Ik heb dus al heel lang chronische buikpijn (meer dan 5 jaar) en ze weten niet waardoor het komt, ze hebben bij mij ook aan Coeliakie gedacht, maar na een gluten-vrij dieet en andere tests bleek dat ook niet zo te zijn.
Je moet dan zelf brood maken (kan ook bij de bakker vandaan, maar dat vond ik echt niet te eten, die van ons zelf ging dan nog wel).
Bij iemand eten ging moeilijk, want je had dan zeg maar zogenaamd een lijstje mee wat je wel en niet mocht, ik voelde me dan best wel bezwaard.
Ff ergens een hapje eten ging ook moeilijk want je had dan misschien wel sommige dingen gluten-vrij maar die kwam dan via via wel in aanraking met gluten (bij patatzaak kon je dan wel patat bestellen maar als dat bijv in aanraking kwam met Kroketten dan had je dus al aanraking gehad met gluten, of in een restaurant bijv dat een mes in aanraking kwam met andere dingen).
Je moet het dan echt apart houden, bestek, borden maar ook al bij de voorbereiding.
Zeer moeilijk te realiseren dus, ik heb toen dus ook veel KipNuggets gegeten thuis want dat was vlees dat ik wel mocht (of dat was bij een ander dieet, heb er meerdere gehaald dus kan het wel door elkaar halen, tis al best een tijdje geleden).
En wat nogal verwarring brengt, een dieet heeft opzich niks met afvallen te maken, een dieet is je voedingspatroon wijzigen, wordt oa gebruikt voor het afvallen maar ook voor vele andere dingen (zoals bij ziektes en overgevoeligheid enzo).
En als je wilt afvallen heb je volgens mij geen gluten-vrij dieet nodig, maar gewoon gezondere voeding en niet teveel en beweging.
Stef schreef:In geval van gluten-overgevoeligheid spreekt men bij volwassenen van "spruw", bij kinderen van "coeliakie".
Bij volwassenen spreek je dus ook van Coeliakie.
Ik heb trouwens thuis waarschijnlijk ook nog wel wat foldertjes liggen, als het niet van coeliakie is wel van andere verenigingen, als je wilt dat ik dat even voor je opzoek, zeg het maar (via Pb ofzo), kheb alleen op dit moment een klein probleempje met mn scanner.