Witlof... wat doen jullie?

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Justy

Berichten: 31631
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Waar het altijd vakantie is

Witlof... wat doen jullie?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-04 13:25

Ik ben dol op witlof met ham en kaas... Ik heb het alleen nog nooit zelf klaargemaakt Haha! Hoe doen jullie dat? En hebben jullie nog andere bereidingstips?

[UK][SONG] Witness Kom je even luisteren? :)ddd


teriema

Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 13:30

Vroeger kookte ik de witlof (eerst bij het kontje goed het bittere er uit snijden), en dan rolde ik na het koken de hele witlofjes in plakjes ham en deze legde ik in een ovenschaal. Daarna bedekte ik de hele boven kant met kaas en een paar klontjes boter.

De laatste tijd, snijd ik de witlof in stukjes en dan kook ik deze stukjes. Dan snijd ik de ham in stukjes en ik neem een zakje geraspte kaas. De witlof giet ik af en ik gooi de ham en kaas er bij in de pan, dit roer ik goed door elkaar. Dan gooi ik het in een ovenschaal en leg er panneermail over heen en zet het nog eerst gewoon nog even in de oven en daarna onder de gril.

Fitzroy

Berichten: 25045
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 13:33

Ik maak altijd een witlofsalade met vruchten en blokjes ham.
Sausje erover van een klein uitje, 4 el mayo light, 2 el ketchup en 2 el yoghurt en smullen maar!

Gekookte witlof lusten wij allebei niet.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

_zwikkie_

Berichten: 1921
Geregistreerd: 13-02-04
Woonplaats: Zandpol

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 14:07

wij eten ook altijd witlof salade met ui en appel er door heen en als sausje er door gewoon een sla sausje of een zelfgemaakte saus van mayo light , kruiden ( meestal paprika) en 1 thee lepel water

    ♥ Bronko ♥

    ♥I`ll just need you now! ♥

woofie
Berichten: 2147
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 15:52

ik gebruik tegenwoordig vaak een zakje duyvis mix voor sla "uitjes"
die meng ik door de slasaus dan twee hardgekookte eitjes erdoor snipperen en een appel en dan de fijn gesneden rauwe witlof er door.....in deze tijd is de lof vaak wat bitter en een ui versterkt de bitterheid van de lof, vandaar.
witlof met ham en kaas maak ik traditioneel, de hele struikjes (zonder het bittere kontje) koken en dan in een plak ham wikkelen....plakken kaas erover heen klontjes boter en hup in de oven Vingers aflikken

*leer van gisteren- droom van morgen-leef vandaag*

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 20:14

Witlof koken.
Terwijl de witlof kookt een kaassausje maken...
Je begint met een basis witte roux (boter, bloem, melk, peper, zout, nootmuskaat) en daar voeg je gemalen kaas aan toe (naar smaak...bij mij dus nogal veel Haha!) en dat laat je nog eventjes al roerend pruttelen.
Daarna rol je de witlof (nadat ie goed uitgelekt is) in ham. Je legt de rolletjes in een ovenschaal, de kaassaus erover, beetje paneermeel daarover en dan de oven in tot er een krokant korstje opzit...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Justy

Berichten: 31631
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Waar het altijd vakantie is

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-04 20:18

Klinkt heerlijk Natalie... En de andere tips ook!! Vingers aflikken

Ik houd mij aanbevolen voor nog meer suggesties Haha!

[UK][SONG] Witness Kom je even luisteren? :)ddd

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 20:45

Witlof met ham en kaas uit de oven vind ik ook erg lekker... Boos! maar wat ik nog lekkerder vind is het recept van mijn mams. Als ik er aan denk zal ik haar morgen even bellen voor het preciese receot (dan kan ik het tenminste ook eens maken), maar het is iig witlof (voorgesneden in grove stkken) met gebraden kipfilet en dan met kaas (en ik geloof een beetje wijn ofzo) in de oven... Zo lekker!!!

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 21:34

witlof koken
afgieten
plakken banaan erop
ham en kaas erover en dan in de oven Vingers aflikken

Ik ben niet pc en heb ook niet de ambitie dat te worden :evaw:

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-04 22:30

Ik woon naast een witlof en roodlof kweker.
Op hun site staan heel wat recepten met witlof en roodlof. Je kan ook meteen zien hoe witlof groeit.

http://witlof.4all.cc/

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 12:11

Ik at het laatst in een restaurant: Gekookte witlof met een kerrie roomsausje.
Dat ga ik thuis ook eens proberen!!

Esther_

Berichten: 3990
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 12:14

Er is van, volgens mij Knorr, een kaas-ham saus uit een pakje te verkrijgen. OOk heel lekker over de gekookte witlof.
Er is nu ook dagovenschotel met witlof, ook heel lekker.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 18:11

Ik maak witlof ook met ham en kaas, maar wikkel het dan ook nog eens in een plakje bladerdeeg. Dan in de oven (half uurtje ongeveer).
Dat is erg lekker!
Wat ik ook graag lust is witlof in stukjes snijden, koken, goed (!!) uit laten lekker en dan in een champignonsausje met stukjes ham.


Gjilke

Berichten: 4695
Geregistreerd: 27-10-03
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 18:36

Mijn mem kookt de witlof, neemt ham en snijdt plakjes kaas.
Dan om de witlof eerst kaas en dan ham, een of twee beschuiten eroverheen kruimelen en dan in de oven.

“Riding a horse is not a gentle hobby, to be picked up and laid down like a game of Solitaire. It is a grand passion.”

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 19:04

Vroegâh had je van die kruidenblokjes, die waren echt heerlijk
Witlof heel even roerbakken, beetje water en kruidenklontje erbij en klaar. Maar het ligt helaas niet meer in de winkel... Scheve mond
Ik ben trouwens de enige die witlof lekker vindt, dus ik eet het altijd alleen Haha!

Wat ik tegenwoordig altijd doe: twee struikjes witlof per persoon overlangs doorsnijden, kern eruit. Met de platte kant in een ovenschaaltje (beetje olijfolie erin) leggen. Honing erover en geitenkaas erover kruimelen. Twintig minuutjes in de oven... Yummie! Vingers aflikken

edit: uit receptenoverzicht: [VT] Witlof met honing en geitenkaas!

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 19:20

Ohoh, ik bedenk me nog iets wat lekker is!! Witlof in kleine stukjes snijden, beetje boter in de pan, beetje suiker erbij tot het begint te pruttelen en dan de witlof er kort in bakken!

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-04 19:53


Samantha_

Berichten: 10780
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 15:14

Ik maak altijd witlof salade van witlof.
Vindt witlof uit de oven dus echt niet lekker.

Jennifer

Berichten: 4738
Geregistreerd: 11-05-03
Woonplaats: Echten

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 17:28

Witlof uit de oven met ham en kaas.
Of witlofsalade, witlof in kleine stukjes + farmersalade + gekookt ei!

Neem eens een kijkje op:
http://www.ruitersport.com

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-04 17:42

samantha23 schreef:
Ik maak altijd witlof salade van witlof.


Je kan er natuurlijk moeilijk eiersalade van maken Clown
(sorry ben in een melige bui)

En ontopic... met die kaassaus kan je ook eindeloos variëren... Je kan er kruiden doordoen (peterselie,...), je kan verschillende kaassoorten proberen (parmezaan, jonge gouda, gorgonzola,...). Dus gewoon eventjes inventief zijn et voila Haha!

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 3 bezoekers