover ik dat kan beoordelen). De week erna zat er een ander meisje op, en die werd er gewoon in 5 minuten afgebokt. Haar zusje erop, ook eraf, ik erop: nix. Ik voelde me behoorlijk goed, en ik wist ook niet beter. Maar toch schijnt het zo te zijn (zei min instructeur toen) dat hij me aardig vond, respect voor me had ed. En dat is met veel van die pony's zo geweest denk ik.
Shetje dat bij niemand wilde lopen, maar bij mij (met veel pijn en moeite) wel galoppeerde en draafde. Shetje moe ik moe, maar ik kreeg het wel voor elkaar! Andere pony met zadelvrees, trappende pony, beest waar je niet op kon rekenen enzo. En natuurlijk de pony van een meisje (Fieke) die m niet aan kon, of wel, weet ik niet. Maar goed, ik zat er elke week op, en elke week ging het mis, tot ik een keer bleef zitten en het daarna ook redelijk goed ging.
Heb wel een vette tijd gehad op de manege, maar een eigen paard is ook niet verkeerd. Ik ben nog altijd zo'n irritant kindje dat alles beter weet, maar ik heb ook wel gelijk (denk ik zeker te weten). Mijn zusje bijvoorbeeld wil elke keer bij de paarden in de bak. Bij Kuultje kan dat ook wel. Jopie vind ik al moeilijker omdat hij vrij onberekenbaar is, maar Voltrack: no way! Mijn vader vindt het allemaal best kunnen en zij mag de hele tijd bij ze in de bak lopen. Tuurlijk, hij is altijd lief, maar je hebt hem zelf gezien! denk ik dan. Hij kan op de gekste momenten de kolder in de kop krijgen, en dan legt zelfs mijn vader het af. Ik ben ook geen geweldenaar, maar als hij té dichtbij komt oid dan weet hij gelijk wie hier de baas is. Terwijl hij mijn vader nog steeds niet respecteert. En wat dan te denken van mijn zusje van 11 die alles zo geod weet? Nah, ik denk niet dat ik met mijn 18 recht van spreken heb, maar ik heb op mijn 12e ook rake klappen gehad van Jopie. Ik was ook eigenwijs, maar toch. Ik ga strax uit huis en dan neem ik Jopie mee, en dan hoef ik het hier ook niet meer te zien.
Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik altijd zo'n eigenwijze tut blijf! Ben onwijs voorzichtig op mijn paardje, en ik verwacht dat ook van anderen. Dus als iemand met Jopie bezig gaat heb ik in mijn hoofd de hele tijd op en aanmerkingen. Erg bezitterig eigenlijk... *schaam* En dat eigenwijze dat raak ik ook niet kwijt, altijd overtuigd van mijn gelijk, wat ik heus niet altijd heb en krijg, dusseh....

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:29

ik deed voordat ik ging lessen op de manege(10 jaar)wel vreemde dingen,want ik kroop bij ieder paard de wei in en ging ze borstelen,daardoor werd mijn liefde voor paarden ook bestempeld,omdat ik zo dol was op paarden in de wei waar ik lekker tussen rondliep.achteraf gezien was dat hartstikke gevaarlijk want ze hadden wel kunnen trappen,ofwel naar mekaar en mij ertussen of naar mij.maar toen ik op les ging had ik zo'n verstandige moeder die zei:als je dan toch wilt leren paardrijden dan wil ik ook dat het goed gebeurt en moet je naar een goede manege(er zijn hier in de buurt twee goede en 1 'foute')dus ik heb eigenlijk gelijk heel goed leren verzorgen enzo.maar toch maak je altijd wel stomme fouten,puur uit ontwetendheid,die zal ik nooit meer vergeten.

waar ik mijzelf altijd aan ergerde was die meisjes onderling dat ze mekaar zo zitten te stoken:jij kan ook niet rijden,hoelang rijdt je al,pas drie jaar????das ook niks.

ik hoorde er nooit bij en was dus 'vreemd',maar daardoor was ik ook nergens bang voor en deed wat ik wilde want ik hoefde niet met de groep mee.

maar inderdaad kunnen jonge meisjes heel betweterig doen.toen ik op mijn 17de een arabische merrie in de winter aan het poetsen was(die droeg een winterdek)riep er eens zo'n klein blaag:je mag je paard niet poetsen in de winter,dan gaat zijn vetlaag eraf!dus ik:daarom heefthij die een deken op!
zag je die meid kijken Verward

nee al met al heb ik weinig echt stomme dingen gedaan,ik werd gewoon gelijk goed opgeleid,das echt een pre voor jonge kinderen vind ik.
maar mijn kindertijd op de manege vond ik niet leuk.alleen de paarden vond ik leuk en zat dan ook uren verstopt in de stal onder de voerbak.

vandaag reed ik met anous in het bos en dan kom ik altijd langs mijn vroegere manege,en ik zag wat kinderen buiten,en kijken joh!die keken echt tegen mij op omdat ik 'zelf' een paard had.

Thirza

Berichten: 9259
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:55

sanderijn dat staat er nu 3x haha ik vind het niet erg maar het valt zo op *LOL*

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 20:59

ja thirza ik had hier ff een server foutje oops Frusty Frusty

pardon was niet de bedoeling

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 21:50

Hmmm, die fase heb ik helemaal niet mee gemaakt...want ik had mijn eerst paardrijdles toen ik bijna 24 was (das dus 5 jaar geleden Party!! ) Haha!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-01 22:14

ja maar vikki heb je dan nooit eens dat je een stomme fout maakt uit onwetendheid?

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-05-01 01:21

Ik deed vroeger ook heel gevaarlijk bij paarden, was bijna roekeloos. Zo ging ik rustig onder m`n pony een boek liggen lezen of achterstevoren een buitenrit maken. De enige reden dat ik nu nog leef is dat mijn ouders de rustigste en liefste pony voor me hadden gekocht die ze konden vinden. (Een bejaarde New Forest) Dat beest pikte echt alles.(ze is trouwens nog steeds bij ons, wordt deze week 31) Zo wouden we een keer gaan mennen, maar ja we hadden geen karretje. Dus wat doe je dan, je gaat naar de vuilnisbelt, plukt daar een kapotte grasmaaier vandaan en maakt een tuig van de longeerlijn. Natuurlijk ging de gasmaaier heuvel afwaarts sneller dus dan scheerden we met een rotgang langs de pony. De pony die waarschijnlijk nog nooit eerder gement had keek er niet van op of om, probeerde alleen maar het gras in de berm te pakken te krijgen.

Shaienne

Berichten: 4933
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-01 07:48

He echt leuk om die verhalen te lezen, ik moet er soms wel om lachen..

En Kim ik zou heeeeeeel erg graag op Lottie willen rijden als je op vakantie gaat, dankjewel voor het compliment!

Die manegelessen op Pothoven ben ik ook niet veel beter op geworden, ja ik kon goed blijven zitten als de paarden gingeh bokken. Maar ik denk dankzij Charlotte en Jan ben jij natuurlijk ben ik gaan nadenken.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hoogendroog, Rodevlinder, Tomboy0 en 35 bezoekers