voedingsupplement???

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

 
 
vlieg

Berichten: 2908
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: leiden

voedingsupplement???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-02 12:02

Mijn pony krijgt nu gewoon van dat voer voor jonge paarden, maar ik zag dus bij divoza van dat spul dat je er door heen kan gooien wat geschikt is voor paarden in de groei, zal er ff een plaatje van neerzetten:

Afbeelding ( Mira Equipecutrine 5kg (bst.nr.: 82300)
Het aangewezen voedingssupplement voor drachtige en/of zogende merries of voor paarden in periodes van groei en voor paarden die prestaties moeten leveren. Ideaal voor rantsoenen op basis van ruwvoeder, granen en graanbijproducten. Bevat o.a. vitamines A, D3, E, B1, B2, B6, B12. Rijk aan mineralen, sporenelementen. Dosering per dag 50 tot 200 gr. Verpakt in emmer van 5kg. )

of deze: [img] http://www.divoza.com/isroot/DivozaStor ... .jpg[/img]
(Equion vitamine supplement (bst.nr.: 82340)
Een doordacht voedingssupplement voor groei en prestatie. Bevat vitamine A, E, Biotine en Foliumzuur. Vooral tijdens de winterperiode zijn deze stoffen hard nodig voor de optimale gesteldheid van het paard. De speciale samenstelling zorgt ervoor dat de voedselvertering optimaal is. Zeer effectief! 2.3 kg. )

Maar is dit nou echt geschikt en effectief???


vlieg

Berichten: 2908
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-02 12:03

Afbeelding

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 12:48

Ik slik zelf een aantal voedingssuplementen i.v.m. dat ik twee keer kanker heb gehad (2e x is bijna over nu).
Daar zit o.a. E, biotine, B-complex, en folimzuur bij.
Maar B en foliumzuur is voornamelijk goed tegen stress, hoofdpijn, migraine, onrust, goed voor de hersenen dus.
Helpen bij mij goed tegen de epilepsie.

Als je iets zoekt voor een goede weerstand, goede doorbloeding (en daardoor goede vacht/verharing), dan is appelazijn of knoflook een goed idee.
Die werken beiden ook goed tegen steekvliegen/dazen, door de betere doorbloeding zijn ontstekingen eerder genezen, ook in hoeven etc.
Vaak wordt daarom foeneknof of foenegriek gevoerd, maar sommige mensen geven het alleen maar in de winter of alleen maar in de zomer i.v.m. vliegen.
Je kunt het beter het hele jaar door geven, niet alleen omdat het werkt op langere termijn, maar ook omdat het hele jaar door dit kan helpen!

Heel veel succes, wat je ook kiest, en nog een tip: kijk gewoon eens op sites van homeopathie of kijk via een zoekpagina naar het woord biotine, vitamine, foliumzuur etc.
Dan zie je vanzelf waar het goed voor is, en wat je graag wilt voor je paard.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 12:49

Op zich heeft een jong paard wat gezond en ik goede omstandigheden leeft het niet nodig. MAAR merk je nu met training of in de omgang dat hij wat minder in zijn vel zit is dit een mogelijkheid. Opzich heeft een gezond en vrolijk jong paard geen extra hulp nodig.

Hou er wel rekening mee dat dit soort dingen minimaal 3 maanden duren voordat ze werken het moet namelijk eerst goed worden opgenomen.

Ik heb mijn paard 2 jaar vitamine gegeven (Vitamine E, Lysine en Selenium) puur om hem te helpen. Ik ben ermee gestopt (afgebouwt)omdat hij het niet meer nodig heeft (teveel energie) en ik merk geen verschil.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 13:46

In de bix van tegenwoordig zit alles in wat je paard/pony nodig heeft. Op advies van je dierenarts zou je wat geven kunnen geven, alleen wat je dierenats adviseert. Kijk wel uit, overdaad schaadt!!!!!!! Te veel aan vitamine en mineralen is veel schadelijker voor je pony, dan als je nix extra's bijvoert.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Margreet

Berichten: 18322
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 13:53

Dat hangt er vanaf welke vitamine of mineraal het is Phia. Er zijn er een paar die in overdosis schadelijk zijn, maar een hoop wordt ook gewoon weer uitgeplast als het niet nodig is. Zonde van je geld, maar niet schadelijk. Als je je gewoon aan de dosering op de verpakking houdt is de kans op een overdosis erg klein.

