Ponyhengst Power and Paint blijft behouden voor NL

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sullie97
Berichten: 1346
Geregistreerd: 13-08-04

Ponyhengst Power and Paint blijft behouden voor NL

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-09-04 14:38

Na het Europees Kampioenschap dressuur voor pony's in het Poolse Jaszokowo waar de ponyhengst samen met zijn toenmalige amazone Marrigje van Baalen twee zilveren medailles wist te behalen, was er grote vraag naar de valkkleurige hengst. Vooral de belangstelling uit het buitenland was enorm.

Mara de Vries (15), uit Poederoyen, die al jaren door Coby en Marlies van Baalen getraind wordt, ziet deze kans als een droom die waar wordt. Het gebeurd niet iedere dag dat een zo fantastische pony behouden wordt voor het Nederlandse ponyteam. Mara had natuurlijk niet durven dromen dat ze naast haar pony 'Aladin' ook nog de beschikking zou krijgen over het supertalent Power and Paint. Door verschillende partijen is er hard gewerkt om de pony in Nederland te behouden.Voorheen boekte Mara veel succes met haar pony Dodo, die nu wordt gereden door het jeugdige talent Maria van den Dungen die 10 jaar oud is.

Het was een vurige wens van de eigenaren van Power and Paint, de familie Pasch uit Duitsland, om de ponyhengst in training te houden bij Dressuurstal Van Baalen in Brakel.

Mieke de Kok, de bondscoach van het ponyteam, en Coby van Baalen waren nauw betrokken bij het tot stand komen van deze combinatie. Beiden zijn dan ook erg blij dat het uiteindelijk gelukt is om de pony voor Nederland te behouden.

Marrigje van Baalen is jarenlang zeer succesvol geweest met Power and Paint. De combinatie werd meerdere malen Nederlands kampioen dressuur en reed in totaal drie Europese Kampioenschappen. Bij alle drie de kampioenschappen behaalde zij team zilver en bij het laatste kampioenschap behaalde ze ook de individuele zilveren medaille.

Power and Paint zal met Mara de Vries voortaan met de naam Power and Paint DVB door het leven gaan. DVB is de afkorting van Dressuurstal Van Baalen.

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 22:08


jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-04 22:43

Op WD loopt inderdaad al een flink topic. Doe ik deze op slot Lachen