Moeders... Een vreemd soort.

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Moeders... Een vreemd soort.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 09:11

Ik twijfel of ik het moet plaatsen, aangezien ik zelf moeder ben Haha!

Maar goed, ik heb me zojuist voor de zoveelste keer zitten verbazen over de mentaliteit van een moeder, dat het begint op te vallen.
Het schooljaar is weer begonnen, mijn dochter gaat nu naar groep 2, de helft van 'haar' oude groep 1 zit nu in een andere groep.

Het viel me eerder deze week al op dat een paar ouders van het vorige jaar (die dus nu niet meer bij Danique (=dochter) in de klas zitten) mij niet meer groetten. Nou ja, kan gebeuren.

Maar het is geen toeval denk ik, want gister sprak een moeder mij aan, die mij een jaar lang genegeerd had. Het werkt zo; kinderen beginnen met school op de dag dat ze 4 jaar worden. Dus het kan gebeuren dat ze anderhalf jaar in groep 1 zitten. Mijn dochter ging in maart 2003 voor het eerst en zat toen bij ene Hanneke in de klas. Nou leuk, bij het brengen en ophalen praat je weleens met elkaar en ik praatte dus ook wel met de mams van Hanneke.

Toen het nieuwe schooljaar begon (opnieuw groep 1) zat Hanneke niet meer in dezelfde groep 1. Ik merkte direct al dat die moeder niet meer met mij wou praten, maar dacht dat ze me gewoon niet meer aardig vond ofzo.. Sta ik gister te wachten bij school, spreekt ze me opeens weer aan Verward
Ja, je raadt het al, Hanneke zit dit jaar weer bij Danique in de groep.

En vanmorgen, loop ik langs een moeder 'van vorig jaar' ik zeg hoi, ze kijkt me heel glazig aan, alsof ze me niet kent en mompelt heel zachtjes iets van 'hoi' Scheve mond
NOU JAAAA Verward

Ik speel een aantal mensen (Desiree o.a Haha! ) behoorlijk in de kaart door dit topic te plaatsen, maar ik ben toch benieuwd naar jullie ervaringen en dan natuurlijk vooral die van andere moeders. Is dat normaal ofzo, om de ouders van het vorige jaar te negeren? Zou fijn zijn om dat te weten, dat scheelt me een hoop ergernis. Geen van mijn vriendinnen is moeder, dus hen kan ik het niet vragen.

Kort samengevat; zijn de meeste moeders contactgestoord? Zoiets Haha!
Laatst bijgewerkt door lies op 26-08-04 09:14, in het totaal 1 keer bewerkt

זכור


irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 09:14

Ehhh nee, dat herken ik dus totaal niet Knipoog
Het is zelfs zo dat als ik moeders tegenkom van kinderen die inmiddels op een andere school zitten, we even stoppen om te melden hoe het gaat en dat zijn mensen waar ik verder geen contact mee heb.
Het brengen en halen van school is ook altijd doorlopend, hallo, goeiemorgen, hoe is het? etc etc. Je zou er schor van worden Haha!

Ik was echt even verbaasd over jouw verhaal hoor. Maar ja, ik verbaas me wel vaker over het gedrag van mijn collegaouders Haha!

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 09:34

Hmm, misschien ligt het gewoon aan mij Huilen Haha!

זכור

Sabine

Berichten: 5823
Geregistreerd: 15-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 09:54

Dat vind ik wel héél apart Scheve mond


greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 10:58

Dit is me nog nooit opgevallen Lies. Ik heb door mijn vier kinderen heel wat jaartjes voor de school staan wachten om ze weer op te halen maar dit heb ik nooit gemerkt.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 11:00

Dat gebeurd denk ik overal wel....bij de ene school iets meer als bij de andere. Denk dat je 1 (!!!!!) heel belangrijk punt niet moet vergeten en dat is dat jou dochter daar naar school MOET en ZIJ het daar naar haar zin moet hebben. Het is geen sociaal contactpunt voor moeders.

Vind wel dat je het fatsoen in je donder moet hebben om elkaar normaal te groeten maar doen ze dat niet.....SO WHAT??.....jammer, zielig maar bovenal een duidelijk gebrek aan fatsoen en zijn zelf een "geweldig" voorbeeld voor hun kind.

