Nieuw geval MKZ

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-01 03:13

Nee, niet in Nederland, maar in Engeland. Ik heb van een kennis te horen gekregen dat al hun schapen morgen afgemaakt worden. In Engeland gaat het dus gewoon door. Deels omdat ze daar in het begin wat "gemakkelijker" geweest zijn, deels misschien wel omdat de aandacht verslapt het is. De berichten die ik hoor is dat het gestabiliseerd lijkt te zijn in Nederland.. Pas op dat Nederland geen tweede Engeland wordt.


Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-01 06:22

Alsjeblieft niet Joost. Gelukkig dat ze in Nederland nu vaccineren. Dat is iets wat ik ook zou doen als het hier uit zou breken. Het is maar goed dat we hier de zomer ingaan en dat de temperaturen te warm zijn voor het virus. Het virus overleeft het niet in Texas Lachen Lachen
groetjes Caballo Party!! Party!! Party!!

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:53

Niet vervelend bedoeld Caballo, maar hoe komt het dan dat het virus vorig jaar uitgebroken was in Afrika??? Daar is het toch ook niet koud...dat vraag ik me eigenlijk wel af. Maar ik duim dat het sowieso niet verder gaat dan het nu is hoor!!!

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 00:39

Ligt er waarschijnlijk aan in welk deel en in welk jaargetijde het was uitgebroken Verward Ik wist namelijk niet dat het daar ook was Scheve mond\ Het kan in de woestijn namelijk behoorlijk koud zijn. Ik weet het niet Vikki. Het is een virus waar ik liever niet mee te maken heb en laat me nou een beetje hoop houden Verdrietig !!! Anders ga ik hier nog zitten stressen ook *LOL* *LOL*
groetjes Caballo Party!! Party!! Party!!


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 01:13

Het was in Zuid-Afrika en daar hebben ze net zulk weer als hier als het seizoen er is.

vandaag op tv een reportage over de acties en visie van de Peta in de states. Wery mensen echt een beetje (boel) eng.

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 07:42

Oh, dan ist goed. Party!! Bedankt voor de info Lov.Enne...wat voor mensen waren dat dan, die wery, enge mensen... Verward Wat voor visie houden ze er dan op na? Je hebt me nou wel nieuwsgierig gemaakt hoewel ik eigenlijk niet weet of ik het wel wil weten... Knipoog

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 09:25

Peta is een dierenbevrijdingorganisatie en die voeren dus nogal veel actie.
Deze club had bedacht dat het beter zou zijn als de MKZ wel naar de states kwam. Dit met de insteek dat daarmee de bioindustrie de nek omgedraaid zou worden.
Het is een vrij radicale club die het liefst zou zien dat niemand meer vlees at.
Wat erg sneu is is dat ze alleen maar uitgaan van de bioindustrie, aan boeren of andere kleine bedrijven wordt niet gedacht.
Zoals gewoonlijk dus weer de typische US arrogantie, no offence voor de bokkers die er wonen.

janna

Berichten: 4537
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 11:09

d
Laatst bijgewerkt door janna op 03-02-22 19:54, in het totaal 1 keer bewerkt

-

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 19:36

<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Zijn ze nou verdorie helemaal van de pot gerukt!!!! Boos! Een beetje die MKZ hier heen halen!!! Wel dieren willen bevrijden van de bio-industrie (wat ik natuurlijk wel goed vind van ze), maar het kan ze zeker niet schelen dat alle evenhoevige afgeknalt moeten worden voor MKZ? We zullen die lui af moeten knallen met hun rare ideeen Extreme duivel
groetjes Caballo Party!! Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 20:04

Wat jammer voor hen is is dat er aan de grenzen streng gecontroleerd wordt en dat ontsmettingsbakken ook in de states geen nieuwigheidje meer zijn.

Protect your lifestock from these idiots!