Nulla tenaci invia est via

Dees

Berichten: 18873
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 14:11

Supplementen voor jonge paarden kunnen heel veel zin hebben als het hoofdmenu bestaat uit kuilgras, met heel weinig of helemaal geen brokjes. Bij een dergelijk dieet komt het jonge paard simpelweg voedingsstoffen tekort voor een sterke groei van bot en spier. Vele mensen denken dat dat wel meevalt....maar het kan weldegelijk ook bijzonder tegenvallen.

Als je jonge dier voldoende brokjes krijgt, mag je ervan uitgaan dat het voldoende voedingsstoffen voor groei binnenkrijgt. Zeker als je brok voert dat speciaal gericht is op jonge paarden. Dan zit je vaak wel goed.

Heel soms heeft een dier een stofwisselings-probleem, en heeft het een afwijkende behoefte. Om dat vast te stellen heb je wel een dierenarts nodig die gedegen onderzoek doet. Maar problemen op jonge leeftijd komen niet vaak voor.

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Biebel

Berichten: 1353
Geregistreerd: 23-03-01
Woonplaats: Son

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 14:18

Onze dierenarts heeft me MAXH Hippo geadviseerd. Het is verschrikkelijk duur, maar werkt wel!!!! Als je paard wat is teruggevallen of gewoon wat extra's nodig heeft kun je dit geven. Mijn dierenarts heeft het zelf op verschillende paarden uitgeprobeerd, jong en oud en was er heel tevreden over, ze hebben er een soort wetenschappelijk onderzoek van gemaakt.
Maar als je paard goed gezond is en het goed doet op het voer wat ie nu krijgt zou ik dat verder niet wijzigen. Als je gaat merken dat ie wat extra's nodig heeft overleg dan eerst met een goede dierenarts en geef daarna eventueel iets extra's.

ZOALS HET PAARDJE THUIS SPRINGT, SPRINGT IE NERGENS.....
Liza alweer ruim 7 jaar:-) kleine meisjes worden groot! School is leuk!
http://www.horsefoto.nl nog steeds ff uit de lucht

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 15:31

Margreet schreef:
Dat hangt er vanaf welke vitamine of mineraal het is Phia. Er zijn er een paar die in overdosis schadelijk zijn, maar een hoop wordt ook gewoon weer uitgeplast als het niet nodig is. Zonde van je geld, maar niet schadelijk. Als je je gewoon aan de dosering op de verpakking houdt is de kans op een overdosis erg klein.



Dat van uitplassen schijnt dus niet zo te zijn. Ik lees veel en vooral op het gebied van voeding. Zoals je weet heb ik een kleine pensionstal. Je moet dan op de hoogte zijn van de voeding de je geeft. Als je iets extra's geeft moet je eerst weten wat er aan vitamine en mineralen in je bix zit. Dan moet je weten wat de behoefte is voor een (jong) paard. Zit alles al in de bix, dan is het zeer onverstandig om "wat extra's" te geven zonder overleg met je dierenarts.
Kijk eens in de catalogus van de Paardendrogist/Divoza. Als je daarvan uit gaat moet je bijna alles geven wat hun verkopen. Het is een grote commerciele handel de voedingssublementen. Ze verdienen er goud aan.!!!!
Als je ziet dat je paard er slecht uit gaat zien of in het werk veranderd, laat dan bloed prikken. Aan de hand van het onderzoek krijg je te horen of je paard wat te kort komt. Dan krijg je via je dierenarts te horen wat je paard eventueel te kort komt en welk voedingssublement je het beste kan bijvoeren. Niet te veel zelf gaan dokteren.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

carola

Berichten: 8681
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 17:05

Ik heb me ook verdiept in de voedingsleer van paarden, en ik ga met Phia mee. Een teveel aan vitaminen en mineralen kan echt heel schadelijk zijn!