....ongeloof...daardoor sprakeloos....

jaantsje
Berichten: 1323
Geregistreerd: 07-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 11:02

Ik zou zeggen stap er gewoon op af en vraag of er iets is, dat is de kortste klap.
Weet je direct of er iets loos is.

De wierheit hat in skel lud

Caye

Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 11:05

ik val meestal buiten de boor op school. Ik ben pas 24 en heb een kind van bijna 5 en eentje van 3. verder houd ik van hard styl muziek en dat staat vaak op in de auto. en ik heb tatoos en piercing. Mijn dochter mag vaak bij andere kindjes spelen en de kindjes ook bij ons. maar ik merk dat ik niet zo doorsnee ben als de rest. Op het school plein wordt ik gewoon aangesproken door andere ouders. Ik woon in een klein dorpje waar het gemoedelijk is.

Ik voel me soms een buitenstaander maar .. maar zegt iemand tegen mij niks zeg uik ook niks terug. Maar het hoeft van mij niet. als iemand een gesprek aan wil prima. maar zo niet dan niet. Het zijn meestal ouder moeders. en zien mij niet zo als "vriendin" mijn vriendinenne wonen nog thuis!! en hebben al helemaal geen kids.
ik ken je gevoel wel ..maar ik trek me er niks van aan

Pauline
Berichten: 12188
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 11:08

Ik heb op verschillende scholen gewerkt en zie het contact tussen ouders soms echt met verbazing aan. Over het algemeen is een school WEL een contactpunt voor ouders, het is prettig als zij zich daar thuisvoelen en dat op de kinderen over weten te brengen. Maar er zijn scholen waar een hele sterkte kliekvorming is, of met een aantal vage ongeschreven regels onderling.
Ik zou het maar over me heen laten komen en denken naja...Als dat het enige is wat je stoort iig. Bij een vriendin van mij was dat de druppel over hoe mensen op die school met elkaar omgaan en die is weggegaan naar een andere school, waar ze het nu goed naar haar zin heeft, en haar kind ook.

_flo_

Berichten: 1269
Geregistreerd: 02-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 11:57

Ik herken je gevoel helemaal.
Breek me de b.. niet open !

Onze kids zijn nu al een aantal jaren op het vervolgonderwijs, maar de lagere schooltijd was voor mij een ramp.
Helaas duurde het enige tijd voordat "manlief" op hetzelfde level zat.
Ik heb zulke vervelende herinneringen aan de lagere schooltijd overgehouden, dat me nu nog de tranen in de ogen schieten. Verdrietig
Wat een scheinheilige toestand destijds.

Zelfs onze kids hebben er zo onder geleden dat we voor de oudste een psychloge hebben ingeschakeld.

Om een lang verhaal maar kort te houden... we hebben ze naar een andere school gedaan.
Toen was het hek van de dam, want als er een schaap over de dam gaat, volgen er meer.
En wie waren de boordoeners?
Juist, wij.

Nou Lies, mocht je er meer van willen weten, kan je me altijd pb-en.

Gr. Britt.

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 13:21

Goh, hele verschillende meningen dus, met een extreme ervaring voor Britt.
Nou moet ik zeggen dat het in mijn geval (nog) niet zo erg is, dat ik me er heel erg onprettig bij voel, maar ik begon me toch wel af te vragen of het aan mij lag.

En zoals Pauline zegt, het is toch wel belangrijk dat je je kind met een prettig gevoel naar school brengt, want dat breng je over. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat jij (britt) ze op een andere school hebt gedaan.

Iig ben ik toch blij dat ik het even opgeschreven heb en blijkbaar geen spoken zie. Heel apart allemaal, ik had er vorig jaar ook al 'last' van, maar nu het schooljaar weer begonnen is, begint het dus weer opnieuw. Ik dacht ook dat het te maken had met het feit dat we ietsje uit de buurt van school woonden en daarom een beetje buiten de 'groep' vielen.

Nog even voor Cayuse, ik ben dan 29 maar zie er ook als een broekie uit. Ik merk idd dat veel moeders mij vol wantrouwen bekijken. Maar dat gaat er wel uit, als ik mijn mond opentrek. Maar helaas geven veel je daar niet eens de kans voor idd.

