Calzone met gesmolten kaas en gremolata (6 pers):
2 teentjes knoflook
15 gr bladpeterselie
geraspte schil van een citroen
1 el olijfolie
400 gr taleggio, brie of camembert
2 hoeveelheden pizzadeeg
Bloem, voor het bestuiven
Verse peper en zout
Leg een pizzasteen of bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng voor de gremolata knoflook, peterselie, citroenrasp, olie, zout en peper in een kom.
Verdeel het deeg in 6 porties. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkplek en rol elke portie uit tot een ovaal van circa 25 cm lengte. Snij de kaas in 6 gelijke plakken of partjes en leg een stukje kaas of een helft van elke lap uitgerold deeg. Schep de gremolata over de kaas. Bevochtig de randen van het deeg en klap het dubbel om de vulling te omsluiten. Druk de randen stevig aan zodat het binnenste goed is verzegeld.
Schuif de calzones op de hete pizza of bakplaat, bestuif ze met een beetje bloem en bak ze in 20-25 minuten knapperig en goudbruin van kleur.
NIet mijn favoriet, maar hij staat nu eenmaal in het boekje. Je kunt uiteraard alle ingredienten aanpassen.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl