MMMMMM.... ik ga zometeen lekker een mon chou taart maken! Kijk er alweer helemaal naar uit om m op te mogen eten, want wat zijn die dingen toch heerlijk!
Voor de leken onder ons: mon chou taart is een taart met koekkruimelbodem, slagroom, mon chou en kersenprut erop! Zooooo ontzettend lekker!
Iemand trouwens nog een ander meesterlijk idee voor een taart?! (ben morgen jarig en vandaag vrij )
Arretje nof! Chocola met biscuitjes. Moet je even zoeken, zijn al topics over geweest.
"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt. 'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht." Acda en de Munnik
Bodem maken met Bastongnekoeken vind ik zelf erg lekker.
Mengsel van Bastongnekoeken en biskwietjes. Mon-Chou taart is ook vaste prik bij ons op verjaardagen, we hebben een recept van iemand wat wel zo lekker is...
Helaas nog geen verjaardagen de eerste tijd want ik krijg nu ook weer helemaal zin in eentje... Misschien toch eens een paar vriendinnen uitnodigen voor een avondje film.... Monchoutaart
Wij doen er altijd kruisbessen op. De hele buurt weet dat en de taart is altijd als eerste op. Ook als hij er (zoals de vorige keer) ERG onsmakelijk uitziet omdat het vruchtenmengsel niet wilde stollen Cranberries vind ik zelf ook een aanrader, is het ook weer de tijd voor.
recept: anderhalf pak biscuitjes met keukenmachine fijnmaken pakje bijna gesmolten boter erdoor
slagroom kloppen met suiker pakje monchou erdoor roeren
vruchtenmengsel: ik denk dat je die ook wel kant en klaar kunt krijgen maar ik maar het als volgt zelf: vruchten kapot koken met suiker. afkoelen zodat het kan stollen (en misschien moet ik de volgende keer gelei gebruiken )
alles tot een taart voegen en smullen maar!
Pineapple A thing of beauty is a joy forever (Keats)
Wij maken em zo: -3/4- 1 pak (goedkope, simpele) biscuitjes fijnmaken (maar niet té fijn)
- 150 gram boter smelten, de koektroep erbij gooien. Even goed mengen met elkaar en in de springvorm doen (bekleed de onderkant wel even met alufolie of bakpapier, anders blijft je bodem plakken)
Koekmengsel verspreiden en goed aandrukken met een wat vochtige lepel
- paar uur in de koelkast zetten, zodat t goed hard kan worden
- 1 dingetje slagroom kloppen (mag best stijve slagroom zijn) met 250 gr. basterdsuiker erbij. de mon chou goed doorroeren en door de slagroom mengen, dit op de bodem doen en weer een paar uur in de koelkast zetten
Een blik jonker fris- kersenvlaaivulling erop doen en uitsmeren en de springvorm verwijderen en klaar is uw taart!