Cremello en Halter

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
_Vanes_

Berichten: 3664
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: Limburg

Cremello en Halter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-04 00:27

Ga nog alle haltertopics doorspitten,maar toch wat specifieke vragen aan de halterdeskundigen onder ons:
-Hoe krijg ik mijn paard WIT in de ring,alle tips van wassen,dekentjes ophouden enz. laat maar komen!
-Hoe krijg ik mijn paard dunner in de haren?(deken?)
-Het gaat dus om mijn cremello;nu was ik het denken,moeten haar hoefjes ook zwart,of moeten die juist naturel gelakt?
Nou laat maar komen....................


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 08:31

Met een cremello mogen de hoefjes zwart, en om hem wit te houden: veel wassen.
Kort in het haar? Wanneer is de wedstrijd? Dan moet je nu scheren en je paard binnen laten staan...wil je dat je paard aandoen?
Ook als je gaat wassen neem je de natuurlijke vetlaag van de huid mee, als je paard een bui krijgt kon hij het weleens koud krijgen.

Persoonlijk zou ik halteren, maar me niet bekommeren om de lengte van de vacht. Straks heb je je paard kort in het haar en moet ze na de wedstrijd weer het land op...brr....

Je suis Charlie.


Joly
Berichten: 14
Geregistreerd: 06-02-04
Woonplaats: Lithoijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 09:07

Ik heb een palomino en die was ik altijd eerst met groene zeep en dan met zilver schampoo, dan wordt hij echt mooi schoon.
Je kunt ook talkpoeder gebruiken op eventueel vies gebleven plekjes.
Als je hem kort in de haren wil houden kun je nu al beginnen met snachts en op kille dagen een dun dekentje op te doen.
Het is ook raadzaam om s'avonds de lamp wat langer aan te laten, een paard gaat zich zelf inpakken als de dagen korter worden.
Het is mooi om de hoefjes zwart te maken.
En je krijgt een hele mooie glans als je hem voor de show met Peppyspray inspuit.

Jeddah

Berichten: 14474
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Golden Valley, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 10:19

Ik neem aan dat je het over een veulen hebt? Of gaat het om een ouder paard? Senna heb ik geschoren voor het EK vorig jaar. Ik heb haar, toen ze weer thuis was, geleidelijk aan weer met dunnere dekens op gezet en binnen 2 weken (echt niet overdreven) had ze al flink weer wat vacht, binnen een maand net zo veel wintervacht als elk ander paard.
Natuurlijk is wassen het makkelijkste, maar dan gewoon vlak voor de show, daarna deken op en de dag van de show eventuele vieze plekken met Green Spot Remover van Cowboy Magic, of met simpele Alcohol, met doek en borsteltje wegwerken.
Ik zou zeker de hoeven zwart maken, ook bij paarden met 4 witte benen is dat "normaal".

Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

Alayda

Berichten: 878
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Munstergeleen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 10:24

Inderdaad, zilver shampoo werkt goed en de talkpoeder (of zelfs wit stoepkrijt) is een erg goede tip voor het laatste moment om de kleine plekjes weg te werken.
Zwarte hoefjes vind ik wel erg mooi staan!
Succes!

flashyjac
Berichten: 6671
Geregistreerd: 03-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 17:21

Alayda schreef:
Inderdaad, zilver shampoo werkt goed en de talkpoeder (of zelfs wit stoepkrijt) is een erg goede tip


Ik gebruik hiervoor Grooming Chalk van *. Voor zes euro niet vreselijk duur voor in de toiletteer- en groomkist en het werkt hartstikke goed!

{edit SM: naam verwijderd, andere zaken verkopen dit vast ook Haha!}

Francis

Berichten: 10665
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-04 21:09

Om je paard schoon te krijgen NIET veel wassen... door vaak te wassen beschadig je op den duur de vacht. De haarschubben gaan uit staan en de vacht houdt juist alleen maar meer vuil vast, is steeds moeilijker schoon te krijgen en wordt dof.
BORSTELEN, BORSTELEN, BORSTELEN, BORSTELEN is hetgeen een paard schoon maakt, een gezonde (en ook snel kortere) vacht geeft en de vacht wordt min of meer 'vuilafstotend' (echt waar, ik poets piesplekken zo weg bij Dot, die wordt in princiepe 2 keer per dag goed gepoetst). En dan bedoel ik dus niet een aai met een borstel hier en daar, maar ouderwets rossen met een rubberen borstel (ik heb er een met rubber 'noppen', werkt geweldig en Dot vindt het HEERLIJK).
Verder de 'standaard' showdingen als je naar een wedstrijd gaat, daarvoor zou je gewoon even een zoekopdrachtje moeten geven (op 'halter' en 'groomen' ofzo).