Suplementen zoals knoflooksnippers (waar geen extra vitaminen in zitten) kunnen volgens mij wel erg goed zijn. Maar echt vitaminestoten en dergelijke: niet aan beginnen!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Elise

Berichten: 1987
Geregistreerd: 05-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 17:24

Ik ben het er mee eens dat een overdosis van sommige mineralen schadelijk kan zijn, maar als dit het geval is bij een bepaald supplement zou dat wel uitdrukkelijk vermeld moeten zijn want het is allemaal getest!

En idd. als ze de juiste hoeveelheid brok krijgt zou een supplement niet nodig moeten zijn.

Grtzz Elise Party!!

Schitterend paarden-pensioen-oord in Frankrijk: http://www.equinepensions.com/

Voice

Berichten: 919
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Het leukste dorp van Groningen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 18:48

Hoi,

Ik heb een jong paardje van bijna 2 jaar. Ik voer haar s ochtends en s avonds een kilo Pavo veulenbrok en ze krijg natuurlijk hooi bijgevoerd. Verder gaat ze bijna iedere dag in ieder geval de hele middag naar buiten. Ik heb het idee dat ze het daar prima mee redt en ik voer dus niks bij. In de veulenbrok zitten dacht ik al extra dingen die een paard in de groei nodig heeft.

Cowgirl

Berichten: 23721
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-02 18:57

Ik ben het ook met Phia eens.

Mensen voeren te veel bij.
Als ik het bij ons op stal wel eens hoor, pfff.
Ze krijgen overal wel wat voor.

Gewoon een goede brok geven, voldoende hooi is genoeg voor onze paarden.

Ik denk dat paarden die hoog in de sport staan, zware prestaties leveren dat die gerust wel wat baat hebben bij iets extra's, geld ook voor paarden die ziek zijn of herstelllende van BV een zware operatie


Dat danno veulen was kreeg hij alleen een goede brok en hooi en hij is er groot en sterk van geworden Haha!

Felix krijgt nu wat foenegriek omdat hij hoest, nu gaat de hoest maar niet weg dus laat ik morgen de DA er naar kijken(ben er dan toch).

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

julke

Berichten: 283
Geregistreerd: 29-04-01
Woonplaats: roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 08:17

vitamine C, is de enige vitamine die wordt uitgeplast, en die in (te) grote hoeveelheden, daardoor geen kwaad kan.
Bij de andere vitamines kan een te hoge dosering erg schadelijk zijn!!!!
Ik ga er hierbij vanuit, dat de vitamines bij dieren hetzelfde effect, en bijwerkingen hebben als bij mensen!

Je kunt ervan uitgaan dat de voeders die verkocht worden, bijv. veulenbrok, juist zijn van samenstelling, anders mogen ze het niet op de verpakking vermelden, en dat er alles inzit, wat het dier in principe nodig heeft.

Een jong paard heeft zeker extra aanvullingen nodig in de voeding, als je deze voeding vergelijkt met de voeding voor volwassen paarden, maar als je een speciaal voeder koopt voor jonge paarden, kan je er zeker van uitgaan, dat alles erinzit watie nodig heeft.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 08:32

Vitamine B wordt ook gewoon uitgeplast hoor!
En ik kan het weten, ik plas het zelf ook uit haha.

Nee ff serieus, het is inderdaad zo dat bij sommigen overdaad schaadt.
Die plas je dus niet uit, een paard ook niet.
Maar het is een goed idee om een paard die niet goed in z'n vel zit bloed te laten prikken door de DA.
Die kan je dan vertellen hoe of wat.

Mocht je alleen maar voor je paard wat extra weerstand, betere doorbloeding, betere vacht, anti-vliegen etc. iets zoeken, geef dan gewoon foeneknof, of huis-tuin-en keuken-knoflookpoeder of snippers haha.
Knoflook kan geen kwaad. Appelazijn ook niet, werkt ook goed.
Eventuele voedingssuplementen... eerst maar eens bloed prikken?
Sterkte!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 08:39

Kijk gewoon even kritisch naar je paard (enter/twenter).

Ziet het dier er goed uit, niet te dik, niet te mager (schraal mag), goed in het haar noem maar op.
Is dat het geval, waarom zou je dan nog gaan bijvoeren?

