met een appelboortje of met een mesje. Je snijd eerst een cm er af van het stompe kantje dan zie je een rondje staan in de witlof. daar haal je je appelboor of met een mesje snijd je dat rondje er uit. +- 2 cm stronk er uit. dat is erg bitter
witlof sla is lekker. als je ze dun snijd. appeltje sinaasappeltje ( tomaat.) gewoon er in doen wat lekker is door sla behandel het ook als normale sla. dezelfde dressing en zo Eet smakelijk
vanaf de stronk een stukje afsnijden. Vervolgens de witlof doormidden en de middelste kegel eruit snijden. Vervolgens in reepjes snijden. Daarna cashewnootjes, tomaat en komkommer toevoegen. Eventueel wat feta-kaas.
Zo erg veel hoeft er niet afgesneden te worden hoor ! Dat is vooral iets van vroeger toen witlof nog veel bitterder was (althans het harde stuk). Volgens mij zijn de kweekmethodes de laatste jaren dusdanig verbeterd dat dit probleem eigenlijk niet meer bestaat. Een stukje proeven is ook een optie