Bedankt voor jullie mening en ervaringen Lachen

זכור

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 14:47

Pauline schreef:
Ik heb op verschillende scholen gewerkt en zie het contact tussen ouders soms echt met verbazing aan. Over het algemeen is een school WEL een contactpunt voor ouders, het is prettig als zij zich daar thuisvoelen en dat op de kinderen over weten te brengen. Maar er zijn scholen waar een hele sterkte kliekvorming is, of met een aantal vage ongeschreven regels onderling.
Ik zou het maar over me heen laten komen en denken naja...Als dat het enige is wat je stoort iig. Bij een vriendin van mij was dat de druppel over hoe mensen op die school met elkaar omgaan en die is weggegaan naar een andere school, waar ze het nu goed naar haar zin heeft, en haar kind ook.


Beetje een omgekeerde wereld op die manier. Als het goed is hebben ouders zich vooraf laten inlichten over diverse scholen en hebben daarop hun keuze gemaakt voor hun kind. Wat nu als blijkt dat het kind de school geweldig vind en de ouders na verloop van tijd (door stroeve onderlinge contacten met andere ouders) niet meer zo gelukkig zijn met hun keuze? Het gaat toch om het kind of niet?
Ik ben van mening dat je als ouder je contacten buiten school moet zoeken en niet daar. Want wat krijg je op een gegeven moment...ouders liggen elkaar niet maar de kinderen wel, die willen met elkaar spelen maar de ouders verzinnen een smoes dat dat niet kan. Het gebeurd nl., heb het zien gebeuren. Dus hoe is de boodschap dan naar je kinderen toe? Kinderen pikken dit gevoel namelijk echt wel op hoor.
Sterker nog ...jij als ouder vindt de school fantastisch maar je kind is er doodongelukkig omdat het gepest wordt (en niets verteld thuis) en jij ziet het niet want het is immers zo'n fantastische school....
Ik zeg met bovenstaand niet dat je als ouder niet met elkaar om mag gaan want dat gebeurd toch wel doordat je elkaar al van voor school kent, of dat je elkaars buren bent of omdat het gewoon klikt. Ik zeg alleen....gebruik de school niet om je eigen sociale contacten te leggen want daar is de school niet voor.

Kortom: school is VOOR de kinderen en als jij daar dan links en rechts wat leuke contacten door krijgt...prima maar verlies het primaire doel niet uit ogen.

....ongeloof...daardoor sprakeloos....

Rinoa

Berichten: 5528
Geregistreerd: 28-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 14:50

Ik ben dan geen moeder, maar ik vind het wel achterlijk. Slaat echt nergens op. Ik snap niet waarom je iemand die je kent gewoon niet meer zou groeten. Vat hem echt niet...

:D

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 15:36

djuno schreef:
Kortom: school is VOOR de kinderen en als jij daar dan links en rechts wat leuke contacten door krijgt...prima maar verlies het primaire doel niet uit ogen.


Ik begrijp je gedachtengang wel en ben het er grotendeels ook mee eens. Maar je kan ook juist door géén contacten op school te hebben/zoeken, buiten de boot vallen en dat gevoel uitdragen naar je kinderen, toch?

Ik val dus idd een beetje buiten de boot, is nu tot me doorgedrongen. Misschien ligt het echt wel aan mezelf. Ik ben niet een typje die lekker over de koters banketstaaf, dus ik ben snel uitgepraat met moeders die ik niet ken. Ik heb niet zoveel met moeders, tenminste niet met de 'echte' moeders. Beetje moeilijk uit te leggen, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Geen van mijn vriendinnen hebben ook kinderen.

Terug naar school.. Mijn kind heeft het voor zover ik weet erg naar haar zin. Ze heeft één 'vast' vriendinnetje, wiens moeder ook al niet mijn 'type' is, maar afspraken maken over spelen gaat prima. Dus al met al is het tot nu toe nog helemaal mijn 'probleem', mijn dochter heeft er niet onder te lijden denk ik.

