Pony kopen en blijkt drachtig.

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Pony kopen en blijkt drachtig.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-05-02 22:35

We gaan weer een periode tegemoet dat er weer pony's gekocht gaan worden tegen aantrekkelijke prijzen.

Later in het najaar blijkt dat het diertje dikker wordt en drachtig blijkt te zijn.

Men gaat terug naar de "handelaar" en hij komt met een mooi verhaal:
" Ja er was een hengst in het land bijgeweest"

Let op !!! Het verhaal kan ook anders zijn.

Lees het onderstaande!!!

Want daar kon je pony wel eens van afkomstig zijn en dus drachtig.

Heb je ook zo'n pony gekocht laat het eens weten ???????




Premarin is een medicijn dat het oestrogeen te kort bij vrouwen aanvuld.
Wat veel vrouwen echter niet weten is dat hier vreselijk veel dierenleed aan te pas komt.
Premarin word n.l. gemaakt van de urine van drachtige merries.
Deze krijgen urine stimulerend voedsel.
Na de geboorte worden de veulens direct bij ze weg gehaald.
Vele van deze prachtige dieren eindigen in het slachthuis.
Voor iedereen die Premarin gebruikt ga eens kijken op de volgende websites:

http://www.fortunecity.com/greenfield/leo/348/id23.htm

abcfgd1

Berichten: 5646
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 23:05

ja dat zou kunnen ja...
er kan zoveel...

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-02 09:24

Is een bekend verhaal.. Vaak wordt van merries ook wel bloed getapt. Ik heb wel eens een documentaire over dit verschijnsel gezien. Daarbij varieert de behandeling van de merries sterk.

Er was een interessante "fokker" bij die het welzijn van de merries vergeleek met het welzijn van paarden op maneges. In dat vergelijk kwam het er bijna bij uit dat paarden en ponies op maneges ook "mishandeld" worden. Vergeet niet dat een paard in feite buiten hoort in de kudde, niet op een stal. Vanuit dat oogpunt gezien zijn alle paarden die een groot deel van hun leven binnen moeten staan niet optimaal behandeld. De "fokker" die aan het woord was, zei dat zijn merries 6 maanden in het jaar in het land stonden en het dus over het algemeen "beter" hadden dan hun soortgenoten in de manege.

Dan is er het probleem van de veulens. Op zich eten mensen paardenvlees, dus dat is geen probleem. Dit soort medische producenten kijken echter niet naar de kwaliteit van de veulens, maar naar de vruchtbaarheid en "produktie" van de merrie. Op zich kan daar dus ook iets aan verbeterd worden.

Alles welbeschouwd, ik geloof dat het medicijn ook op een paardvriendelijke manier gewonnen kan worden. Wat dan belangrijk is, dat we politieke druk uitoefenen om het leven van die paarden beter te maken. Het stoppen van het medicijn is geen optie. Als we dit in de westerse landen gaan verbieden, dan wordt het gewoon in armere landen gedaan, en dat is dan echt niks beter voor die dieren. Er is namelijk een behoefte aan het medicijn, dus het medicijn zal worden gemaakt.

Zo'n controle heeft natuurlijk effekten, namelijk dat het medicijn duurder wordt. Maar goed, alles heeft zijn prijs.

Overigens zou het een hele doorbraak zijn als sportfokkers op een gemakkelijke (en waardige) manier urine konden winnen van hun waardevolle fokmerries. Op die manier zou er veel meer van het medicijn op de markt komen en ook de noodzaak van gespecialiseerde bedrijven een stuk verminderen.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 01:52

Een aantal jaren geleden kreeg ik een merrie ter dekking aangeboden die mij op een of andere manier nogal bekend voorkwam. Ik had de papieren nog niet gezien.
Later bleek dat het een dochter was van een van mijn eigen merries (destijds een aan de voet lopend veulen bij de aanschaf van deze merrie, en op de markt verkocht).
De eigenaar vertelde mij dat hij wist dat de merrie op de "bloedtapperij" had gestaan. Het was best een leuke merrie geworden, maar behoorlijk onhandelbaar herinner ik me, terwijl dit als veulen zeker niet zo was.

Waar die "bloedtapperijen" zich bevinden is mij nog steeds onduidelijk. Mijn indruk is dat daar nogal geheimzinnig over wordt gedaan.
Als iemand hier meer van weet hoor ik dit graag. Ik ben daar eigenlijk nogal benieuwd naar.

Bertus.

