Zilver Huub vd Mark op EK Eventing

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
SGWuppie

Berichten: 4628
Geregistreerd: 24-04-02
Woonplaats: Nijmegen

Zilver Huub vd Mark op EK Eventing

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-09-04 22:48

PRATONI DEL VIVARO - Huub van der Mark heeft individueel zilver gewonnen tijdens het EK Eventing voor Junioren (14 t/m 18 jaar) in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De 18-jarige inwoner van Wijchen, die dit jaar start met het eerste jaar van de HEAO Bedrijfseconomie, bereed de 14-jarige Engelse volbloed Paso Doble.
Al na het eerste onderdeel, de dressuur, stond Van der Mark op een tweede plaats. Deze plaats heeft hij ook na de cross-country en het springen vast weten te houden. Het is voor het eerst sinds 1972 dat Nederland weer een medaille weet te behalen bij de Eventing Junioren. In 1972 werd teambrons gehaald en was er individueel brons voor Gerard Heyligers met Fullspeed.

'Het Nederlandse team dat naast Huub van der Mark bestond uit Iris Pemen (Rijsbergen) met Quint d'Isigny en Bas Theewes (Veldhoven) met King Of The Fields en onder leiding stond van chef d'équipe Alice Kromkamp-Waanders (Oldeberkoop) stond na de eerste dag veelbelovend op een tweede plaats. Helaas kreeg Iris Pemen tijdens de cross-country te maken met vier weigeringen waardoor zij gediskwalificeerd werd. Omdat Nederland geen vierder teamlid had, kon dit niet als wegstreepresultaat gebruikt worden en kon Nederland niet verder in de race voor de teamresultaten. Bas Theeuwes eindigde op een individuele 15e plaats, wat in een deelnemersveld van 62 een goede prestatie is. Het individuele goud ging naar de Duitse Nicola Kristin Haller. Het teamgoud ging eveneens naar Duitsland.

Bron: KNHS persbericht

Leuk hoor, ik ken Huub al heel lang, we zijn zo ongeveer tegelijkertijd begonnen met crosstrainingen bij Rob Janssen....Gefeliciteerd!!!! OK dan!

Sjaan

Berichten: 8038
Geregistreerd: 19-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-04 22:59

Echt super gedaan! Gefeliceerd Huub!!!

Ook Bas is trouwens heel netjes geeindigd!