Ja dat klopt, die taart heb ik vorig jaar al gemaakt Maar wil niet nog een keer dezelfde maken Die ben&jerry ijs topic heb ik ook al gezien
Hanmar
Advies Mies
Berichten: 16984
Geregistreerd: 28-05-07
Geplaatst: 27-07-09 19:47
Ik heb laatst een pindakaas/chocoladetaart gemaakt, compleet met chocolade/pindaglazuur. Mocht je het recept willen hebben, pb dan even want 't komt uit een engels kookboek dus dat moet ik eerst even gaan vertalen dan
Voor het glazuur: 25 gram boter 30 mL pindakaas 45 mL golden (light corn) syrup (ik heb gewone stroop gemaakt, werkt prima) 15 mL water 175 gram gewone (semizoete) chocolade (ik heb melkchocolade gebruikt) 5 mL vanille essence (extract)
1. Verwarm de oven op 180 graden Celcius. Hak de donkere chocolade in kleine stukjes en laat smelten. Meng ondertussen in een grote mengkom de boter, pindakaas en de suikers tot het één geheel is, en luchtig en romig. Voeg één voor één de eieren toe, onderwijl telkens goed mengen. 2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout tesamen en voeg toe aan het mengsel, en vervolgens de pindakaas en de melk waarna je opnieuw goed mengt. Verdeel het mengsel nu over 2 kommen: voeg bij de éne de gesmolten donkere chocolade toe en aan de andere de chocolate chips.
Je hebt nu dus 2 kommen, de één met een veel donkerder kleur dan de ander. Voeg nu in een tulbandvorm (of cakevorm, als je dat liever hebt) met een grote lepel telkens om en om een lepel van de mengsel, zodat je dus de twee kleuren kunt onderscheiden in de cake. Als je alles hebt opgebruikt kun je het gemarmerde effect bereiken door met een mes te 'swirlen' (maar dat hoeft natuurlijk niet). Bak de cake voor 50-60 minuten, laat hem dan een minuut of 10 afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit en laat compleet afkoelen op een rek.
Voor het glazuur: hak de chocolade in kleine stukjes en doe met de andere ingrediënten in een kleine pan. Laat op een laag vuur alles smelten tot het goed gemengd en glad is. Laat ietsjes afkoelen en doe het glazuur vervolgens over de cake heen.
Als je nog vragen hebt of dingen mist - ik kan de plaatjes uit het kookboek er niet voor je bijdoen, de pb-box staat open Eet smakelijk!
M_EL_ISSA
Berichten: 2176
Geregistreerd: 26-06-08
Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-09 20:19
Oeii.. dat klinkt lekker! Ik print het even uit! Thanks!
Recept van de eerste is vinden op de site van AH. Als je recept zoekt van de tweede mag je me pben. En de derde staat op de site van boodschappen als het goed is.