Wie o wie heeft er nog een lekker (en het liefst keukenramp-proof) recept met gehakt?
Vue
Berichten: 8851
Geregistreerd: 03-01-04
Geplaatst: 10-09-04 09:33
gehakt - wilof rullen door elkaar ! gehaktballetjes (die kon je zeker nog niet ? ) gehaktbrood ( nog niet geproefd. ) 400 gr. rundergehakt 10 stuks champignons 1 kleine prei 2 el. tomaten, gepureerde 1 stuk ui 1 tl. sambal oelek 1 tl. mosterd 1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde 2 stuks eieren Zout Peper
Benodigde materialen: een keukenmachine of staafmixer en een cakeblik
Lekker met tomatensaus.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Maak de prei, ui en champignons schoon en maak ze in de keukenmachine of met de staafmixer heel fijn. Meng dit door het gehakt samen met de sambal oelek, mosterd, kikkoman-sojasaus (of tamari), gepureerde tomaten, eieren en wat peper en zout. Kneed dit tot een smeuïge massa.
Vet een klein cakeblik in en doe hier het gehaktmengsel in.
Zet dit 45 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven en daarna nog 15 minuten zonder aluminiumfolie. Er komt vocht uit het gehakt dat boven op het gehaktbrood komt te liggen.
Om dit te laten 'drogen' haalt u na de aangegeven baktijd het gehakt uit het cakeblik en zet het gehakt dan nog 8 minuten onder een hete grill of in een warme oven, zodat het gehaktbrood bruin wordt en kan 'drogen'.
Uitje fruiten in een klein beetje olie, gehakt erbij doen. Als het gehakt bruin is in ringen geneden prei erbij en even roerbakken tot de prei wat zachter is. Vervolgens vuur uit en bakje koksroom erdoorheen, vermengd met wat geraspte kaas (ongeveer de helft van het zakje) en een flinke theelepel mosterd, peper en zout. Aardappelpuree maken (pakje). Gehaktmengsel in een ovenschaal doen, aardappelpuree erop en nog wat kaas bovenop. Hele zooitje ongeveer een half uur in de (voorverwarmde) oven doen (ongeveer 200/220C). Erg simpel en erg lekker, al zeg ik het zelf.
MootjeK
Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten
Geplaatst: 10-09-04 09:45
Nog simpeler:
250 gr gehakt zak bamigroenten (of andere oosters aandoende mix) ketjap rijst
Gehakt bakken tot het bruin is. Groentenmix even mee roerbakken. Flinke scheut ketjap erdoor. Serveren met gekookte rijst.
Als dat niet keukenramp-proof is, dan weet ik het niet meer!
Andijvie 6 min koken, daarna uitlaten lekken in vergiet. Aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal leggen, en hier over heen de koksroom gieten. Hussel de aardappeltjes hier een beetje door heen.
Gehakt mengen met het halve pakje instant uiensoep en dan rul bakken, en de champignons er bij. Het vocht afgieten en het gehakt mengsel over de aardappelschijfjes leggen.
Hier over heen gaat de geraspte kaas.
Daarna de uitgelekte andijvie in ontbijtspek rollen, (ik gebruik meestal 2 van die ronde plakjes ontbijtspek voor 1 rolletje). Alle rolletjes naast elkaar op de ovenschaal leggen, en het geheel 45 min. de oven in. Ik heb een gas oven en die staat dan op stand 6.
Dit is echt één van mijn lievelings gerechten.
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 10-09-04 12:59
Taco's...
Gehakt rul bakken met een zakje tacomix, knoflook naar smaak, beetje peper en evt. wat worcestershiresaus, potje kidneybonen er in leeg kieperen, uitje er bij... i geloof dat Simon meestal ook nog een blikje gepelde tomaten er doorheen doet.
En natuurlijk de tacoschelpen, geraspte kaas, sla, tomaatjes en sour cream niet vergeten... tacoschelpen vullen met een beetje sla, je gehaktmengsel, klodder sour cream er overheen, wat kaas en eten maar.
*Edit* sloppy Joe is ook ... ik weet alleen niet meer uit mijn hoofd wat ik dan allemaal door de gehakt prut heen mik... Ik eet het iig lekker met van die grote Italiaanse bollen of focaccia brood of een ciabatta en een flinke voorraad 'American coleslaw'.
Saskia008
Berichten: 1735
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: zuidlaren
Geplaatst: 11-09-04 09:12
gehaktschotel....
-gehakt -paprika -uitjes -champions en wat je zelf nog meer lekker vind, mengen door elkaar en aanbakken
Anoniem
Geplaatst: 11-09-04 10:33
Bedankt ik heb weer genoeg inspiratie voor de eerste tijd
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 11-09-04 12:53
mousaka
PhiaBink
Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!
Geplaatst: 11-09-04 13:14
Gewone gehakt ballen met ui, knoflook, beschuitje, eitje, peper en zout. Heerlijk bij de Andijvie stamppot.
teriema
Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland
Geplaatst: 11-09-04 16:50
PhiaBink schreef:
Gewone gehakt ballen met ui, knoflook, beschuitje, eitje, peper en zout. Heerlijk bij de Andijvie stamppot.
Bij een gehaktballetje kan je ook de instant uiensoep door het gehakt mengen, krijg je een lekkere pittige bal van, jammie!
spokie79
Berichten: 3010
Geregistreerd: 06-08-03
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Geplaatst: 15-09-04 17:35
Gevuld brood.
300g Gehakt mengen met gesnipperd ui, ei, tomatensaus en geraspte kass en lekker doorprakken of kneden. Afbakstokbrood doormidden en beetje uithollen. Beide helften vullen met dit mengsel. Plakjes kaas erover en 20 min in de oven. Heerlijk.
Vergeet niet de peper en het zout!!!
DanielleJ
Berichten: 561
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Waddinxveen
Geplaatst: 17-09-04 12:23
Gehakt in bladerdeeg .
Gehakt Boursin bladerdeeg
Gehakt rullen tot het bruin is. Een kwart boursin op 1 velletje bladerdeeg smeren. gehakt erop. Andere velletje bladerdeeg eroverheen doen en dicht maken met een vork aan de randjes. 20 minuten in de oven op 200 graden..
Eet smakelijk!!
Caye
Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070
Geplaatst: 17-09-04 18:37
door me gehakt ballen gooi ik altijd wat ik lekker vind.. dan weer kaas, of uien, of kerriepoeder.. je kan het zo gek niet bedenken en lekker voor de variatie
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-09-04 18:39
Laagje rul gebakken gehakt, laagje spinazie, laagje aardappelpuree... Gratineren in de oven en klaar