Endurance Zelhem

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Endurance Zelhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-02 09:15

Hoi,

Dit keer viel het 'nachtwerk' gelukkig mee. Kwart voor 7 uit bed, om 8 uur op stal. We hoefde er pas om 11 uur te zijn, dus dat zouden we makkelijk halen. Helaas.. Navy werkte niet echt mee, en deed er 75 minuten over om te bedenken of ze nou wel of niet in die enge rijdende stal wou stappen.. Zo kwamen we pas om kwart over 11 aan..

Gauw gekeurd, de starttijd was van half 1 naar 12 uur verkort. Dus moest ik in een half uurtje Navy en mezelf Lachen klaarmaken. Gelukkig was ze nog aardig schoon, een enkel borsteltje erover was voldoende. Beenbeschermers om, zadel erop, hoofdstel in en toen naar de start. Om 12 uur starte ik, alleen.

Een klein stukje in de berm, en toen het bos in. Voor mijn gevoel was het een klein bosje, maar sjonge.. wat kun je daar in verdwalen.. Ik had een afslag gemist, en ging dus rechtdoor waar dat niet moest. Met als gevolg dat ik opeens mensen tegenkwam die al 17 km hadden gereden, en ik was pas 10 miuten onderweg!! Toen een meisje op een Arabiertje dat uit een afslag kwam ben ik naar haar toegereden, en gevraagd of zij wist hoe ik had moeten rijden. Nee dus, zij was ook verwaald. Toen ik zei dat ik terug reed besloot zij mee te gaan, en in een drafje keerde we terug. Helaas had haar pony daar andere ideeen over en zat al gauw in galop (Navy is een DRaver.. en tsja.. die draaft nu eenmaal wel door). Toen het meisje aan me vroeg "zullen we dan maar?" keek ik 'r vragend aan, waarop zij er als een gek vandoor stierde, ze liet dat beest helemaal gaan! Ik kon Navy natuurlijk niet meer houden, ondanks ik haar op een Dressuurstang reed en ze ging er dus als een gek achter aan. Iemand die ons tegemoet kwam rijden zal wel gedenkt hebben.. Toen ik de kans kreeg heb ik Navy naar een inham gestuurd en hier kreeg ik 'r naar draf, en uiteindelijk stap. Het meisje nam haar Arabier na een tijd ook terug en galopeerde weer op ons af. Dat beantwoorde Navy met een drafje en zo zijn we een afslag in gegaan. Daar kwamen we weer iemand tegen, even gevraagd hoe we moesten rijden, en zij vertelde ons dat we het beste terug konden rijden.

Dat deden we dus, maar toen ik mijn grooms (vanaf de verkeerde kant..) tegenkwam besloot zij verder te stappen, haar paardje was al helemaal op. En dat na slechts een kwartiertje!! Navy was net lekker warm gelopen, dus vervolgde wij onze rit in een drafje. Helemaal de verkeerde op, diskwalificatie was dus inmiddels een feit geworden.. Eindelijk zat ik weer op het goede spoor, en ben toen nog 2 posten tegengekomen tot aan de P/A. Behoorlijk hoge hartslag, 58! Dat haar hartslag bij de voorkeuring al 48 was telde natuurlijk ook mee (dat is het normaal bij de P/A).

Na de P/A ging de route beter, niet meer verdwaald. Helaas had Navy er vaanf toen pas echt zin in, en zat al gauw in een galopje. Niet opgefokt, gewoon heel ontspannen en rustig. Toen kon ik pas van de rit gaan genieten, en de omgeving. Deze was lang niet zo mooi als Kootwijkerbroek, Holten of Austerlitz, maar ik heb verhard gereden, en ondanks alles toch genoten. 2 km voor de finish kwam sneller dan ik dacht, en ben er toen een km'tje naast gegaan. Af en toe een drafje, en op 1 km er weer op gegaan.

Bij de finish een hartslag van 54, redelijk dus. We hadden de rit in 2,08 minuten gedaan, maar hebben een heel groot deel 2 x gereden, en een deel overgeslagen. Bij de nakeuring had ze weer een hoge hartslag, 44. Misschien door het drukkende weer, en het trailerprobleem..

Even over het hele terrein van de Achterhoekse Paardendagen gelopen. Leuke stands bezocht, en wou net een nieuwe winterdeken en nieuwe zweetdeken (degene die ik nu heb heeft een handdoek in het midden gefabriceerd..) toen bleek dat je niet kon pinnen.. Balen.. Erg groot evenement!!

Toen we terug liepen naar de trailer duurde het wachten op de uitslag nog een klein half uurtje, waarop we dus even hebben gewcaht. Vindt het altijd leuk mijn veterinaire kaarten te hebben.. Het was een beetje onproffesioneel geregeld, de uitreiking, naar mijn mening. Ik had een post gemist, dus gediskwalificeerd. Ik was niet de enige, een heel groot deel was fout gereden, en van de 44 (geloof ik) waren er maar 29 of 27 in de uitslag..

Toch een tevreden gevoel, ondanks de frustraties van het verdwalen. Navy liep ontzettend lekker en was superenthousiast.. Daar genoot ik echt van.
Volgende week heerlijk dichtbij in Leersum, lekker vroeg starten.. Kijk ik echt naar uit, mooie omgeving met veel op en afwaarts..

Groetjes

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.


liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-02 14:37

hooiii

wij waren er vorig jaar ook al verkeerd gereden, dat was echt jammer!!

er waren er maar weinig in de uitslag, is neit erg goed. Het is wel een fijne wedstrijd denk ik, maar de organisatie is minder, maar ja, dat is ook best wel moeilijk!

gr linda Lachen


carola

Berichten: 8681
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-02 14:44

Jammer dat je verkeerd bent gereden... Ik ken het probleem Haha! .

Ik vond dat terrein van de achterhoekse paardendagen zoooooo gaaf! Zelfs een circustent was er! Helaas had ik weinig tijd om het eens allemaal goed te bekijken. Het lijkt me echt supergaaf om daar volgend jaar te blijven overnachten, of om gewoon het hele weekend te blijven. (en m'n zusje dan dressuur laten starten...)

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

ingrid

Berichten: 3291
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-02 15:04

carola schreef:
Jammer dat je verkeerd bent gereden... Ik ken het probleem Haha! .

Ik vond dat terrein van de achterhoekse paardendagen zoooooo gaaf! Zelfs een circustent was er! Helaas had ik weinig tijd om het eens allemaal goed te bekijken. Het lijkt me echt supergaaf om daar volgend jaar te blijven overnachten, of om gewoon het hele weekend te blijven. (en m'n zusje dan dressuur laten starten...)


dat moet je echt doen carola en dan lekker feesten Party!!

jammer dat het niet zo is gegaan navy maar je hebt er zelf een lekker gevoel over en dat is belangrijker vind ik

Love the life that you live, live the life that you love

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-05-02 17:18

Het was inderdaad een heel gaaf terrein! Volgend jaar ben ik ook van plan daar te overnachten (ALS we er volgend jaar weer starten, je weet nooit hoe het loopt...), lijkt me ontzettend leuk!

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-05-02 19:02

vorig jaar waren wij ook wezen overnachten daar, maar dat kon alleen in de buurt op een manege, niet op het terrein zelf, maar misschien is dat nu wel! of was het nou in 2000?? verrek, is al weer 2 jaar geleden dat we daar geweest zijn volgens mij! foutje!

gr linda Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker