Weer van de weg afgereden, wat nu? UPDATE

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Weer van de weg afgereden, wat nu? UPDATE

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-02 20:53

Is ik weer! Haha!

Volgens mij staat er iets op mijn rug of voorhoofd of waar dan ook in de trant van 'rij mij van de weg af'.

Eerste voorval, zie:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... dorpgenoot

Gister reed ik tweespan met de meiden, achterop zat Els, een dorpsgenoot, heeft vroeger paarden gehad en vind het heel leuk om af en toe mee te gaan met de wagen.
Els is in het dorp geboren en getogen, kent iedereen en iedereen kent Els.

Wij rijden dus netjes aan de rechterkant van de weg, komt een auto tegemoetkomend aangescheurd, vol het gas erop. Rijdt recht op me in, gaat op het laatste moment opzij om vervolgens weer naar mijn kant te komen.
Ik kon de meiden opzij trekken. Auto scheurt door, parkeert op het erf van de mvr. uit bovenstaand topic.
Begint vervolgens te schelden dat ik moet Oprotten met die pony's en wegwezen van de weg met die kar!
Els roept dus nog dat het een openbare weg is maar daar heeft meneer niks mee te maken, ik moet gewoon oprotten. Meneer blijkt dus te zijn....(Els herkende hem, ik ken die hele vent niet......) JUIST, de echtgenoot van de mvr.!

Gevolg: ik durf nu de weg niet meer op aangespannen. Ik woon in de polder en we hebben ook hele smalle dijkpaden, daar wil ik meneer niet tegenkomen, dan gaat het echt fout.

Omdat er weer geen letsel is (behalve psychisch want ik durf dus niet meer de weg op! Stel je voor dat het nog eens gebeurt en Robin -dochter- zit achterop de wagen en we storten de sloot in ofzo!
Morgen om 11.00 komt de wijkagent weer langs. Zal waarschijnlijk wel weer niks worden qua aangifte.

Wie heeft een tip / idee waar ik de aangifte op kan gooien? Bedreiging? Poging tot vernieling? Geestelijke schade?

Hoop dat jullie nog even snel met me mee willen denken voor 11.00 uur morgenochtend!

THANX!
Laatst bijgewerkt door Buitenzorg op 05-04-02 15:13, in het totaal 1 keer bewerkt

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010


liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 20:58

eje


dit is erg!! Wat een zeikechtpaar zeg Extreme duivel Tis helemaal jammer dat je de weg niet meer opdurft, ik zou het ook nie doen als ik zo'n echtpaar tegen zou komen!!

Ik zou zowiezo eerst met de wijkagent praten, hij moet er iets aan kunnen doen!!

Anders komen alle bokt-aanspanningen naar jouw, lekker langs rijden, tje, wat zouden ze gek worden denk daar!! Extreme duivel Extreme duivel

Maare succes en laat je niet kisten!!

gr linda

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:03

Mocht dit nog eens gebeuren: voor de auto springen, door je enkel gaan (zgn) en dan aangifte doen want er is wel letsel Extreme duivel
Wat een zeikmensen hee. Leuk, zulke mensen in je buurt. Bah. Er moet altijd eerst iets misgaan voor er ingegrepen wordt Misselijk

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Rena
Berichten: 203
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: loosdrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:23

Voor ons het dus heel makkelijk om te zeggen "aangifte doen". Volgens mij ook al is er geen letsel kun je wel aangifte doen van zoiets als behoorlijk lastigvallen. En zijn ze verplicht om hier iets mee te doen. Het is toch belachelijk dat jij de weg niet meer opdurft, straks moet je je paarden helemaal wegdoen door zo'n idioot. Heeeeeeel veeeeeeel sterkte morgen.

mijn dieren zijn me heilig, mijn dieren zijn me alles!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:25

Esther, wat een imbecielen wonen er bij jou in de buurt...(naja...met namen dat echtpaar dan). Ik kan je helaas geen advies geven over aangifte e.d. maar wil wel even zeggen dat we eigenlijk een soort Boktrit bij jou in de buurt moeten organiseren, en dan gaan we net zo lang met de paarden in ZIJN voortuin staan, tot ze allemaal gescheten hebben Haha! }>

Je zou qua aangifte eventueel bedreiging kunnen proberen. Ik bedoel, het feit dat hij elke keer met vol gas op je af rijdt, en vervolgens nét afslaat, valt bij mij onder bedreiging.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

guidolover

Berichten: 1642
Geregistreerd: 26-09-01
Woonplaats: St. Maartensdijk (zeeland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:31

jeetje wat een kl*te lui daar zeg!!
ik heb ook geen flauw idee wat je er mee aanmoet morgen, maar laat je niet wegjagen met ies en fleur hoor Es!! kom nou zeg, je mag rijden waar je wilt daar, hebben hun echt niets over te zeggen!
Als ik een keer met guido kom gaan we ze eens lekker pesten!!
suc6 morgen hoor!

Guido is mijn Black Beauty...!!

**ik heb weer foto's in mn profiel**

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:31

XoNo schreef:
Ik kan je helaas geen advies geven over aangifte e.d. maar wil wel even zeggen dat we eigenlijk een soort Boktrit bij jou in de buurt moeten organiseren, en dan gaan we net zo lang met de paarden in ZIJN voortuin staan, tot ze allemaal gescheten hebben Haha! }>



hihih, dat zei ik ook al, goed idee he Esther, als ze morgen niet luisteren Party!! Party!! dan hebben we een feessie in zeeland!

gr linda
Laatst bijgewerkt door liberty op 04-04-02 21:33, in het totaal 1 keer bewerkt

Percy

Berichten: 12023
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:33

Waarom zijn er nou toch altijd ergens mensen te vinden die een ander geen plezier gunnen.
Jij hebt lol met je pony's en blijkbaar kan dit zure gezin dat niet hebben.

Je hebt nu in elk geval een getuige (als ze tenminste wil getuigen) en ik denk dat het verhaal an sich wel genoeg reden moet zijn om ze op zijn minst een waarschuwing te laten krijgen.

Wat ik wel eens gedaan heb in zo'n situatie (maar toen zat ik op het paard) was mijn zweep flink uitsteken en hierdoor kwam er een kras op de auto die mij, expres, rakelings passeerde. Van deze zweep miste namelijk het stukje textiel aan de onderkant Haha!
Die man was woedend en riep dat ik voor de schade op moest draaien. Maar toen ik zei dat hij dan moest uit gaan leggen hoe ik met mijn zweep bij zijn auto kon komen vanaf het paard werd het stil. Het was ook meteen de allerlaatste keer dat hij me zo passeerde. Sindsdien ging hij met een grote boog om me heen.

Het is wat rigoreus maar het doel heiligde in dit geval de middelen.

Sterkte met het gesprek morgen. Het is te hopen dat het een redelijke wijkagent is.

ikke

Berichten: 37459
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:35

D'r gebeurt helemaal niks, immers het van de weg rijden van een span paarden is net zo fout als het vanm de weg rijden van een fietser/voetganger. Als automobilist ben je altijd fout, schuld of geen schuld.
Mocht die man nou echt vervelend komen doen, dan kom ik wel even met de Range Rover langs, als ie de voorbumper ziet dan durft ie gelijk helemaal niks meer, hij zal niet de eerste zijn die zich verkijkt op de sterkte van een Range Rover.

Ik heb zelf eens een soortgelijk akkefietje gehad met een auto die zo dicht passeerde dat ik een kras van voor tot achter op die auto achterliet. Die man vond ook dat ik moest betalen, zijn verzekering heeft me zelfs aansprakelijk gesteld. Ik heb de hele handel naar mijn rechtbijstandverzekering gestuurt en die hebben gewoon geweigerd te betalen. ALs een ruiter een auto kan beschadigen, zittend op een paard, dan is die automobilist te kort gepasseerd en dat is gewoon domweg niet toegestaan en daarmee is de automobilist dus fout en aansprakelijk, punt uit.

It will never be perfect. Make it work.

Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-02 21:42

Percy schreef:
Je hebt nu in elk geval een getuige (als ze tenminste wil getuigen) en ik denk dat het verhaal an sich wel genoeg reden moet zijn om ze op zijn minst een waarschuwing te laten krijgen.
.


Ja, dat wil ze gelukkig. Ze kwam vanochtend nog even langs en zei toen dat ze er nog eens over nagedacht had dat ze het zo belachelijk vond wat er gebeurd is, dat als ik de politie niet zou bellen, ze zelf aangifte zou doen!
Het is uiteindelijk ook een aanval richting haar, zij zat achterop de kar en het had dus weet ik veel hoeveel fout kunnen gaan.

Ik zal morgen -als de wijkagent is geweest- een update geven. Ben heel erg benieuwd of de politie er nu wel wat aan gaat doen! Of is het echt met deze wetgeving zo dat ik of mijn pony's of wie dan ook eerst half dood of in de kreukels moet liggen voordat er actie wordt ondernomen?!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

K@rin

Berichten: 415
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Maarheeze

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:47

Heb me net snel even ingelezen in je vorige topic, wat een oliebol-stel daar. Ik ben alleen bang dat je met dit soort mensen niks verder komt door aangifte te doen. Die worden alleen nog maar pissiger en jij blijft met de schrik zitten dat je ze weer tegenkomt.
Het zijn duidelijk geen paarden-liefhebbers. Rijden er in hun straat veel paarden, aanspanningen? Het zou denk ik toch de moeite waard zijn om die mensen aan het praten te krijgen wat hun nu zo ergert. Misschien staan ze wel om de dag een hoop paardenmest voor de deur weg te vegen, of zoiets. Heeft hier in het dorp ook wel tot spanningen geleid rondom het ponyclubveld. Nu wordt er na de lessen even met een bezem de weg nagelopen, probleem opgelost, iedereen weer blij.
Kan Els niet proberen te bemiddelen in een gesprek (als zij ze een beetje kent) of iemand anders uit het dorp. Misschien is er een simpele oorzaak (hoewel het klinkt als een stelletje zeikneuzen) en een simpele oplossing. Van politie worden ze alleen maar tegendraadser. Ik weet het is moeilijk om vriendelijk en beleefd te blijven tegen dit soort mensen, en je staat volkomen in je recht om boos te zijn, maar ik geloof dat ik toch nog een poging zou wagen tot een dialoog of een verzoek daartoe in de brievenbus zou duwen. De strijdbijl opnemen kan daarna altijd nog. Vraag eens aan andere ruiters/koetsiers of ze ook problemen hebben met dit stel, kun je proberen het gezamelijk recht te breien.
Succes

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-02 21:52

Karin, op zich heb je wel gelijk, maar met deze mensen valt niet te praten. Dat heb ik met mvr. zelf al geprobeerd en dat lukte ook niet.

Toen ben ik al bedreigd dat het wel eens ongezellig kon worden in het dorp, maar ik geloof dat ze nu de daad bij het woord voegen. Het is dus simpelweg bedreiging. Ik ga even het BW erop napluizen of ik niks kan vinden om de agent mee om zijn oren te slaan.

Ik wil ook geen ruzie in het dorp, ik woon er net, heb het goed naar mijn zin, mijn paardjes staan op zijn best met 5000 m2 weiland (had ik in rdam niet!!! Haha! ), maar ik ken die hele mensen niet en om mij , mijn pony's en mijn bijrijder dan zomaar van de weg af te rijden is te gek voor woorden.

Els kent die man wel en hij schijnt nogal doorgedraaid te zijn. Meer van dit soort acties.

Helaas ben ik in mijn dorp de enige aanspanning. Een dorp verder zit een man die met een 4-span haffies rijdt, maar die komt nooit mijn dorp door.

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 22:02

sja, aan mij zouden die mensen geen goede hebben. Dan ging ik op een andere manier terugdreigen. De banden lek steken en zo. En dat ook een keer doen. Dan moeten ze namelijk met bewijs komen dat ik het gedaan zou hebben, en een dreigement alleen kan de politie niets mee. Ze zijn wel ziek hoor, het lijkt wel iets persoonlijks. die mensen hebben gewoon iets tegen paarden.

De hond is de betere mens

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 23:59

Wat mij betreft is het poging tot doodslag, niks minder; maar dat is mijn eigen invulling hoor, niet ondersteund door het BW. Er heeft onlangs nog iets in de hoefslag gestaan over veilig met paarden het verkeer in. De nadruk lag niet op hoe de ruiters zich moeten gedragen, maar vooral op de anticipatie van de medeweggebruikers (die niet op of achter een paard zitten). Het schijnt dat de politie daar toch meer mee wil gaan doen en dan vooral de bereden korpsen van Amsterdam en Den Haag. Bel die lui, doe iets. Schakel de NVVR in, de SRR of wie dan ook. Er zijn in NL een aantal advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in zaken met paarden(eigenaren), die kunnen je ook adviseren.
Hinder en bedreiging heb je sowieso al bewezen, daar komt nog bij dat de hinder die hij jou toebrengt ook nog eens levensgevaarlijk kan zijn omdat je never weet wat het span gaat doen.

Omdat jij slimmer bent dan de tegenpartij zou ik me absoluut onthouden van het moedwillig aanbrengen van schade aan hen of hun bezittingen. Geef die mensen ajb geen aanleiding tot een tegenaangifte. Je kunt wel iets onbewijsbaars doen natuurlijk, dat laat ik aan je eigen fantasie over.

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Ik zou het zeker niet laten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 04:48

Ja Esther, het zou mij ook moeten zijn dat ze bedreigen Haha! Gewoon aanklagen hoor! Zoals je zei, volgende keer zal ze niet stoppen voor je 3 jarige dochtertje! Nee, ik zou al zowieso niet met haar gepraat hebben maar ik zou gelijk naar de politie gestapt zijn. Ik heb geen geduld voor dit soort mensen. Gelijk aanklagen, zou ik zeggen! En ik zou ze nog aanklagen voor me te bedreigen ook! }>

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

dat kunnen ze toch...

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 04:56

Dat kunnen ze toch echt niet maken! Ik zou gewoon op de weg gaan hoor! Als je wegblijft krijgen ze het idee in hun harde kop dat ze kunnen over je heen lopen en wie weet wat ze dan gaan doen! Het systeem sucks wel een beetje in Europa, want je moet eerst bijna doodgaan vooraleer er iets aan gedaan wordt. Ik zou gewoon ten rade gaan bij een advocaat en zien wat zij ervan vinden of als je een (restraining order) kan plaatsen tegen hen. Ik zou ook in ieder geval zorgen dat er altijd iemand met je mee is zodat je ooggetuige hebt. Ik weet bijna zeker dat de politie er niets zal aan doen, maar je zal toch iets moeten verzinnen zodat die mensen ophouden met jou te zieken.

Probeer met je pony's op een weg te rijden waar er minder kans is om ongevallen te krijgen. Zoals je zei, blijf weg van sloten e.d. als je kan. Oh, ik kan me zo druk maken over dit soort situaties! Boos!

Veel geluk

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 05:03

tsssk, was je je kraaiepoten vergeten? Haha! Volgende keer echt niet vergeten he, 3 maal is scheepsrecht Knipoog
Laatst bijgewerkt door Pril op 05-04-02 08:10, in het totaal 1 keer bewerkt


Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 07:06

Wat het gebeuren betreft: aangifte doen van bedreiging en poging tot ....
Kijken hoever je daarmee komt. De ervaring (na paar maanden politieopleiding met bijbehorende stages) leert wel dat in zulke kleine dorpjes de politie meer begaan is met deze mensen dan met jou (bang voor hun eigen hachje).
Hebben ze geen ruzie gehad ooit met andere paardenlui uit je dorp of omgeving, en dat ze jou onder de rest scharen (alles over 1 kam scheren).
Zoiets komt niet zomaar als koude kak opzetten is mijn ervaring, daar is wat aan vooraf gegaan (iets wat misschien helemaal niet te maken heeft met de paarden), bv in de supermarkt, op parkeerplaats bij de supermarkt ik noem maar een dwarsstraat. Vaak zit er aan zulke acties een onbewuste lange periode van irrtatie aan vast (vorige bewoners van je huis). het minste geringste is dan nog nodig om tot zulke acties over te gaan.

Maar wel superstrakke actie dat je de politzei aan de telefoon had toen die man zo tekeer ging, mooier kun je het niet hebben, politzei zelf geteuige van bedreigingen (die ze hopelijk ook in hun mutaties van die dag hebben staan (even naar vragen als je aangifte doet)).

Heel veel succes en denk om je eigen veiligheid for god sake! Zulke mensen zijn tot meer in staat dus let op je woorden en daden.

Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Riaa_
Berichten: 1454
Geregistreerd: 20-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 08:05

gelukkig is er niets gebeurd, maar die man reed wel op jou af....misschien poging tot moord? hij reed op jou af, wilde jou dus echt even laten schrikken, het liefst aanrijden. Misschien is het moeilijk om daar aangifte van te doen, maar het is wel zo.......

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 08:27

Lovely schreef:
Er heeft onlangs nog iets in de hoefslag gestaan over veilig met paarden het verkeer in. De nadruk lag niet op hoe de ruiters zich moeten gedragen, maar vooral op de anticipatie van de medeweggebruikers (die niet op of achter een paard zitten). Het schijnt dat de politie daar toch meer mee wil gaan doen en dan vooral de bereden korpsen van Amsterdam en Den Haag. Bel die lui, doe iets.


Heb net gebeld met de bereden politie in Amsterdam. Zelfde verhaal: het is pas een overtreding als de politie het ZELF constateerd! Maar het feit dat ik een getuige heb scheelt heel veel en volgens deze agent kan ik idd aangifte van bedreiging doen.

Nouja, nog anderhalf uur, dan staat de wijkagent op de stoep. Ben benieuwd!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 08:44

Succes and whip their asses! Ik ben van de partij met mijn doorgedraaide monster als we zijn voortuin gaan verbouwen! Al zullen we eerst maar eens afwachten hoe of wat er gaat gebeuren.
Enneh: Els vragen of ze er zo bij wil zijn, lijkt me handig. Verder: succes. Niet te emotioneel worden, gewoon je verhaal vertellen en duidelijk zeggen dat je je bedreigd voelt, en dat je op deze manier geen lol in je hobby meer hebt.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 09:12

nou als de politie je niet wil geloven gaan ze maar met je mee op een ritje Haha!
natuurlijk niet in uniform Haha!
dan zien ze het gelijk!
veel suc6! echte tips heb ik niet..
wat een oliebol mensen zeg! Boos!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 09:22

Ik zit net nog ff te denken, maar zou die agent niet langsgaan bij die mensen? Ik denk dat ze dan nog kwaaier worden en meer gaan dreigen etc. Misschien handig om daar ook over te beginnen? Dat je daar bang van bent, want kennelijk ben je de enige die er iets tegen doet, terwijl ze toch al als aso te boek staan.

Of je moet zo'n olifantshuid hebben... maar wel ff goed om er over na te denken

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 09:50

Ben benieuwd hoe dit afloopt. Ik woon zelf ook in zo'n prut-dorp waar ons ons kent, ook ik word regelmatig van de weg gereden... vaak door dezelfde personen... ben benieuwd wat oom agent gaat zeggen.

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 10:16

ik zou gewoon die aangifte doorzetten..je hebt nu ook weer een getuige dus...

ik ben benieuwd wat de wijkagent ervan zegt..

succes ermee..

keep calm, I'm engaged!!! <3


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, __danielle__, Andreeaa, boyca, Briiet, Dax, inge_romeo, Jive03, Letje01, Mrskiwi, Nientsje, Plukje, Rijsa, Rinkex, Solleke_Noah, Theseus, Wopkebrok, xPabloBokt en 76 bezoekers