prachtig zwart merrie veulen geboren!!!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

prachtig zwart merrie veulen geboren!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-04-02 04:44

leonora is om half 3 bevallen,volgens het boekje,ging super snel binnen e20 minuten gebeurt en we hebben alles gezien en op video!!!
ze heeft een kolletje in vorm van komma en 2 witte kroonrandjes achter.
naam hebben w nog niet moet met een V,precies toen ze geboren werd was er een valllende ster die had ik nog nooit gezien dus datbwillen we graag in de naam gebruiken.
drinken deed ze binnen half uur en poepje ook.
leo's eerste keer maar een voorbeeldige moeder heel beschermend maar je mag er wel gewoon bij,het is nu 4 uur s'nachts dus morgen meer.
groetjes n

Suzanne F.

Berichten: 49173
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 09:44

O wat leuk!!! Wanneer komen de foto's?????? Was dit de OO seven? Fijn dat alles zo goed ging. Het is wel leuk dat er een vallende ster was maar om je paard nou zo te noemen??

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-04-02 10:29

alles ging heel goed met het bevallen,ging allemaal heel snel en we hebben alles goed gezien en gefilmd,ze staat in een stal met en stukje land erbij maar koos ervoor om op het landje te bevallen,ze had de hele avond rondjes gelopen,teeds langs de caravan en af en toe draafde ze.
ze ging op een gegeven moment liggen en de eerst vlies kwam naar buiten en we zagen een voetje en toen ging het heel rap,ze ging haar meteen likken en omhoog duwen.

vanmorgen lag ze heerlijk te slapen en ze gaan vanmiddag al op het landje,we dachten dat ze zwart was maar nu weten we het niet zeker meer,ze is nu meer muisgrijs met een aalstreep over haar rug en weer bruin in haar oortjes Haha! heel apart,ben benieuwd wat het word,leo is zelf zwart en ooseven ook,maar rubinstein zijn vaderdus is toch schimmel?en leo's moeder is een vos.
verder 2 kleine witte achtersokjes,alleen op de achterkant in de kootholte en loopt met een streepje omhoog,verder komma vormig kolletje en klein snepje op bovenlipje.

leo's is een geweldige moeder we mogen erbij maar ze is heel beschermend en likt de kleine constant en gaat er steeds voorstaan enzo,drinken is ook geen probleem,alles is eigenlijk perfect gegaan.

nageboorte leek ook compleet,ze heeft nog een paar druppeltjes bloed vanachter maar das denk ik verder niks om je zorgen over te maken ze staat rustig en eet goed.

we willen haar niet vallende ster noemen hoor,maar het moet beginnen met een v en het liefst iets van star of zo erin,ik wou graag dat het eindigde op nora ivm stamvoortzetting.heel moeilijk.

rolletje is nog niet vol helaas zal morgen wel vol zijn dan breng ik het weg en laat dan wel wat inscannen ok?

groetjes nathalie

Dees

Berichten: 18907
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 10:29

Nou, wat leuk!
Waar blijft de foto?

Cowgirl

Berichten: 23739
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 11:30

Vulcan Star.

Suzanne F.

Berichten: 49173
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 13:23

Rubinstein is hartstikke zwart hoor. Haha!

Ik hoop dat het met Lotje ook zo vlug en zo probleemloos gaat. En die namen ja.............Velanora star of zoiets?

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-04-02 18:33

oh ja is die zwart nooit geweten,altijd een schimmel bij voorgesteld!

we hebben trouwens een naam,ze heeft namelijk een kol in de vorm van een 6 met een kruintje precies in 't rondje van de 6,en ik vond zelf vanity heel leuk klinken en nou schijnt er een sexy meidengroep geweest te zijn die VANITY SIX heette,dus dat word haar naam,oh ja en nog HH erachter voor de stalnaam.

vanmiddag al lekker geknufd met haarboveral evcen aangeraakt en morgen doen we even een halstertje om,mag er goed bij van mamsie maar na een half uur of zo laat ze wel weten dat ze liever heeft dat ik weer weg ga dat doe ik dan dus ook.

trouwens echt perfect z'on uitloopje!

ze moeten toch beide over 2 weken ontwormt worden?en hoe zit dat met enten hoe snel moet dat?

groetjes van een dolgelukkige tante(of zoiets) Haha!

Suzanne F.

Berichten: 49173
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 20:43

Ze moeten op 7 dagen ontwormd worden. Dit ivm de veulenworm. Enne........als de merrie goed ge-ent was dan heeft het veulen nu de antistoffen van de moeder dus dat is dan op een half jaar. En dan een maand later (basisenting).

Erg leuke naam hoor! Ik weet nog geen leuke namen. Ja , 1 maar dat is alleen als het een zwart hengstje wordt. Voor andere varianten heb ik nog geen namen. Haha!

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 21:05

Suzanne F. schreef:
Rubinstein is hartstikke zwart hoor. Haha!



Afbeelding

hoezo zwart ?:D

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-04-02 18:46

gave foto van rubinstein! Vingers aflikken

heb trouwens 1,5 week in de caravan er bij geslapen zolang was ze al aan het kegel;en,drie dagen ervoor kwam er al melk uit.

binnekort gaan moeder en dochter met ato samen op een groot stuk land ze staan nu nog op een uitloopje en als ato haar beuen er is kan die er ook mooi bij,gewzwellie lekker spelen.

ato heeft vandaag de hele dag langs het landje van leo en vanity 6 gelopen,moedergevoelens denk ik,leo accepteert ato duidelijk bato beter bij haar veulen dan de andere paarden daar ben ik blij mee.

we zijn al druk bezig met de verbouwing van de stallen dus hoop 1e week mei over te kunnen mits het veulen van ato er is natuurlijk.

groetjes nathalie

Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-02 22:42

Leuke naam zeg, die vind ik zelf ook heel erg mooi!
DE ervaring die ik tot nu toe heb is dat veulentjes die muiskleurig (grijs) wel zwart worden. Ik hoop ook zo dat we van mijn merrie een zwart merrie veulen krijgen, maar vorig jaar hebben we een zwart hengstje gehad, dus ik ben bang dat het dit jaar niet gebeurd.

Gr. Adriana