caramel

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

caramel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-04 16:04

Ik ben helemaal gek van caramel.
Alles waar caramel op of aan zit vind ik lekker.
Maar nou leek het mij wel wat om zelf caramel te maken.
Ik heb alleen geen idee hoe dat moet.
Kan iemand mij hierbij helpen?

FennekeR
Full-Time Bokker

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-04 18:18

uhm...ik heb geen idee, misschien kun je een recept op internet vinden.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-04 18:59

Suiker in een pannetje doen met een beetje water en laten staan tot het gecarameliseerd is...
Wel heel erg mee opletten en NOOIT met je handen aankomen want caramel brandt verschrikkelijk als het heet is!!

inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-08-04 19:50

Natalie schreef:
Suiker in een pannetje doen met een beetje water en laten staan tot het gecarameliseerd is...
Wel heel erg mee opletten en NOOIT met je handen aankomen want caramel brandt verschrikkelijk als het heet is!!


Maar als het dan afkoelt dan word het toch super hard?
Het moet wel een beetje eetbaar blijven. Haha!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-04 19:54

Je moet gewoon zien dat je er niet met je handen ofzo aankomt... en het een beetje laten afkoelen (daarom niet tot koud, maar tot lauwwarm)...
Caramel wil je echt niet op je krijgen als het heet is, want dat maakt echt lelijke brandwonen (en pijnlijke want het brandt zich echt als het ware in).

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-04 19:55

Suiker heel langzaam laten smelten op een laag vuurtje, oppassen dat het niet aanbrandt en als het vloeibaar is koksroom toevoegen, blijven roeren en zachtjes laten pruttelen tot alle suiker goed is opgenomen door de room.
Nu heb je een caranmelsaus die vloeibaar blijft en erg lekker over ijs is Vingers aflikken

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-04 21:53

Ilindra schreef:
Suiker heel langzaam laten smelten op een laag vuurtje, oppassen dat het niet aanbrandt en als het vloeibaar is koksroom toevoegen, blijven roeren en zachtjes laten pruttelen tot alle suiker goed is opgenomen door de room.
Nu heb je een caranmelsaus die vloeibaar blijft en erg lekker over ijs is Vingers aflikken


goede tip, dat van de harde caramel wist al wel. deze niet Lachen

inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-08-04 09:55

Ilindra schreef:
Suiker heel langzaam laten smelten op een laag vuurtje, oppassen dat het niet aanbrandt en als het vloeibaar is koksroom toevoegen, blijven roeren en zachtjes laten pruttelen tot alle suiker goed is opgenomen door de room.
Nu heb je een caranmelsaus die vloeibaar blijft en erg lekker over ijs is Vingers aflikken


Thanks.Die ga ik morgen proberen. Vingers aflikken
Wat zijn ongeveer de verhoudingen?

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-04 11:14

Beetje koffiemelk door gesmolten suiker doet ook wonderen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-04 12:18

Volgens mij krijg je dan fondant MiepMiep Tong uitsteken Yumm!

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-04 16:04

ow jongens hou op!
het water loopt me in de mond!
En ik groei de laatste tijd al hard genoeg, daar hoef ik heus niet voor te snoepen Haha!

Even serieus:
goeie tips, ik ga het ook eens uitproberen!
ZO maakte Jamy Oliver vorige week op Yorin van die heerlijke bonbons, alleen liet onze schotelontvangen het af en toe even afweten: ik zag dus wel genoeg om te weten hoe lekker het moet zijn, maar niet genoeg om te weten hoe ik het moet maken Boos!
En ik kom via i-net of teletekst ook niet meer achter het recept!

Chara
Berichten: 72
Geregistreerd: 28-03-04
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-04 23:33

Hmm lekker, alleen ik krijg het nooit zo lekker als de caramelsaus van de mac, die is zo onwijs lekker!!

TeamSpirit
Berichten: 5818
Geregistreerd: 05-05-04
Woonplaats: De meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-04 11:27

jamiiej!!
die sundea-ijsjes zijn lekker van de MCDonalds.
met dat warme caramel

inka

Berichten: 937
Geregistreerd: 27-03-03
Woonplaats: Bemmel.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-08-04 11:51

TeamSpirit schreef:
jamiiej!!
die sundea-ijsjes zijn lekker van de MCDonalds.
met dat warme caramel


Ooh hou op Bloos!
Daar kan je me echt voor wakker maken.
Allen mogen ze dat ijs wel weg laten Bloos

Caye

Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 22:33

ipv van water vloeibare boter in de pan. heet laten worden en daarna de suiker er in en dat bruin laten worden VOILA!

Pam87

Berichten: 4372
Geregistreerd: 20-08-04
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 12:40

jammie jammie haha OK dan!

Khartoum

Berichten: 1598
Geregistreerd: 30-04-04
Woonplaats: Voorschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 13:37

als je caramel zo lekker vind moet je een keer magnum-caramel/nuts eten dat is zo lekker! haha maar verder heb ik geen idee hoe dat moet

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 16:14

Als je caramel lekker vindt, dan vindt je dulce de leche waarschijnlijk ook lekker. Dat maak je door een blikje gecondenseerde melk in te laten koken. Erg lekker!

skaay

Berichten: 2515
Geregistreerd: 15-06-02
Woonplaats: ergens in nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 17:47

Jennygirl schreef:
Als je caramel lekker vindt, dan vindt je dulce de leche waarschijnlijk ook lekker. Dat maak je door een blikje gecondenseerde melk in te laten koken. Erg lekker!



ik wil het ook een keer maken
maar wat is gecondenseerde melk Bloos

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 18:16

Dat is zo'n blikje zoete melk van de Friesche Vlag. Staat bij de aziatisch producten

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 18:41

Jennygirl schreef:
Dat is zo'n blikje zoete melk van de Friesche Vlag. Staat bij de aziatisch producten


Dat lijkt me veel makkelijker
Als ik caramel maakte werkt het te hard en smaakte het niet zo lekker.
Heb wel eens caramel op me vinger gekregen, doet echt zo zeer, en hele dikke blaar erop, Verdrietig dus oppassen!

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 00:08

De Friesche Vlag melk IN het blikje laten koken. Het duurt wel even (anderhalf uur), maar het kan niet mis gaan. (zolang het blikje maar onder water blijft)