Ik voer jonge paarden eigenlijk nooit bij,
ik nu sinds kort een hengst van 2 op stal die net wat te schraal is en ook net niet helemaal lekker in het haar.
Die voer ik nu een kilo basisbrok bij, maar over een maandje of 2 gaat hij lekker het land op en moet hij het gewoon weer zonder doen.

Dees

Berichten: 18873
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 09:51

julke schreef:
vitamine C, is de enige vitamine die wordt uitgeplast, en die in (te) grote hoeveelheden, daardoor geen kwaad kan.
Bij de andere vitamines kan een te hoge dosering erg schadelijk zijn!!!!
Ik ga er hierbij vanuit, dat de vitamines bij dieren hetzelfde effect, en bijwerkingen hebben als bij mensen!


Zonder al te veel in details te treden, dat is dus niet zo.
Het paardenlichaam heeft heel andere behoeften om te functioneren....
Zo hoef je bij mensen toch ook niet echt ofer de Calcium/Fosfor verhouding in te zitten, en komen mensen ook niet erg ver op een dieet van gras en haver....en je paard heeft echt geen nut voor dierlijke eiwitten zoals wij die in de vorm van een malse biefstuk tot ons (kunnen) nemen.....

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 14:39

PhiaBink schreef:
In de bix van tegenwoordig zit alles in wat je paard/pony nodig heeft. Op advies van je dierenarts zou je wat geven kunnen geven, alleen wat je dierenats adviseert. Kijk wel uit, overdaad schaadt!!!!!!! Te veel aan vitamine en mineralen is veel schadelijker voor je pony, dan als je nix extra's bijvoert.


Maaar: kleine aanvulling: als je paard minder voer krijgt dan voorgeschreven staat op de verpakking, dan moet je wel degelijk vitamines bijvoeren (even uitrekenen hoeveel hij dan in totaal krijgt).
Tekort is ook niet goed hoor, dat merk ik nu aan mijn paardje.

Viv

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 21:53

De meeste vergeten iets, dat het belangrijkste is wat een paard MOET krijgen in voldoende mate. 4 tot 6 kg HOOI per dag heeft een paard nodig voor een goede werking van de darmen. Weten jullie hoeveel voedingswaarde in goed hooi zit!!!!!!! De bix is eigenlijk een aanvulling voor als je met een paard werkt. Ze kunnen makkelijk op hooi leven!!!!
Als jullie bij mij op stal komen en zien wat mijn paarden en de pensionpaarden aan bix krijgen, dan worden jullie gek. Mijn merrie Lisenka wordt dagelijks gereden of gelongeerd, gaat dagelijks de paddock in. Ze krijgt 1 kg onderhoud bix PER DAG!! Pensionpaard Amigo, doet het zelfde en is flink groter dan Lisenka, hij krijgt 1 1/2 kg onderhoud bix per dag.
De paarden krijgen hier veel goed hooi en ze zien er toppie uit. Als je mijn voerschema wil zien, dan kan je kijken op onze homepage.

AANRADER:
Voor meer info over voeding voor paarden kan je het groene boekje kopen PAARDENVOEDING IN DE PRAKTIJK. Dit boek je kan je kopen bij ruitersportzaken of bij Media-boek. Ook het boekje van het Centraal veevoederbureau, Het verkort tabel, voerdernormen landbouwhuisdieren en voederwaarde veevoerders. In het laaste boekje zie de voerderwaarde van verschillende voermiddelen.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

chantal1

Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 12:22

Hier ben ik het niet helemaal mee eens, wist je dat trouwens voor de optimale vertering paarden om de 3 a 4 uur hooi moeten hebben, er kunnen anders problemen op treden zoals koliek. Sommige paarden hebben wel degelijk krachtvoer nodig om op gewicht te blijven. Een paard van me heeft het gewoon nodig anders gaat hij van zijn stokje, mijn oude pony heeft het ook nodig. Dit ligt vooral aan het paard. Het is niet zo dat je kan zeggen dat elk paard alleen maar op hooi kan leven. En het is niet zo dat ze bij ons weinig hooi krijgen. Wat betreft het voedingssuplement: af en toe kan het best wel eens goed zijn, ik heb ook eens een product van Mira op aanraden van de DA gehad. Verder kan je je paard gerust eens zulke producten als brandnetelthee, foeneknof, zeewier, goudsbloem en de rest van het spul geven, dit kan over het algemeen geen kwaad. Ik geef het eerlijk gezed niet zo veel, behalve zeewier.

