Ik zou zo graag

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
jarrah

Berichten: 3617
Geregistreerd: 03-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-04 07:55

piedrolover schreef:
Een verzorgpony is toch echt wel wat anders dan een eigen paard Knipoog
Ik heb al heel lang n aantal verzorgpony's. Helemaal super, k mag er alles mee, maar toen Piedro (mn eigen pony) kwam was dat toch nog wel iets heel anders. Van je eigen pony ga je nog eens veel meer houden dan van een verzorgpony (en ik zeg niet dat je niet van een verzorgpony gaat houden, maar toch meer op een andere manier)... en als je het eens ergens niet mee eens bent kan je dr bij een verzorgpony niets aan doen, maar als het je eigen pony is kan je zelf beslissen..

Tuurlijk, dat snap ik ook wel Bloos
Maar het gaat hier om een meisje van 12, die geef je toch niet zomaar een pony als je als ouder zijnde helemaal niks om paarden geeft? Toen ik zo oud was, was ik al ontzettend blij met een pony die ik elke dag mocht poetsen Haha! En ik weet zeker als queengekje echt zo een doorzetter is, dat het paard er vanzelf wel een keer zal komen, maar daar moet ze dan gewoon heel hard voor knokken en veel geduld hebben.

Jennifer_S

Berichten: 2688
Geregistreerd: 17-07-04
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-04 11:10

Ok mensjes!!! Dankzij jullie ben ik overtuigt. Ik ga nog eerst heel wat jaartjes sparen. Dan kan ik dan van men eigen een paard kopen (of 2 as et kan) Heel erg bedankt iedereen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-04 19:15

12 is nog wel erg jong ja, toen las ik de penny Bloos (ik denk jij ook?) Schijnheilig en ik wou ook altijd een eigen paard nou nu ben ik een paar jaar ouder en weet ik wel beter! het is hard werken en ik wil het nog steeds maar eerst je school afmaken en ik kan het goed begrijpen van je ouders hoor, een paard aanschaffen is niet niks... mensen van 12 jaar hebben nog niet echt verantwoordelijkheidsgevoel. Scheve mond

Jennifer_S

Berichten: 2688
Geregistreerd: 17-07-04
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-04 23:01

Nope. Ik lees de penny al heel wat maanden niet meer. Vond het een beetje saai worden. Ik ben overgestapt naar Bit, Hoefslag enzo.

Primula

Berichten: 452
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Kessel-Lo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-07-04 00:02

Tja, ik vind het wel niet mooi van je ouders om eerst je hoofd op hol te brengen en daarna zomaar neen te zeggen Scheve mond . Maar ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt; ik ben op mn 13 de beginnen ponyrijden en werd er al vlug verliefd op 1 van de pony's bij ons op de manege Lachen . Maar thuis waren mn ouders absoluut geen paardenliefhebbers en ik mocht eigenlijk al blij zijn dat ik elke week mocht gaan paardrijden Scheve mond . Maar ik bleef dus echt verliefd op die pony en ging er naartoe zo vaak als ik kon en was veel met haar bezig. Door een beetje te helpen op stal mocht ik dikwijls gratis met haar rijden en ik beschouwde haar toch een beetje als mn eigen pony Lovers . Als ze ziek was ging ik haar (soms 3 maal per dag met de fiets) verzorgen. maar toen ik 20 jaar was zei de eigenaar mij dat hij haar eigenlijk wilde verkopen, omdat er buiten mij bijna niemand meer mee reed en ze was ondertussen al 18. Dus ik bij mijn ouders aankloppen, maar ja, dat lukte natuurlijk niet. Toen heb ik het uiteindelijk toch op een akkoordje kunnen gooien: als zij de pony betaalden, ging ik weekendwerk zoeken om haar te onderhouden . Zo heb ik haar uiteindelijk, na 7 jaar kunnen kopen.
Dus: de enige tip die ik je kan geven is: geniet van die pony zoveel je kunt en als je bij een paar jaar oud genoeg bent om een baantje vinden: ga er dan voor OK dan!

promiss

Berichten: 2723
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: ( Zeeuws Vlaanderen )

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 11:33

verootjoo schreef:
Waarom zou je een pony kopen als je geen geld hebt Verward Met alleen de aanschaf ben je er nog lang niet!


ja idd...je koopt een pony..dan heb je de pony wel..
maar dan komt er nog wel van alles bij!
zoals de hoeven..
wormen..
inenting..en dan ben ik er nog niet.. Tong uitsteken