Voor een kortere vacht NIET SCHEREN!! Als je ze voor in het seizoen scheert, wordt de vacht de rest van het jaar niet meer zo mooi als die zou kunnen. Beter is het om met dekens te werken. Ik begin in September al weer met dekens om ze kort in het haar te houden. En begin je met dekens dan moet je dat ook volhouden... je ziet wel mensen die af en toe de deken er op hebben en andere dagen er weer af... dat is niet goed. Je vervangt de wintervacht van een paard en die trekt 'ie op warmere dagen ook niet uit. Wil je niet de hele winter met dekens aan de gang, dan kun je eventueel ook aan het eind van de winter een deken op gaan doen om het verharen te stimuleren en sneller te laten verlopen. Wel rekening houden met een koude lentenacht als de vacht er eenmaal af is.

Wat hoevenlak... bij Paints worden witte benen ook zwart gelakt voor de halter, dus bij een cremello zal dat niet anders zijn. Voor rijonderdelen gebruik je weer liever blanke lak.

"Als je stopt met behandelen en deze klacht komt terug, dan heb je dús de oorzaak niet weggenomen. ~ Francis

Jeddah

Berichten: 14474
Geregistreerd: 17-03-02
Woonplaats: Golden Valley, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-04 00:48

Wat scheren betreft had ik het over een weanling, daar kan je dekens op gooien wat je wilt, maar de veulenvacht komt eraf waneer het er klaar voor is. Ik nam aan dat ze het over een weanling had, maar daar zit ik misschien helemaal fout Knipoog .

Feel the fear and do it anyway
~Accept the things you cannot change and fight for everything else~

_Vanes_

Berichten: 3664
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-04 00:12

Bedankt voor de tips.

het gaat over mijn cremello-jaarling.
Ze zit nu al behoorlijk dik in het haar voor de zomer,maar ze heeft dan wel alweer vanaf mei 24/7 buiten gestaan.Ik weet niet of julie je dat nog herinneren,maar toen ze kwam in december(toen nog weanling),vanuit Montana,toen heb ik haar OP DA-ADVIES,moeten scheren.Ze had zo'n mega dikke vacht dat ze dag en nacht zweette in DECEMBER!!Ze heeft daarna wel een mooie korte vacht terug gekregen.

Nu lijkt me dat scheren op zich wel een optie,maar is 3 maanden genoeg om haar weer in een mooie vacht te krijgen.Ze begint in september toch met de aanmaak van winterhaar,dus de groei gaat wel "aan".
Veel borstelen en dekens dacht ik in eerste instantie aan,maar op dit moment vind ik de vacht al te dik en die zal nu toch alleen dikker worden?!
mmmm,...volgende week begin ik us met de eerste schoonmaak en kijken of ik wat geschikte dekentjes kan uithalen............

Nog tips voor natuurlijk krullende manen en staart?Ze krijg natuurlijk een kort kapsel,maar hopenlijk dat dit ook niet opkrult.Nu heeft ze van die pijpenkrullen-manen.

Bravura
Berichten: 5944
Geregistreerd: 19-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 07:22

Mocht je een cremello willen scheren, denk je dan wel aan het feit dat de rose huid op het lichaam zelf niet veel zon kan verdragen en kan verbranden? Zelf heb ik ook een cremello pony die deze zomer een heel dikke vacht heeft, maar ik durf het risico niet aan haar te scheren.

_Vanes_

Berichten: 3664
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-04 07:46

Bravura schreef:
Mocht je een cremello willen scheren, denk je dan wel aan het feit dat de rose huid op het lichaam zelf niet veel zon kan verdragen en kan verbranden? Zelf heb ik ook een cremello pony die deze zomer een heel dikke vacht heeft, maar ik durf het risico niet aan haar te scheren.

toevalig zit ze ,door de vakverdeling buiten,in de nachtgroep om buiten te staan,dus dat hoeft geen probleem te zijn.
daarnaast zal ze na het scheren een dekentje opkrijgen(en misschien zelfs een hood),minstens voor 3 maanden!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 11:38

Je moet het helemaal zelf weten, maar ik persoonlijk zou mijn jaarling al die ellende niet aan willen doen voor 5 Minuten in de ring, en dan eventueel als laatste geplaatst worden omdat de jury haar niet zo mooi vindt.
In de zomer een paard al onder dekens moeten zetten lijkt me zeer beslist niet leuk voor het paard. En als die wedstrijd van 5 Minuten nog naweeen heeft die drie maanden gaat duren....is het geluk van je paard dat echt waard? Het zijn en blijven babies, ook op 1 jarige leeftijd. Dus lekker lang in het haar laten. Zal misschien een plaats schelen, maar vorig jaar heb ik ook een merrie kampioen zien worden die zo te zien net uit het land was geplukt...Lips are sealed Iedereen sprak er schande van, maar de jury keek waarschijnlijk door die bos met haar heen.

Just my 2 cents worth....

Je suis Charlie.

Noisy

Berichten: 5391
Geregistreerd: 23-01-03
Woonplaats: In een huis met een dak erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 12:34

scheren zou ik ook niet doen, zeker niet nu de dagen weer korter en kouder (is het al warm geweest dan Lips are sealed ) worden.
gewoon goed poetsen en de dag van te voren wassen, dan als ie droog is helemaal met Cowboy Magic insprayen en dan poets je het vuil van de nacht er zo weer af. Haha!

Catch My Star B+12 l L1+10 l L2+1 :)
Volg onze avonturen op Instagram


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 83 bezoekers