ingredienten (voor 2personen) * 250 gr. gekookte aardappelen in plakjes gesneden * 250 gr. courgette in plakjes gesneden * 2 teentjes knoflook, fijngehakt * 2,5 dl room of creme fraiche * 50 gr. geraspte kaas * boter * peper & zout naar smaak
bereiding Leg de aardappel en courgetteschijfjes om en om in een ingevette quichevorm (of lasagneschaal ofzo) Meng de knoflook met de room of creme fraiche, breng het op smaak met peper en zout, giet het daarna over de courgette en de aardappelen. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.. Bak het gerecht 20-25 minuten in een voorverwarmde oven om 220 graden totdat de bovenkant goudbruin is. Direct serveren..
Dat klinkt erg lekker! Gelukkig kunnen me mams en ik er van eten. De meeste recepten zijn voor 4 personen, hoofdrekenen was nooit mijn sterkste eigenschap
Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!
Je kunt de courgette ook vervangen door knolvenkel, is ook goed te doen. En dan wel flink kaas eroverheen strooien!
Courgette is trouwens ook heel lekker door de lasagne (gewoon plakken er tussen door leggen, en naast gewone geraspte kaas ook pecano romano (oid) erdoor mixen), of in de soep! Wij raspen het altijd, en dan door de basisgroentesoep zeg maar, dan nog wat stukken tomaat er in, broodjes erbij, en klaar! Bij ons groeien die dingen in de tuin, en je moet er ergens mee heen!
Es könnte alles so einfach sein Ist es aber nicht ~Die fantastischen Vier~
Heb hem vorige week gemaakt en het is een blijvertje! Lekker met veel oude kaas erover en een stukje vlees erbij. Ik ga hem van de week eens maken met een beetje mosterd door de creme fraiche heen, wordt het net iets pittiger.
Live is what happens to you while you're busy making plans....
Dit klinkt echt heerlijk! Mijn moeder maakt ook wel eens zoiets, maar doet er dan aardappelen, tomaten, champignons en uien doorheen....dat is ook zo lekker
Ik heb het vandaag gemaakt, ik heb er ook wat plakjes tomaat door gedaan en verse bieslook door de creme fraiche. We hebben er broccoli met varkenshaas bij gegeten. Ik had behoorlijk wat peper en zout erdoor gedaan, maar er bleef een flauwige smaak aanzitten. Iemand nog tips om het de volgende keer wat kruidiger te maken? Ik ben namelijk niet zo'n keukenprinses
hmm mischien dat ik dit vanavond ga maken (lekker mn zusjes pesten want die lusten dit niet )
I'll be with you, I'll be waiting for you,On the other side,And the winds that blow they'll guide you home,Get you through the night,It will all be right ❤Izzy Khaleesi❤
Ludo, Ik kan me ook voorstellen dat pittige kaas, bijv belegen kaas, ook wat extra smaak toevoegd. Lekker wat verse gemalen peper erover.... Ik denk dat oregano hierdoor ook best lekker is.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS. Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken? www.coachworld.nl