Jongeren van tegenwoordig!!

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 

Wat vinden jullie van de jeugd van tegenwoordig??

Poll eindigt op

Ben zelf nog jong, dus het kan me geen moer schelen
10 (13%)
Alhoewel nog jong...soms vind ik het tever gaan
31 (43%)
De jeugd is veel verandert dan jaren geleden
24 (33%)
Ben een ouwe doos en de jeugd van tegenwoordig irriteert me
7 (9%)

Totaal aantal stemmen: 72


DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Jongeren van tegenwoordig!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-07-04 21:41

Ik zit hier nu in de bibliotheek eventjes berichtjes aan het lezen en zitten er dus twee meiden naast me van ongeveer tien jaartjes oud. Meestal kan het me echt niet schelen wat iemand naast me doet, maar die meiden hebben dus muziek aanstaan. En niet dat dit me wat kan schelen, maar God, ze zitten hier te kijken naar beelden die echt normaal meer zijn. Buiten dat zitten ze luidop te praten en te zingen om nog maar niet te praten over welke taal eruit komt. Wat vinden jullie over de jongeren van tegenwoordig???
Misschien begin ik een oud wijf te worden!!! Haha!

Liselot

Berichten: 32189
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:44

ik vind het zo jammer dat kinderen te snel volwassen worden... meisjes van 13 die al aan sex doen enzo, die horen nog leuk met poppen te spelen!!
soms komen er idd woorden uit waarvan je denkt: van wie leer je die dingen toch???

Stinkmodder

Berichten: 7975
Geregistreerd: 24-08-02
Woonplaats: NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:45

Sommigen zijn gewoon gewoon, maar dr zit ook een stel asocialen bij. Maar dat heb je niet alleen bij jongeren, ook bij volwassenen en pake's en beppe's... Knipoog

Tomaatje

Berichten: 2505
Geregistreerd: 16-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:45

Jij woont ook in the USA hier is de jeugd nog heel beschaafd hoor Schijnheilig
Nou ja, wij hebben een strijd met de oudjes, oudjes vinden dat zij overal langs mogen, jeugd ook... Tong uitsteken Maar als iemand iets vriendelijk vraagt (zou je even aan de kant willen gaan? bv.) en dan niet op zo'n "je kunt toch wel zien dat ik erlangs moet" toon doe ik het echt wel hoor Knipoog

Linardsje23
Berichten: 1972
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:45

Ach tja... er zijn ook asociale volwassenen, ik denk dat het weinig met de leeftijd te maken heeft.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:51

IK vind wel dat de kids/jeugd hard veranderd is! Niet dat ik al zo oud ben, maar toch, ik zie enorme verschillen! En ook grote bekken, schelden, asociaal zijn etc etc.
En ook dat die kids tegewoordig zo materialistisch zijn ingesteld, daar kan ik me ook zo aan ergeren! Pffffff

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-07-04 21:54

Ja, volwassenen kunnen ook heel aso zijn, maar als ik terugkijk toen ik wat jonger was...en ik ben nog maar 35...was de jeugd toch heel anders hoor. Ik hoefde to echt niet een grote mond opzetten tegen de volwassenen om nog maar niet te praten over naar muziek te luisteren met al de F...hier en F...daar! Zou het dan aan de opvoeding van de ouders kunnen liggen??? Ik bedoel, mijn tien jarige dochter luisterd ook naar muziek en tegenwoordig is het allemaal met geweldige woorden in, maar die hoeft dus echt niet zo tegen mij of anderen te praten hoor. En inderdaad, sommige meisjes in mijn dochter's klas praten al over sex hebben met jongens en de pil enz... Toch echt niet meer normaal hoor!!!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:54

Ik ga met superlenie mee...
Ben er zelf nog maar 23, en ik zie verschrikkelijk grote verschillen met de jeugd van nu en hoe het was toen ik nog die jeugd was...
Vraag me soms af of ouders het woordje opvoeding nog wel kennen...