זכור

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 15:39

lies schreef:
Ik val dus idd een beetje buiten de boot, is nu tot me doorgedrongen. Misschien ligt het echt wel aan mezelf. Ik ben niet een typje die lekker over de koters banketstaaft, dus ik ben snel uitgepraat met moeders die ik niet ken. Ik heb niet zoveel met moeders, tenminste niet met de 'echte' moeders. Beetje moeilijk uit te leggen, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Geen van mijn vriendinnen hebben ook kinderen.



Komt me heel bekend voor Haha! Je hebt van die moeders die om half 10 nog op het plein staan te OH-en, of iedere ochtend bij elkaar op de koffie zitten. Brrr, mij niet gezien. Als ik van de fiets naar school en terug loop, groet ik links en rechts en maak een kort praatje met deze of geen. Maar om vijf over half negen zit ik toch echt weer op mijn fiets hoor Haha!

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 15:55

Ik ben nog niet aan de basisschool toe, maar ik wordt nu al ziek van het feit dat het allemaal maar bij elkaar op de koffie moet. En ze BLIJVEN het ook vragen........Boos!

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-08-04 16:10

Dat doen mijn nieuwe buren ook Scheve mond Of nou ja, ik ben dan de nieuwe buur.
Hele aardige mensen hoor, maar waar moet je het in godsnaam over hebben Verward Ik ben niet zo'n koffieleut. Kan uren met mijn vriendinnen kletsen aan de telefoon of tijdens het uitgaan, maar bij elkaar op de koffie gaan hebben we nog nooit gedaan.


Hmm.. hoe vaker ik mezelf nalees, hoe meer ik ga denken dat IK degene ben die contactgestoord is Bloos! Haha!

זכור

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 19:30

lies schreef:
Dat doen mijn nieuwe buren ook Scheve mond Of nou ja, ik ben dan de nieuwe buur.
Hele aardige mensen hoor, maar waar moet je het in godsnaam over hebben Verward Ik ben niet zo'n koffieleut. Kan uren met mijn vriendinnen kletsen aan de telefoon of tijdens het uitgaan, maar bij elkaar op de koffie gaan hebben we nog nooit gedaan.


Hmm.. hoe vaker ik mezelf nalees, hoe meer ik ga denken dat IK degene ben die contactgestoord is :oo Haha!


nee hoor.....dat hebben wij ook! Wij kennen best heel veel mensen, gaat ook allemaal heel leuk maar ook wij zijn geen visitegangers en hebben al helemaal de pest aan verjaardagen. Dat wordt ons ook wel eens verweten dat wij nooit eens langskomen....maar ja....dat zit niet echt in ons. Als we al een keer op visite gaan is dat heel spontaan en dan is het ook altijd beregezellig en laat. Hetzelfde geldt dan ook (voor mij alleen in dit geval) de verjaardagen bij de buufjes.....ik doe het niet want je hebt ook de verplichting om weer terug te vragen en ik heb een hekel aan "moetjes".

....ongeloof...daardoor sprakeloos....

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 22:09

Meestal sta ik bij school wel een poosje te kletsen met andere moeders (de kinderen zitten overigens niet bij elkaar in de klas) maar toch herken ik je gevoel wel.
Toen mijn zoon een klas oversloeg waren er genoeg ouders die mij ineens totaal niet meer zagen staan, laat staan dat ze nog iets zeiden, terwijl er daarvoor gewoon gezellig gekletst werd Verward
Ach, als ze zo kinderachtig zijn...jammer dan.

lies

Berichten: 9624
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-04 10:16

Lijkt erop dat ze jaloers zijn. Idd behoorlijk kinderachtig.

Ben vanmorgen trouwens met opgeheven hoofd langs de moeder gelopen, die gister deed alsof ze me niet kende. Heb natuurlijk niets gezegd Haha!

זכור

juval

Berichten: 13184
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 10:32

mijn oudste wordt in oktober 4, dus dan mag ze ook naar school. We wonen in een klein durp met maar 2 scholen en ik ken ook al wel een aantal moeders vanaf het kinderdagverblijf.
Ik vind mezelf ook wel redelijk contactgestoord, de meeste andere mensen intereseren me gewoon niet. Maar ik zal voor mn dochters wel mn best gaan doen om een beetje socialer te worden hihi, toch wel het goede voorbeeld proberen te geven. Meestal kan ik beter overweg met de kinderen dan met de moeders.
Maar begrijp ik nu uit jouw verhaal dat je alleen mag praten met de moeders van de kinderen uit de klas van jouw kind??