Ze zouden het niet expres gaan doen, want dan kwam de FBI gelijk bij hen, ja hehehehe

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-01 21:21


joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-01 01:40

Hmm.. klinkt als een aannemelijk verhaal. Maar goed, met zijn allen weten we wel dat als je van een ziekte af wil, je de hele wereld moet aanpakken. Zo zou pokken inmiddels van de wereld af zijn.. Ook is het waar dat het wereldverkeer toeneemt. Het is niet gemakkelijk om alles te doen.

Hier een Ottawa hebben we van de week trouwens een grote Hereboer uit Engeland op bezoek: Prins Charles is even hier. Recht uit het vliegtuig, moest hij het ontsmettingmatje op.. Hij mocht ook de laatste twee weken niet op zijn eigen boerderijen komen.

Engeland leeft in vele opzichten nog meer dan 100 jaar achter. Ik was daar op bezoek, heel aardige mensen, maar armoedige omstandigheden en ook hygiene is nog niet echt uitgevonden daar..

Verder worden dit soort berichten wel als excuses gebruikt om allochtonen buiten te houden.. kwalijke zaak.. Geen zin om Janmaat en zijn club een stuk hout in de hand te geven.

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-01 12:19

Joost, wat de wereldhandel betreft worden er ook dieren vanuit de hele wereld hierheen gebracht. Als het niet per vliegtuig is, dan is het wel per auto. En dan bedoel ik niet de de goed georganiseerde transporten van gespecialiseerde bedrijven, maar dan bedoel ik dat men wel hier komt met een geit op de achterbank. Daar zou wel eens een stokje voor gestoken mogen worden zolang gevaarlijke ziektes als deze nog rondwaren.
Alle mensen die de kost verdienen in de veeteelt hebben het niet verdiend als er zo gemakzuchtig wordt omgesprongen met de regels.

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-01 17:01

Klopt, Lovely,

Het is overigens niet geheel waar dat je met een geitje zomaar vanuit Irak hiernaartoe kan komen rijden.

Toegegeven, sinds Schengen kent Nederland alleen nog maar grenscontrole aan de havens en op luchthavens. Iemand met een geitje mag nog steeds niet zomaar de grens over, maar het is nu mogelijk vanuit zuidoost Duitsland naar Nederland te rijden met dat geitje. Als men ergens onderweg wordt aangehouden, dan moet echter de politie wel ingrijpen. De grenscontrole is nu dus verlegd naar de grenzen van Schengen. Wat dat betreft denk ik dat het heel erg moeilijk is om zoiets groots als een geitje die grenzen over te smokkelen.

Ik denk niet dat er erg slordig wordt omgesprongen met die ziektes. Wel moet je je eens afvragen hoe relevant die ziektes in sommige landen zijn. Als je ooit in het midden-oosten bent geweest, dan weet je wel waarom. Ik heb nooit meer machinegeweren gezien dan daar en het was niet eens oorlog. Mensenlevens stellen niks voor en dierenlevens al helemaal niet. De volksgezondheid is in veel landen op een lage prioriteit, vanwege oorlogen. Het is een klein beetje Utopia om te denken dat je alle evenhoevigen in een oorlogsgebied kunt inenten.

Volg de avonturen van Sumrin Saint Mary: Sumrin Saint Mary

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-01 19:51

Joost, je hebt voor het grootste gedeelte wel gelijk hoor. Maar toch komen er zat geitjes uit Marokko. Een luchtvaartmaatschappij als Royal Jordanian neemt het ook niet zo nauw met de hygiene schijnt het.

Overigens dacht ik ook even aan alle zielige hondjes, katjes e.d, die men wel meeneemt van vakantie.

eerlijk gezegd aai ik niet eens de stalkat en ook niet zomaar alle paarden, zelfs niet bij ons op stal.

In andere landen is MKZ nog redelijk gewoon. En inderdaad zolang het niet wereldwijd wordt aangepakt, zal de ziekte altijd blijven net als allerlei andere ziektes.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Amber_anne, Anna_98, AnoukS_, Arlette1991, BarbaraNova, BlueStocking, catharin, Domi_94, Dominique_96, hokke, Jara, Kimmej, Lizzy__87, merrylegs, Nouki_poek, Nustice, Room_Soesje, Sanne_com en 128 bezoekers