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 22:06

chantal1 schreef:
Hier ben ik het niet helemaal mee eens, wist je dat trouwens voor de optimale vertering paarden om de 3 a 4 uur hooi moeten hebben, er kunnen anders problemen op treden zoals koliek. .



Zie mijn voerschema op mijn homepage. Ik voer dus 8 keer op een dag en ze krijgen dus bijna de hele dag door hooi. Koliek komt hier alleen voor bij paarden die hier komen te staan en dat schema niet gewend zijn. De rest van de paarden hebben nooit last van koliek.
Ik zeg niet dat een paard geen krachtvoer nodig heeft. Er zijn heel wat mensen die geen idee hebben hoeveel er in goed hooi zit aan voedingswaarde. Hooi is zeg maar het hoofdvoer van een paard en het extra voor de hoeveelheid arbeid is bix.
Ik krijg zeer veel positieve reacties hoe ik voer. Van hobbyboer, fouragehandelaar, staleigenaar tot dierenarts. Ik zie mijn dierenarts alleen bij een enting of een gebitscontrole.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

julke

Berichten: 283
Geregistreerd: 29-04-01
Woonplaats: roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 22:19

Zonder al te veel in details te treden, dat is dus niet zo.
Het paardenlichaam heeft heel andere behoeften om te functioneren....
Zo hoef je bij mensen toch ook niet echt ofer de Calcium/Fosfor verhouding in te zitten, en komen mensen ook niet erg ver op een dieet van gras en haver....en je paard heeft echt geen nut voor dierlijke eiwitten zoals wij die in de vorm van een malse biefstuk tot ons (kunnen) nemen.....[/quote]



Ik had het niet over eiwitten, fosfor en calcium huishouding...... Maar puur en alleen over het nadelige effect van teveel aan bepaalde vitamines.
Zal hierover maar verder niet in detail treden!

chantal1

Berichten: 5310
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 22:23

PhiaBink"]
[quote="chantal1 schreef:
Hier ben ik het niet helemaal mee eens, wist je dat trouwens voor de optimale vertering paarden om de 3 a 4 uur hooi moeten hebben, er kunnen anders problemen op treden zoals koliek. .



Zie mijn voerschema op mijn homepage. Ik voer dus 8 keer op een dag en ze krijgen dus bijna de hele dag door hooi. Koliek komt hier alleen voor bij paarden die hier komen te staan en dat schema niet gewend zijn. De rest van de paarden hebben nooit last van koliek.
Ik zeg niet dat een paard geen krachtvoer nodig heeft. Er zijn heel wat mensen die geen idee hebben hoeveel er in goed hooi zit aan voedingswaarde. Hooi is zeg maar het hoofdvoer van een paard en het extra voor de hoeveelheid arbeid is bix.


Ik krijg zeer veel positieve reacties hoe ik voer. Van hobbyboer, fouragehandelaar, staleigenaar tot dierenarts. Ik zie mijn dierenarts alleen bij een enting of een gebitscontrole.
[/quote]

*Het klopt idd dat hooi het hoofdvoer is maar er zijn ook paarden die zonder dat ze hoeven te werken krachtvoer nodig hebben.
De hoeveelheid voedingswaarde van het hooi hangt er van af of het eerste 2de of 3de snee is en aan het soort gras.*

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 22:43

Ik bedoel goed hooi, van een goede vruchtbare grond, weinig bemest, liefst niet, grof van structuur, geurend en zoet ruikend, en de 1ste snee natuurlijk. Dus het echte paarden hooi.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND


Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-02 04:18

Phia, ik dacht altijd dat de tweede snee het beste was voor paarden? En dat de eerste snee koeienhooi is Verward Dit ivm met het hoge eiwitgehalte van de eerste snee. Ik ben het trouwens wel met je eens, goed hooi is het belangrijkste. En veel buitenlucht natuurlijk! Tenminste, onze paarden doen het daar prima op.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anne_vD, jitskenienke, masyo, Tess1, Wopkebrok en 28 bezoekers