Altijd bij de hand voor noodgevallen: een paar voorverpakte stokbroden om zelf even af te bakken
Maar...... ik heb gemerkt dat dit soort stokbroden na een tijdje een zuurachtige geur hebben, ze ruiken niet echt lekker Meestal zijn ze nog prima als je ze net gekocht hebt, niks aan de hand. Maar de houdbaarheidsdatum is meestal een paar maanden, en vaak zijn ze na een maand al niet lekker meer (of ze ruiken niet goed meer).
Heeft iemand een idee waardoor dat komt en hoe het te verhelpen is ? Ik heb stokbroden van verschillende merken geprobeerd, maar kan er niet echt een vinden dat het "mankement" niet heeft.
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 30-08-04 10:45
He bah, wat vies. Daar heb ik nooit last van. Ik bewaar ze in een donkere broodkast. Dus misschien dat het onder invloed van licht gebeurd. Waar ik wel achter ben, is dat de meeste afbakbroden best veel vet bevatten. Daar ben ik dus helemaal niet happy mee.
shadowflower
Berichten: 5385
Geregistreerd: 09-08-04
Woonplaats: zeeland
Geplaatst: 30-08-04 11:57
je moet ze gewoon in de vriezer gooien zijn de heeeeel lang houdbaar
Ashleey_
Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 30-08-04 14:08
klopt..!!
de VRIEZER.. handig hoor..
bakkabouter
Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - Belgiƫ
Geplaatst: 31-08-04 00:46
ja dat ken ik,ze ruiken wat zurig dan,maar als je ze bakt merk je daar helemaal niks meer van,ze smaken net hetzelfde. Zolang er geen schimmel opstaat is alles in orde
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 31-08-04 00:58
Jennygirl schreef:
Waar ik wel achter ben, is dat de meeste afbakbroden best veel vet bevatten. Daar ben ik dus helemaal niet happy mee.
Ja klopt, zit in al die afbakbroodjes .
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 31-08-04 08:26
Kayla schreef:
Ja klopt, zit in al die afbakbroodjes .
De ciabatta van de AH heeft dit niet, en sommige witte afbakstokbroodjes zijn ook redelijk vetarm.
BloemBloem
Berichten: 16598
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 31-08-04 09:07
Vers vind ik toch het allerlekkerste, maar voor zondagochtend is het natuurlijk superhandig Heb overigens nog nooit zo'n zure geur geroken.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 31-08-04 14:44
Ik heb altijd de ciabatta uit de Aldi en heb eigenlijk ook nog nooit zo'n zurige geur geroken... En ik ruik er altijd even standaard aan om te checken of 't nog goed is.
Zou die zurige geur niet komen doordat het nog niet helemaal gebakken is en het daardoor een beetje door-rijst door de gist die erin zit??
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132133
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-04 21:18
Dat zou inderdaad best weleens kunnen, Natalie Maar toch is het best vreemd dat het meteen na aankoop niet is en na een maand ofzo wel. Of zou dat met het gistingsproces te maken hebben ?