Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
pmarena schreef:Hee , dat is helemaal geen ratjetoe !
Wij maken het altijd zo :
benodigdheden :
- een mooie biefstuk per persoon
- champignons
- rode , gele en groene paprika
- ui
- rode wijn
- rijst
De parika snij je in "stroken" zeg maar , champignons in plakjes , ui in stukjes om te fruiten.
Dit doe je bij elkaar in een hapjespan , heeeel klein beetje water erbij druppelen zodat het niet aanbakt in het begin , deksel erop en zachtjes laten smoren zodat alles lekker zacht en wat gaarder wordt.
Ondertussen witte rijst koken , 2 koffiekopjes per volwassene meestal.
Snufje zout bij rijst.
Als de groenten wat zijn gesmoord , een flinke scheut rode wijn erbij en zo nog zachtjes laten door smoren. Mag echt een flinke plas vocht onder liggen
Ondertussen boter bruin laten worden in de koekenpan , biefstukken evt. zouten en peperen aan beide kanten.
Biefstukken snel dicht laten schroeien en netjes bakken , zodat de binnenkant niet rauw maar nog wel mooi rood is.
Ondertussen zijn de mooi zacht gesmoorde groenten klaar. (mogen best een uurtje opstaan)
Alles op tafel zetten , de rijst opscheppen in een kopje en zachtjes aandrukken met een lepel. Nu als een torentje midden op het bord zetten.
Volwassenen nemen gemiddeld 2 kopjes / torentjes.
Eromheen schep je de gesmoorde groenten , goed het vocht (wijn en groentesap-mengeling) erbij scheppen , dat maakt het juist zo lekker !
Iedereen z'n biefstuk in stukjes laten snijden , en biefstukblokjes met jus van simpelweg de boter waar het in gebakken heeft , ook op het bord erbij scheppen , en het hele zooitje door elkaar husselen , heerlijk !!!
Zo ken ik ratjetoe , dus vandaar dat ik het er hier even bij zet