In dubio over oprekken lederen laarzen.

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

In dubio over oprekken lederen laarzen.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-02 15:24

Ik weet het ff echt niet meer....
Heb in mei vorig jaar een paar Cavallo laarzen aangeschaft, bevallen opzich super. Alleen merk ik de laatste tijd dat ik er steeds moeilijker in kom. Eerst was dat alleen 's avonds (en dan vooral na een dag werken) maar nu ook steeds meer eerder op de dag.

Ik kom met pijne moeite in mijn laarzen, moet 10 minuten wachten voordat mijn benen niet meer kloppen en dan gaat het wel. Laten op rekken zou je zeggen, MAAR: als ik ze een tijdje aan heb heb ik nergens meer last van en zitten ze prima. Ben dus bang dat ze dan weer te wijd worden.

Wie herkent dit probleem en hoe heb je het opgelost?

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 15:27

Ik ken het niet, maar misschien kun je er een stukje elastiek tussen laten zetten?
Een V-vormige inkeping aan de binnen-achterkant zodat je het niet ziet met een stukje elastiek ertussen. Een goede schoenmaker kan dit vast voor je doen. Vergemakkelijkt de instap enorm, maar je laarzen veranderen verder niet van vorm.

Het hoeft trouwens maar een hele kleine inkeping te zijn, 2 cm ofzo is echt zat. Anders veranderen je laarzen wel van vorm! (chaps met elastische inzet idee en dat kan ook de bedoeling niet zijn!) Het gaat er alleen om dat die bovenste rand wat wijder kan worden, want daar zit meestal het probleem in.

Ik moet bij die van mij ook altijd even sjorren omdat ik vrij bolle kuiten hebben die naar boven toe weer smal worden. Maatwerk laarzen, dus de bovenkant van mijn laars is ook vrij smal zodat ze heel mooi aansluiten, maar daar moet dan wel die bolle kuit doorheen. Als ik voorbij dat punt ben zijn het pantoffeltjes!
Laatst bijgewerkt door Margreet op 06-03-02 16:06, in het totaal 1 keer bewerkt

abcfgd1

Berichten: 5646
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 15:58

geloof niet dat dit zal helpen, omdat ze later wel goed zitten..
ik denk dat als je een panty ofzo aandoet en je er makkelijker in komt het probleem ook al minder word. door het geklooi met aantrekken worden je kuiten snel dikker door de irritatie, als je er makkelijk inglijdt zijn je kuiten ook niet gespannen!

suc6 he!

kuss

lin_

Berichten: 1357
Geregistreerd: 02-06-01
Woonplaats: haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 17:52

ik heb ook zo'n stukje elastiek in mijn laars zitten.
tsjaaj te dikke kuiten dus het moest wel.
ze gaan nu heel erg makkelijk aan en uit en je ziet er bijna niks aan.

succes ermee

IngridM
Berichten: 11826
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 18:03

HOI

Ik heb verleden jaar alleen mn rechterlaars op laten rekken.
Zelfs nu ik weer wat afgevallen ben, is het niet zo dat die nu te wijd is, in de loop der tijd gaat het toch weer terug naar z'n oorspronkelijke maat (heb ik me wijs laten maken)

Ingrid

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 19:23

Ik heb precies hetzelfde probleem gehad, Naz. Ik heb ook Cavallo laarzen en in het begin zaten ze prima. Maar na een aantal maanden gingen ze steeds krapper zitten terwijl ik toch echt niet aangekomen was Verward Het koste me dan heel veel moeite om ze aan te trekken en mijn kuit begon dan enorm te kloppen. Vooral m`n rechterkuit die iets dikker is dan de linker. Maar na 3 kwartier pijn lijden en rijden ging het op een gegeven moment weer goed en zaten ze gewoon normaal. Ik heb ze dus toch op laten rekken en wow dat was echt een verbetering! Ik zou jouw laarzen zeker laten oprekken en hoewel ik niet weet of dit uberhaupt theoretisch wel mogelijk is met leer, heb ik dus dezelfde ervaring als MirageGidran, op den duur komen de laarsen weer terug in hun oude vorm Verward Ik heb mijn Cavallo laarzen nu 4,5 jaar en het eerste jaar heb ik ze flink gebruikt, een keer op laten rekken en toch zaten ze toen nooit goed. Altijd ellende met aan en uit trekken, kloppende kuiten, kramp in m`n kuiten. Maar na dat eerste jaar begonnen ze eindelijk echt lekker te zitten. Toen ben ik ze steeds minder gan gebruiken (om ze te sparen voor wedstrijden en les) en nu na 4,5 jaar staan ze gewoon in de kast. Ik trek ze alleen nog maar aan op wedstrijden en clinics. Soms heb ik ze 2 maanden niet gedragen, tek ik ze uit de kast en ik glijd er zo in. Ze zitten echt heerlijk nu! Dus, er is nog hoop Haha! Ik zou ze zeker op laten rekken als ik jouw was.

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 19:27

O en nog wat "aantrek" tips. Bewaar je laarzen bij kamertemperatuur (dus niet in een koude stal) en ga vooral niet proberen ze aan te trekken als je net 20 km tegen de wind in heb gefietst Haha! Het beste is om ze aan trekken als je een hele tijd gezeten hebt of `s ochtends als je net je bed uitkomt.

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-02 20:22

Ik denk inderdaad dat ik ze maar laat oprekken. Ze zitten niet alleen boven in strak als ik ze aantrek, maar ook op het kuitgedeelte in het begin. En daar helpt een stukje elastiek niet tegen.

Ik neem ze vrijdag maar mee denk ik, want er is ook nog een stikseltje los boven m'n hak Huilen Ben ik niet echt blij mee bij deze nog niet zo oude en veel te dure laarzen...

carlijn83

Berichten: 3514
Geregistreerd: 11-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-02 20:36

Hoi! Ik kom ook met veel moeite mn laarzen in maar ze zitten daarna idd wel goed. Wat ik dus ideaal vind zijn die 'trekhaakjes' die haak je aan een lusje in de laars en dat vergemakkelijkt het aantrekken.
Bij mij werkt t dus wel. Misschien is t ook wat voor jou?
Ook omdat je laarzen na een tydje wel goed zitten. Als je ze dan laat oprekken, ben je dan niet bang dat ze dan tijdens het lopen/ryden wat los zitten??

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-02 21:36

Die laarzentrekkers gebruik ik altijd, zonder die dingen hoef ik niet eens te proberen om ze aan te krijgen Haha! Ook omdat ik een vrij hoge wreef en en dus vrij moeilijk door de instap kom.

Ik denk toch dat ik ze laat oprekken, eerst maar een halve centimeter ofzo, kan altijd weer meer mocht dat nodig zijn.