[IM] Zoëy, onze gouden stippelpony

don't bite the hand that feeds you

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 11:34

lies schreef:
Lijkt erop dat ze jaloers zijn. Idd behoorlijk kinderachtig.

Ben vanmorgen trouwens met opgeheven hoofd langs de moeder gelopen, die gister deed alsof ze me niet kende. Heb natuurlijk niets gezegd Haha!



Heel goed OK dan! Haha!

Ik ging vanmorgen direct uit school even boodschappen doen. Ik ben zo'n moeder die niet altijd brood genoeg in huis heeft om mee te geven naar school Bloos Geen probleem, breng ik het even na.
Maar ook in de supermarkt zie je hordes moeders gezellig Verward staan kletsen. Ik probeer elke keer weer mijn record zo kort mogelijk in de supermarkt te verbeteren.

Geloof dat we maar een clubje contactgestoorde moeders moeten oprichten Ik word dan wel gedag gezegd en met sommige ouders sta ik wel kort even te praten, maar ik heb nu nooit de indruk dat ik opgenomen ben in de ouderclan. Zit ik ook niet op te wachten trouwens Haha!

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

djuno

Berichten: 4380
Geregistreerd: 24-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 11:49

wat te denken van de ouders die in de OR of MR zitten? Nog erger!

....ongeloof...daardoor sprakeloos....

petraaken

Berichten: 44203
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 11:50

Ik ben dan wel geen moeder. Ik kan best gezellig kletsen bij een bakje koffie of in mijn geval een cola maar ook geen halve dag zal ik maar zeggen. Ik krijg dan altijd het gevoel dat de mensen denken: heeft die niets anders te doen?. Heb zelf een hekel aan sommige onverwachte bezoekers die uren blijven hangen (het liefst dan nog tijdens de werkweek op een avond, als ik s'anderdaags vroeg op moet om te gaan werken Boos! ).Ik heb een hekel aan doelloos winkelen en probeer ook altijd dat zo kort mogelijk te houden. Mijn moeder klaagt altijd steen en been als met mij mee is dat ik nooit eens ergens blijf kijken aan het uitstalraam. Ik ga gewoon van winkel naar winkel waar ik mijn boodschap moet doen en dan naar huis. volgens haar ben ik ook een asociaal geval. Verward

Pauline
Berichten: 12188
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 11:54

djuno schreef:
wat te denken van de ouders die in de OR of MR zitten? Nog erger!

Jahaa, want die zijn zgn. belangrijk Haha!
Ik kan best gezellig OH-en met iedereen maar ik heb er een hekel aan als ik het idee krijg dat ik het meot. Ik heb mijn eigen vrienden, en als het klikt lijkt het me leuk (op het KDV hoor, Jurrian zit nog niet op school) maar anders geen probleem.
Zelfde met het pufclubje, zullen we contact blijven houden? Kan leuk zijn, maar verplicht dan haak ik af...

Overigens Djuno denk ik idd dat je je als ouder goed moet orienteren, maar sommige zaken krijg je gewoon niet mee tijdens een inloopdag, en dat kan dan tegenvallen. En hoe leuk jij het vind, als je kinderen negatieve signalen afgeven meoten die uiteraard voor gaan. Maar omgekeerd meot je je er toch thuis voelen imo, wat iets anders is dan bij iedereeen op de koffie... Koffie (of thee <!-- s;) --><img src=)!" title="Koffie (of thee Knipoog)!" /> Nagelbijten / Gniffelen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Amber_anne, Anna_98, AnoukS_, BarbaraNova, bente_sat, Britta31, catharin, esje01, Eulogy, fannetje, GoogleAdsense, Hannanasjuh, hiphorse, hokke, Ik_is_Ik, Lizzy__87, merrylegs, Nustice, Pabie, Room_Soesje, SemrushBot, Talindos en 128 bezoekers