We hebben ontzettend veel tomaten in de tuin... Veels te veel planten gekocht natuurlijk. Dus wie weet een leuk recept met tomaten? Verder als salades maken, tomatensoep maken en een keer doormidden snijden, peper en zout erop strooien en dan zo opeten kom ik niet. We gooien het ook al door de spagetti. Het mag best een beetje werk kosten hoor! Het zijn trouwens gewone tomaten en cherry tomaten. Kun je die trouwens door elkaar doen in een 'recept' ?
SkyMarian
Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 30-07-04 22:07
op een boterhammetje met wat provinciale kruiden, plakje kaas en peper er over en dan zo de oven in.
Kaastaart (30 min in de oven) 6 plakken bladerdeeg (diepvries) · 4 eieren (M) · 1 pakje MonChou pan en oven (200 g) · 200 g pittige kaas geraspt (bijv. Parrano) · 3 eetlepels paneermeel · 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g) · 75 g groene olijven Oven voorverwamen op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Eieren loskloppen met MonChou en kaas. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Bodem inprikken met vork en bestrooien met paneermeel. Tomaatjes schoonmaken. Olijven en tomaatjes door kaasmengsel scheppen en in vorm schenken. Taart in ca. 30 minuten in midden van oven gaarbakken. Lekker met gemengde groene salade en balsamicodressing.
Met een gekookt eitje mixen en op brood doen.
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 30-07-04 22:23
Enorme pan tomatensaus van maken en in porties invriezen. Heb je altijd verse tomatensaus in huis voor pizza's, pasta en soep Als je een recept wilt, moet je maar gillen, dan scheur ik het Italiaanse kookboek er even bij
Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01
Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-04 22:29
Hee sjakie dat klinkt wel lekker. Ik laat dan alleen de olijven weg want die lus ik niet. Ik print hem igg uit. Want als de tomaatjes wegrotten is ook zonde. Ik laat wel weten of het is gelukt.
SkyMarian
Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 30-07-04 22:30
Fonnie schreef:
Hee sjakie dat klinkt wel lekker. Ik laat dan alleen de olijven weg want die lus ik niet.
wij lieten de olijven ook weg hoor. smaakt ook prima. Hij staat overigens op de site van de AH www.ah.nl
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 30-07-04 23:46
Als wij een hoop tomaten over hebben, eten we meestal gebakken tomaten met brood, erg smakelijk
benodigdheden voor 3/4 personen: 8 grote tomaten spekjes eventueel ui champignons dik tomatensap
Bak de spekjes goed door en voeg de uitjes toe *kook ondertussen de champignons en nog een pannetje water* Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje en doe ze ongeveer 10 minuutjes in heet water. *daarna kun je ze makkelijker pellen*
Haal de tomaten er daarna uit en pel ze, snij ze in 2 of 4 stukjes en voeg ze bij de spekjes etc. Voeg daarbij wat tomatenstap *ongeveer een halve mok* Voeg daarna de gekookte champingons toe
Naar eigen smaak wat sambal of ketjap bijvoegen
Lekker 15/30 minuten laten pruttelen en eet smakelijk!
Janski
Berichten: 6498
Geregistreerd: 03-03-04
Geplaatst: 31-07-04 01:58
men neme een Pitabroodje .. beetje mozzerella, tomaat schijfjes, basilicum peper en zout..even in de over...mjam!!
je kan ook een lekke dipsauaje maken voor bij vlees of nachochips: In een pan uitje en knoflook aanfruitten in olijfolie, blokjes tomaat erbij (kruiden naar smaak kan pikant of mild) even door laten pruttelen tot het een papje word. dan af laten koelen en in een potje in de kolekast laten staan.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 31-07-04 08:31
-gevulde tomaten -ovenschotels met tomaten (eventjes receptjes zoeken op internet) -gebruiken in een provençaalse saus -gebruiken in een hartige taart
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 01-08-04 01:08
Ik kom niet verder dan gewoon met zout opeten Wat ik dan ook altijd doe met de tomaten
_Linda
Berichten: 4506
Geregistreerd: 22-10-02
Geplaatst: 01-08-04 16:12
tomatenprats maken, dat is echt zooo lekker. het ziet er heel onsmakelijk uit, maar is echt heerlijk. (daar kan ik altijd zo 6 boterhammen van op) ik zal eens kijken waar m'n moeder ergens het recept heeft liggen)
FlairS
Berichten: 4755
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo
Geplaatst: 01-08-04 16:15
Een gevecht houden
Ayasha
Blogger
Berichten: 57933
Geregistreerd: 24-02-04
Geplaatst: 01-08-04 16:20
naar een heel erg slecht optreden gaan eddy wally bv (sorry voor de fans van deze mijnheer) *was het eerste wat in me op kwam *
broodjes met tomaat en kruiden in de oven lukt goed, net een pizza geprobeerd maar die was echt niet lekker geworden
*gaat nog meer proberen*
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 01-08-04 16:48
- Met rauwe ui en aïoli/alioli op brood
- Chutney van maken
- Ontveld en in kleine stukjes door de guacamole
- In de ratatouille
- In de (vega) goulash
- In de chili con/sin carne
- Uitje + knoflook + kerrie in iets olie fruiten, stukken ontvelde tomaat erbij, 3 min. laten prutten, pot witte, bruine bonen of capucijners of erwtjes of kidneybonen erbij, evt. maiskorrels en doorwarmen. Lekker met rijst en (komkommer)salade.
Liselot
Berichten: 32190
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 01-08-04 16:51
FlairS schreef:
Een gevecht houden
ik wou net zeggen, aar een spaans stadje op vakantie gaan en dan meedoen aan het jaarlijkse tomatengevecht
Samo
Berichten: 2114
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc
Geplaatst: 03-08-04 01:25
Spekjes + gesnipperde uitjes + partjes tomaat opbakken, daarna opgeklopt ei + scheutje koffiemelk erdoor roeren eventueel wat bieslook/zout toevoegen en dan op brood..
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-08-04 07:43
-gedroogde tomaten maken
c_alsemgeest
Berichten: 20665
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam
Geplaatst: 03-08-04 16:57
Gevulde tomaatjes
Kapje eraf halen, tomaatje uithollen en dan vullen met een mengsel van:
-eigeel (hard van een gekookteitje) -mayonaise -ansjovis -kappertjes etc etc je kan de vulling zo maken als je lekker vind
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-08-04 18:56
een vulling gemaakt van gehakt en rijst of gehakt en couscous is ook erg lekker... (en je kan er nog dingen doorgooien naar believen... fetakaas bijvoorbeeld)