Gelukkig heb je ook nog welopgevoede jeugd, meer als je denkt... maar ook genoeg onopgevoede, onbeschofte jeugd...

Nadir

Berichten: 12713
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:55

Als ik kijk naar leeftijdsgenoten van mij, voel ik me al 80... Cool
Wel denk ik dat het nu meer opvalt, d.m.v. de media e.d., die vroeger natuurlijk nog niet zo modern was als nu...

SnelleMarz
Berichten: 8846
Geregistreerd: 17-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:56

de jeugd is zeker veranderd.
maar wat wil je? Alles veranderd.
En waarom kinderen van 13 al aan sex doen? Tja zet je tv maar is 's avonds aan.. Rolleyes
Het is een gekke tijd.. te gek. Alles gaat in mijn ogen te ver, maar ik kan het niet stoppen. Helaas.
En het ergste is dat ik er volgens mij zelf ook aan meedoe met mn 15 jaartjes Scheve mond

Janski

Berichten: 6498
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:00

Ik moet soms ook wel even slikken .. en dan voel ik me helaas zo oud.. maar ik dufde toch toen ik 12 of 13 was echt geen k*t te zeggen waar mijn ouders bij waren en als ik het wel deed had ik er gelijk spijt van.

Ik hoorde zojuist mijn buurjochie van 3,5 t*ring zeggen nou daar hoor ik wel even van op.. heb vorig jaar mijn buurmeisje van 7 betrapt toen ze stond te tongzoenen met een jongen uit de buurt..
Toen ik 7 was vond ik tonzoenen echt het smerigste dat ik me kon indenken.. maar ja het kan natuurlijk ook aan mij liggen maar ik ben nog helemaal niet zo heel oud maar ik kan de kids van tegenwoordig soms nieteens volgen..

HELP ik word oud!!!

ChristaV
Berichten: 470
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: Moerkapelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:11

Als ik de "jeugd" van tegenwoordig vergelijk met mijzelf op die leeftijd denk ik wel eens; hoe komen ze aan die "wijsheid". De meeste kinderen van ongeveer 10 jaar zijn soms zo ontzettend brutaal en doen de raarste dingen. Zelfs een dagje in een politiecel voor winkeldiefstal is heel gewoon. Nou dat haalde ik niet in mijn hoofd hoor op die leeftijd!! Ik was nog lekker onschuldig aan het buitenspelen op die leeftijd.

A0000
Berichten: 3021
Geregistreerd: 15-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:11

ik kan zo even geen voorbeeld bedenken maar ik kom ook regelmatig oudere mensen tegen waarvan ik denk, durven die het nou over 'de jeugd van tegenwoordig' te hebben.... ik denk dat niet alleen de jeugd maar gewoon de hele maatschappij ernstig veranderd is...

Guinevere

Berichten: 5601
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:31

Ik ben zelf nog jong, maar ook ik kan me soms behoorlijk zorgen maken over de jeugd van tegenwoordig.

Toch denk ik dat het eigenlijk wel mee valt. Elke nieuwe generatie wekt dit soort gevoelens op bij de oudere generaties. De oudere generatie beschouwt zichzelf de norm en als een gevolg daarvan heeft elke nieuwe generatie weer net iets meer spelingsruimte.

Nou, lijkt het mij soms dat het nu wel erg ver gaat, maar ik denk dat mensen dat 100 jaar geleden net zo gedacht hebben. En dat terwijl we veel van de dingen waar toen zo'n ophef over gemaakt werd, nu juist als de norm beschouwen.

De regels versoepelen (soft drugs), terwijl ze op andere gebieden juist strenger worden (illegaal downloaden), zodat de maatschappij als een geheel in balans blijft. De jeugd zal altijd de regels willen verbreken, maar diezelfde regels groeien met de tijd mee ... gelukkig maar. Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:50

Ik denk ook dat het wel komt door de hele samenleving van nu. Ook met name de opvoeding. 1 op 3 stellen scheiden nu, dit is ook niet bevorderlij voor de leefwereld/opvoeding van de kinderen. Er zijn nu meer tienermoeders dan ooit, meiden die zelf nog kind zijn en dan een kind opvoeden. Dit werkt ook allemaal door naar het kind. Want het valt mij wel op dat de ( asociale/brutale) kids die ik ken , allemaal voortkomen uit zulke situaties. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, ik ken ook kids die wel een 'heel' gezin hebben, maar nog niet te handhaven zijn. En zo ken ik ook hele lieve nette kinders met een jonge of alleenstaande moeder.

Maar het valt me wel op dat bepaalde kinderen een soortgelijke achtergrond hebben.

En guinevere, je hebt gelijk,iedere generatie kijkt anders naar de jongere generatie, maar ik vind dat het nu toch wel hard gaat. Ik bedoel ik ben nog maar 21, maar toen ik 12 was speelde ik nog buiten. Ik deed nog niet aan sex, zoenen was echt nog smerig, ik had geen mobiel, geen gameboy, geen pc en ga zo maar door.

Guinevere

Berichten: 5601
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 01:18

superlenie schreef:
En guinevere, je hebt gelijk,iedere generatie kijkt anders naar de jongere generatie, maar ik vind dat het nu toch wel hard gaat.
Dat vind ik ook, maar zou niet elke generatie dat denken? Zo groeiden wij bijvoorbeeld aan de tv gekluisterd op, met geweldadige computer spellen, contact met onbekenden via internet, etc. Dat was voor de oudere generatie toen ook een bron van zorgen, maar met ons is alles goedgekomen.

Ik blijf hoopvol dat het ook met de jongere generaties wel goed zal komen ... wat niet weg neemt dat ik soms mijn hart vasthoud. Knipoog

lore
Berichten: 349
Geregistreerd: 20-12-02
Woonplaats: Deurne (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 06:44

Ik ben zelf 25 (Voel me vaak nog jeugd) en geef les aan 15-19 jarigen. Ik sta echt versteld van wat voor taal en hoe weinig respect uit bepaalde van die jongeren komt. (Kan me niet voorstellen dat zoiets bij mij in de klas gebeurde). Anderzijds zijn er heel veel lieve, beleefde en sociale jongeren. En ik hoop van harte dat deze jongeren de toekomstige maatschappij zullen maken. Maar idd de tijden veranderd.

Justy

Berichten: 31631
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Waar het altijd vakantie is

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 07:35

Ik ben een ouwe doos van 22 Haha!

Kinderen van 13, 14 zijn vaak met zulke andere dingen bezig dan ik toendertijd, en zo idioot lang is dat toch nog niet geleden...

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 08:36

Het ene kind verschilt heel veel met het andere kind.
Wanneer ik naar de leerlingen van groep 8 kijk op de school waar ik werk, dan heb je er nog echte kinderen bij. (Zoals ik ze nog het liefste zie op een basisschool Knipoog ) Maar je hebt er ook complete pubers bij zitten en meisjes die al zo ver zijn dat je bijna zeker weet dat het niet lang zal duren voordat ze met een jongen in bed zal liggen.
Ik vind het jammer dat een hoop kinderen geen kind meer kunnen zijn. Terwijl dat misschien veel fijner was geweest.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 12:33

hahahhaa die laatste vult niemand in alleen maar omdat er staat: "ik be een ouwe doos...."
hahahahhaa (lol)

Amanda_T
Berichten: 5950
Geregistreerd: 01-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 13:01

Ik ben zelf nog maar 15, maar als ik zie wat sommge leeftijd genoten doen, dan vind ik echt dat het tever gaat. Kinderen worden sneller brutaler, hebben steeds minder respect enz. Het is ook zo verschrikkelijk veranderd sinds vroeger, hoor en denk ik. Het lijkt wel alsof dit gewoon allemaal geaccepteerd word..Nou als dat zo is, dan wil ik niet weten hoe de jeugd is, als ik 30 ben..

