Mijn broer had gisteren al 3 (!!!) tomaten opgegeten bij zijn boterhammen, dus er zijn er nog maar 5 over voor vanavond. Nu moet ik er dus nog een hele zooi van ander spul bij maken, maar i kweet niet wat !!
Het Plan: -Gevulde Tomaatjes met Feta en kruiden / olijven
Kom op bokkers, Be Creative [hoge nood, ik wil niet weer ordinaire rijst maken.. ]
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 25-08-04 11:43
Je kan natuurlijk ook gewoon nieuwe tomaten kopen... Maar ik wil wel even gaan denken hoor... wat heb je wel in huis?
*Edit* Heb je bladerdeeg in huis? Dan kan je pasteitjes maken...
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 25-08-04 13:22
Ovenschotel maken ervan...
Nodig voor 4 personen - 4 grote sneden witbrood - 500g champignons (in 4 gesneden of in plakjes) - 4 grote tomaten (ontveld, ontpit en in stukjes) - 200à300g fetakaas (verbrokkeld) - olijfolie - peper en zout - oregano - gemalen kaas (pecorino of parmezaan of gewone hollandse)
Beetje olijfolie in een ovenschaal doen. Het brood erin leggen en nog een klein beetje olijfolie over het brood doen. In de oven zetten tot het brood lichtjes is gebakken. Scheut olijfolie in een pannetje doen, daar de champignons goed in aanbakken en als die aangebakken zijn de tomaat erbij doen. Kruiden met peper, zout en oregano. Boven op het brood de feta verdelen. Op de feta het tomaten-champignonmengsel verdelen. Overstrooien met de gemalen kaas en in de oven tot de kaas gegratineerd is.
De olijven zou je ook bij het tomaten-champignonsmengsel kunnen doen...
Flutterby
Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 18:42
Maaltijd is geslaagd *wist zweet van voorhoofd*
Ik heb uiteindelijk maar een Ovenschotel van aardappel en komkommer met een soort van kaas-topje gemaakt. Uurtje in de oven, na een half uurtje rekje met de tomaatjes gevuld met feta erin geschoven..
Ik Dank God
BloemBloem
Berichten: 16584
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 26-08-04 12:06
Wow dat recept van nathalie lijkt me heerlijk, maar ik ben niet zo'n geitenkaas eten Zou je er ook blauwe schimmelkaas in kunnen doen ?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 26-08-04 14:05
Fetakaas is geen geitenkaas Da's schapenkaas
Ik denk dat het met andere kaas ook best te doen is hoor, kwestie van smaak Met mozzarella is het trouwens ook lekker...
BloemBloem
Berichten: 16584
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 26-08-04 16:42
Natalie schreef:
Fetakaas is geen geitenkaas Da's schapenkaas
Ik denk dat het met andere kaas ook best te doen is hoor, kwestie van smaak Met mozzarella is het trouwens ook lekker...
hahaha dat is waar ook hoe ik nou op geiten kom, maar goed ik ga het zeker een keer proberen, maar dan met een ander kaasje