Net of m'n enkels steeds slechter worden :\

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Leo

Berichten: 50033
Geregistreerd: 06-12-02

Net of m'n enkels steeds slechter worden :\

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 15:51

Heb het er wel vaker gehad over Bokt; m'n enkels die niet helemaal recht staan.
Ze zijn naar binnen 'gekanteld' en daarom staat mijn hele lichaam en gewicht op de binnenkant van m'n voeten. Deze lijken daardoor in een vreemde hoek te staan.

Op zich maakt het niet veel uit, ik ben niet anders gewend, en nee ik kan niet snel rennen en ben geen ster met gym omdat ik ze snel verzwik. Maar dat is iets wat ik aan het begin van een schooljaar gelijk meldt aan de leraar. Ik kan bijv. ook niet aan estafette's meedoen, omdat ik daarmee, door het snelle en scherpe draaien mijn enkels teveel belast.

Ik ben er nooit mee daar de dokter geweest, en dat ben ik ook niet van plan. Het is niet nodig, ik red me met enkelkouzen en rustiger aan doen met gym.

Een paar maanden geleden echter heb ik een klein ongelukje gehad met m'n pony.
Ze sprong opzij en daarmee met haar achterhoef op mijn linkerenkel, die door de duw/klap dubbel ging naar binnen.
Hiervoor heb ik een tijdje ingezwachteld gezeten, maar het was niet ernstig. Het was wat blauw en wat dik, en geschaafd door de hoefafzet, maar na een dag kon ik er eigenlijk al weer op 'lopen'.

Nu, een maand of twee later, zie je nog steeds de hoefafdruk, maar dat is niet erg natuurlijk.. Wat minder is, is dat de enkel geregeld weer dik en stijf wordt, en hij kan de ene dag 'normaal' zijn (hij ziet nog steeds donkerder dan m'n rechter, dat wel) en de volgende dag weer alle kleuren van de regenboog.
Ook merk ik, dat zodra ik veel en lang achter elkaar moet staan, of veel loop met bijvoorbeeld winkelen, ik m'n enkels meer daar binnen voel zakken, en dat ze pijnlijk worden. M'n linkerenkel is dan ook gelijk weer stijf, en soms weer blauw.

Ik probeer het met enkelkouzen, en dan gaat het ook weer, maar zodra ik weer zonder loop is het weer raak Scheve mond

Zal eens kijken of ik foto's kan maken van de stand van m'n enkels, en m'n linkerenkel, die op dit moment ook weer wat blauwig ziet (gisteren gewinkeld)

En dan begint straks het nieuwe schooljaar weer, met een nieuwe school... En daarmee het gezeur met gym. Ben best bang dat zware gym m'n enkel teveel gaat belasten. Voel het ook constant met paardrijden..

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..


Siempie

Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 15:56

Ik zou toch maar eens naar de dokter gaan, zeker als je er nu nog last hebt door het ongelukje. Bovendien, als je een bewijs hebt van de dokter dat je maar helemaal niet meer moet gymen, kun je je enkels ook ontzien met gym. Je gezondheid gaat voor hoor!

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:06

Dat je nog neit naar de dokter geweest bent joh.. Ik had er allang al geweest..Nu heb je best kans dat je omdat je al een tijd er mee loopt te klooien.. dat het daarom ook slechter is geworden.. En tja..Je enkels heb je nog wel je hele leven nodig hoor.. Even langs de dokter dus

keep calm, I'm engaged!!! <3

PPPeet

Berichten: 5965
Geregistreerd: 06-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:10

Ja kom op ga even naar de dokter. Misschien is er wel niets aan de hand en gewoon een langdurige kneuzing die veel rust moet hebben maar dan heb je je zelf tenminste gerustgesteld.. Want zo kan het toch niet langer..

Ach gut

Foek - M1 goodbye my lover,
goodbye my friend. You have been the one for me ❤❤❤

Leo

Berichten: 50033
Geregistreerd: 06-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 16:12

Ik heb er geen pijn aan ofzo, alleen als ik veel loop voel ik het, meer niet.
Ik heb prima leren leven met die enkels, en omdat ik geen pijn voel ofzo als ik ze niet forceer, en er dus geen last van heb, durf ik er ook net zo goed mee naar de dokter.. Scheve mond

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

SweetTinka

Berichten: 2135
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Hoensbroek/Eindhoven (op kamers)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:20

Ik heb ongeveer het zelfde probleem, ik zwik ook altijd om enzo. Ik ben nu pas bij een podo-therapeute geweest, die kijkt je hele voeten en benen enzo na, hoe je loopt, hoe je staat, waar je drukpunten zitten enzo. En dan krijg je zooltjes voor in je schoenen met op bepaalde punten verhogingen waardoor je veel beter staat. Helpt echt enorm goed en wordt ook deels vergoed door het ziekenfonds als je een verwijzing van je arts krijgt.

Doe leuk of ik zap!
***Tinka je t'aime, ik zal je missen meissie Lovers ***
Ubi amor, ibi fides. (Waar liefde is, daar is vertrouwen) I love Jesus Haha!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:22

Ik zou toch even naar de orthopeed gaan en om steunzolen vragen. Als je er nu niets aan doet krijg je er later om zo meer last van. Niet alleen nu je een blessure hebt, maar op latere leeftijd helemaal.

Ik heb het tegenovergestelde, loop extreem naar buiten. Moet uitkijken met het kopen van schoenen, en ga er erg snel naast lopen (van verwaandheid *LOL* ) .

Je suis Charlie.

Fitzroy

Berichten: 25044
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:36

Ik zou idd maar eens bij de huisarts vragen om een verwijzing naar de orthopeed.
Zoals Cassidy al zegt: je kunt er ook op latere leeftijd last van krijgen en misschien slijten al je gewrichten wel veel sneller doordat je een verkeerde houding aanneemt.
Zo zou je misschien ook nog eens last kunnen krijgen van je rug.
Ik vind dat je er zelf wat makkelijk over denkt maar dat is mijn mening.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

JoT

Berichten: 4007
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:41

Mijn enkels zakken ook naar binnen in en ik kan je alleen maar adviseren om toch naar de dokter te gaan. Het trekt niet vanzelf bij en je voeten zullen waarschijnlijk alleen maar slechter worden als je er niets aan doet. Omdat je basis niet goed is, zal wat daarboven zit er ook onder lijden. Mijn knieën zijn bv. niet goed meer en mijn rug stribbelt ook nog wel eens tegen. Echt, je doet jezelf er geen plezier mee als je hier te lang mee blijft rondlopen. Gewoon even naar de dokter gaan, die zal je heus niet vreemd vinden ofzo.

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.


neres

Berichten: 1933
Geregistreerd: 20-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 16:45

hoe oud ben je nu?? ik zou toch eens naar de dokter/ fysio gaan anders heb je over een paar jaar totaal versleten enkels.. maar dat is niet alles. Doordat je niet goed staat heeft je knieen heupen en rug het ook zwaarder. Weleens rugproblemen al?

Echt waar ga naar de dokter!!

Leo

Berichten: 50033
Geregistreerd: 06-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 17:09

Ik ben nu 16..

Ik heb idd wel eens last van m'n rug gehad.. En verleden jaar een knieblessure met onbekende reden. Daarmee was ik naar de dokter gegaan, en die kon niets vinden, maar wist wel te stellen dat ie overbelast was.

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

neres

Berichten: 1933
Geregistreerd: 20-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 17:11

mmm... ga naar de dokter die verwijst je door naar een specialist die je goed advies kan geven anders zit je over 10 jaar met nog veeel meer problemen..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _JTM, _Madelon, _Mir, AhrefsBot, aliida, AngeliqueB, Ann, Appeltje00, glenmore, kosseh, maaaikkee, ManonGrr, Mariett, Mizora, mvdende, Nikkii026, NinaCharlie, Pellelilly, rozebadeend, TessaxQuincy, TheNovelist, xxmichellexx, YandexBot, Zebrastreep en 53 bezoekers