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 13:11

Ouwe doos van 21 meldt zich…
Sja… het is idd zoals Guinevere zegt, elke “oudere” vind het onvoorstelbaar hoe de jeugd van tegenwoordig is. Maar dat is toch ook een bepaalde cyclus, ik kijk nu idd ook al met ongeloof naar bepaald gedrag, zowel van kinderen, als volwassenen en ouderen. En als een oudere vind dat de jongere respect voor hem moet hebben, dan verwacht hij dat, en laat dat blijken. De jongere heeft zoiets van bekijk het maar, wij zijn gelijk, en dan vind de oudere de jonge onbeschoft, en de jongere de oudere asociaal en betwetend, etc. etc.
Verder denk ik ook dat heel veel afhankelijk is van waar je woont, en wat je ziet. Ik kom uit een uithoek, en ik zie duidelijk het verschil tussen jonge mensen hier, en jonge mensen in Dronten waar ik studeer (ook een uithoek ja, maar toch heel anders). Het is gewoon de cultuur van tegenwoordig, de huidige normen en waarden die gelden, het is meer een ieder voor zichzelf, en de rest kan stikken, terwijl ik hier nog meer het “we moeten het gewoon samen doen” gevoel terugvind…

alexxxandra
Berichten: 186
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: wezep

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 15:25

Haha, en de biebmedewerkers durfden nx te zeggen natuurlijk! Is hier ook altijd zo.
Maar ik heb op het eerste gestemd, ik vind het wel meevallen. Heb wel es dat ik denk: wat ben jij een enorme muts, heb je dat nou echt niet door Verward Meestal werkt negeren het beste, wat ik dan ook maar doe.

MootjeK

Berichten: 1195
Geregistreerd: 27-07-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 15:38

Ik vind dat de jeugd erg veranderd is, als je dat vergelijkt met toen ik die leeftijd had (ben 30, dus ook nog niet stokoud Haha! ). Het lijkt wel alsof er geen grenzen meer zijn. Iedereen doet maar waar hij zin in heeft en ze lijken zich nergens iets van aan te trekken. En ik heb het idee dat dat alleen maar erger wordt, want niemand durft iets te zeggen van dat gedrag.
Heb dat zelf al eens meegemaakt in de bus. Drie meiden tussen de 9 en 14 zaten andere passagiers te treiteren (met tasjes op hun hoofden slaan, tegen stoelen aanschoppen en zo) en niemand zei er iets van, inclusief buschauffeur. Op die manier wordt het natuurlijk een soort vicieuze cirkel: als er niks van gezegd wordt, gaan ze gewoon lekker door met treiteren en niemand durft er iets van te zeggen, want stel dat ze iets terug doen...
Natuurlijk is het zo dat elke nieuwe generatie weer de ergernis wekt van de vorige, maar het is allemaal zoveel bedreigender geworden. Het zijn geen onschuldige dingen meer. De pesterijtjes niet, maar ook niet hoe 'de jeugd van tegenwoordig' bijvoorbeeld over seks denkt en zo.
Ik hou echt mijn hart vast als ik eraan denk in wat voor wereld mijn(toekomstige) kinderen zullen opgroeien...

Lieke

Berichten: 11351
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 15:45

Ach, de jeugd wordt opgevoed door de volwassenen, dus eerder de maatschappij van tegenwordig...

Ik merk trouwens weinig van 'de jeugd van tegenwoordig', waarschijnlijk omdat ik zelf nog de jeugd ben, tuurlijk zijn er minder goede figuren, maar die heb je tussen de volwassenen ook. Een ander deel kun je wel aanspreken om gedrag, soms heeft 'de jeugd' niet door wat wel en niet kan, maar als niemand er wat van zegt gebeurt er nooit wat.