Eieren splitsen: Breek het ei op de rand van een glas doormidden (voorzichtig). Nu het eigeel van het ene eierschaaltje naar de andere laten glijden. Als je het eiwit nodig hebt, opvangen, anders gewoon boven de gootsteen doen.
Voor hemelse modder... slechts een recept of 30-40 op smulweb. Dus meldt je even aan, zou ik zeggen.
Hier eentje (voor 6 personen):
3 melkchocolade repen van 100 gram 3 pure chocolade repen van 100 gram 1 pakje slagroom 4 eieren een beetje suiker
De chocolade au bain marie laten smelten. Daarna het eigeel erbij toevoegen. In de tussentijd dat de chocolade aan het smelten is de slagroom stevig kloppen, maar niet al te stevig. Het eiwit ook stevig kloppen. Als de chocolade en het eigeel gemegd zijn. Het mengsel rustig door het eiwit scheppen. Als dat klaar is de slagroom erdoor scheppen. Daarna het geheel in de koelkast zetten en stevig laten worden. Het lekkerste is als je tot de volgende dag wacht.