Balte

Berichten: 3550
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: provincie Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 12:00

Waar ze zich bevinden weet ik ook niet maar ik weet wel dat ze bestaan. Mensen die ik ken, hebben een paardenmelkerij en hebben een tijdje geleden twee vrachtwagens drachtige pony's daar gekocht. Blijkt dat het bloed van die drachtige merries enkel interessant is aan het begin van de dracht en dat die merries dus van geen "nut" meer zijn eens de dracht verder gevorderd is.
Wat het lot van die merries betreft, kan Troef al wat geruster zijn. Diegenen die op de melkerij staan, staan in de winter in grote loopstallen met uitloop, krijgen continu het beste voedsel voorgeschotel. 's Nachts en op zondag staan hun veulentjes bij hen. In de zomer staan ze elke nacht op de wei. Ze staan in een grote kudde en worden elk jaar gedekt. Die mensen die ik ken doen trouwens ook alle mogelijke inspanningen om de veulentjes particulier te verkopen. Via een handelaar eindigen ze immers vaak in het slachthuis.

groetjes

*Sharon*

Berichten: 327
Geregistreerd: 29-08-01
Woonplaats: emmen,drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 16:33

Het is hartstikke zielig vind ik zelf ook.... Huilen Huilen Huilen maar er zijn zoveel dingen zo zielig en koeien en varkens worden ook op de wereld gezet om te worden geslacht maar dat is tog ook hartstikke zielig vind ik... maar jah dit is net zo goed heel zielig.... vooral voor dat ze naar het slacht huis gaan maar mischien kan je een vrouw haar leven of wat dan ook mee redden... niet verkeerd opvatten hoor!!! maar ik vind het net zo goed hartstikke zielig maar voor die koeien en varken en kalfjes ook... Maar paarden natuurlijk ietsie erger ..... Verdrietig
Mzzl...!
Wendy!
P.s. ik zit op de naam van m'n zus want hij wil nie uitloggen..

Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-05-02 16:34

Citaat:
Blijkt dat het bloed van die drachtige merries enkel interessant is aan het begin van de dracht en dat die merries dus van geen "nut" meer zijn eens de dracht verder gevorderd is.


Dat klopt begin van de dracht, maar .......
Ze worden geabborteerd opnieuw hengstig gespoten en weer gedekt als dat lukt.

Dat worden ze in het najaar op de markt gezet, of in de handel en zie je dat ze in juli augustus het jaar daarop een veulen krijgen.

Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-05-02 16:48

Ik ben daar eigenlijk nogal benieuwd naar.
Ik weet dat van de Rakt in Nistelrode het deed de New Forest man

Maar op dit moment weet ik dat niet



Bertus


Citaat:
Waar die "bloedtapperijen" zich bevinden is mij nog steeds onduidelijk. Mijn indruk is dat daar nogal geheimzinnig over wordt gedaan.
Als iemand hier meer van weet hoor ik dit graag.
Laatst bijgewerkt door Troef op 10-05-02 16:52, in het totaal 1 keer bewerkt

chantal1

Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 16:51

Ik persoonlijk vind dat als een product chemisch gemaakt kan worden (en n.av. dat wat ik heb gelezen is dit goed mogelijk) dan hoeft hier geen dierenleed aan te pas te komen.

Balte

Berichten: 3550
Geregistreerd: 10-05-01
Woonplaats: provincie Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 23:03

Troef schreef:
Citaat:
Blijkt dat het bloed van die drachtige merries enkel interessant is aan het begin van de dracht en dat die merries dus van geen "nut" meer zijn eens de dracht verder gevorderd is.


Dat klopt begin van de dracht, maar .......
Ze worden geabborteerd opnieuw hengstig gespoten en weer gedekt als dat lukt.

Dat worden ze in het najaar op de markt gezet, of in de handel en zie je dat ze in juli augustus het jaar daarop een veulen krijgen.


Hmm dan hebben die van de paardenmelkerij "geluk" gehad dat ze naar Belgiƫ zijn gekomen. Is er een NF-hengst die Rusty heet? Er waren zeker twee pony's bij met "Hollandse " papier en ze waren van Rusty.

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-02 00:11

Onze buurman had jaren geleden ook zijn wei verhuurd voor zo'n kudde merries. De merries werden gedekt, en tijdens de eerste maanden kunnen ze dan het bloed van deze drachtige merries tappen om medicijnen van te maken. Na deze periode wordt de merrie ingespoten zodat de vrucht aborteert.