kreupel maar niets geraakt

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
silleke
Berichten: 1165
Geregistreerd: 27-08-02
Woonplaats: Hasselt Belgiƫ

kreupel maar niets geraakt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-09-04 17:06

Mijn veulen heeft 2 weken geleden zondag een vreselijk ongeluk gehad. Haar achterbeen heeft tussen de poort gezeten en ze heeft proberen te trekken om haar los te krijgen. Met een verschrikkelijke wonde als gevolg. De DA heeft het gehecht en donderdag zijn de hechtingen eruit gesprongen door de ontsteking die erop zat. De ontsteking is nu beter en de wonde begint mooi van binnenuit dicht te groeien. Maar nu loopt Quinta meer mank als de eerste dagen. Volgens de DA komt dat omdat de wonde aan het dichtgroeien is. Wat denken jullie?
De DA komt om de 2 dagen om het verband te verversen (vanaf morgen ga ik het zelf proberen).
Ze heeft 10 dagen antibiotica gehad.
Er zouden geen pezen geraakt zijn omdat ze er dadelijk terug heel goed op stond. Ze steunt er ook op (de laatste dagen wel minder).

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 19:37

Tja, neem aan dat je DA weet waar hij over praat. Alleen snap ik niet dat hij zonder scan te maken kan zeggen dat de pees ok is. Een paard hoeft hier nl. niet altijd kreupel op te lopen terwijl er wel een beschadiging is. Misschien even afwachten en anders voor de zekerheid een scan laten maken? Je zou ook een andere dierenarts kunnen bellen voor telefonisch advies (als je de situatie uitlegt).