Inbrekers teisteren paardenwereld!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
pubelia

Berichten: 9990
Geregistreerd: 12-03-04
Woonplaats: In een huis

Inbrekers teisteren paardenwereld!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-07-04 13:30

http://www.omroepbrabant.nl/?id=29970
Omroep Brabant

Manege houders en paarden fokkers in midden- en west brabant zijn steeds vaker het slachtoffer van hoofdstel- en zadel dieven.

Manegehouders en paardenfokkers in Midden- en West-Brabant zijn steeds vaker het slachtoffer van hoofdstellen- en zadeldieven.

Volgens een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Rijschoolhouders in Brabant is het aantal inbraken de laatste maanden snel toegenomen. Het gevolg is dat veel stoeterijen en maneges zware beveiligingsmaatregelen moeten nemen om hun inboedel te beschermen.

De politie Midden- en West –Brabant kent het fenomeen, maar wil nog niet spreken van een trend.

madacha
Berichten: 195
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-04 18:44

Het is gewoon schandalig, hier in de buurt is het vooral raak ja, ik neem aan dat Natasha vanavond weer een topic opstart over het verschrikkelijke dat haar huisgenoot ALWEER is overkomen, in zeer zeer korte tijd. Verdrietig maar wat doe je er tegen?? De dieven plus de zadels zijn met de noorderzon verdwenen, en ga maar eens iemand beschuldigen.....daar doe je vaak meer kwaad dan goed mee

Biepmiep

Berichten: 3275
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 07:51

We zin inmiddels een soort inzamelingsactie voor Wil begonnen. (stal Pegasus)

Margo

Berichten: 1636
Geregistreerd: 05-07-04
Woonplaats: Soest

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 12:29

Het is dus waarschijnlijk niet meer alleen in Brabant het komt ook onze kant (utrecht) op.

Zo'n 3 weken geleden op een zondagavond laat werd er een wit autootje gesignaleerd die heel vreemd steeds rondom het terrein reed, net alsof ze aan het observeren waren. Gelukkig was er een alerte klant op stal die de eigenaar belde. Nummerbord opgenomen en alles. Politie erbij gehaald. Toevallig had de eigenaar van de stal op een curcus gezeten van de FNRS voor sterren ofzo en daar had hij iemand gesproken uit brabant waar idd alles leeg was gehaald. Dus de eigenaar belde die man op en vroeg ken je die en die auto met dat en dat kenteken..... Dat bleek dus dezelfde auto te zijn als waar ze het bij hun leeg hadden gehaald. Maar er bleek een soort van vast patroon in te zitten...
De dieven gingen dan op zondagavond laat observeren en die zondag daarop kwamen ze weer terug om alles mee te nemen.
Dus de eigenaar heeft dat weekend erop dat die auto was gesignaleerd een beveiligingsbedrijf ingeschakeld die de hele nacht in de stal bleven om de dieven te betrappen...

Er is nooit iemand geweest......

Waarschijnlijk komt dit doordat iemand op de site van de stal op het gastenboek gezet had: Bedankt Arnoud (dat is de eigenaar) ik heb meteen de politie gewaarschuwd.... Dus waarschijnlijk hebben ze dat gelezen en wisten ze dat we ze in de gaten hadden....

Het komt dus ook hierheen..... raad iedereen aan om alert te zijn...

liberty

Berichten: 17286
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 23:01

*knok knok*

Hier zijn ze nog niet geweest, en ze blijven als het goed is wel weg!

Thortana
Berichten: 4384
Geregistreerd: 25-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-04 18:16

op de stalling waar ik reed hebben ze een keer Alles meegenomen...
slat echt nergens op...

StalDoorstap

Berichten: 6691
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-04 23:17

Het is gewoon een drama.
Heel de criminele MA trouwens.

janedoe

Berichten: 693
Geregistreerd: 04-09-02
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 19:27

In de provincie Zeeland waren een aantal weken geleden ook zadeldieven actief. Op een mini-camping bij ons in de buurt zijn een paar mannen uit Brabant aangehouden omdat hun auto was gesignaleerd bij een poging tot inbraak.
Een man waarbij ze probeerden zadels te stelen is een kennis van de campingeigenaar en toen hij daar op bezoek was zag hij die auto staan. Hij vertelde de campingeigenaar van de mislukte inbraak en van gestolen zadels op het dorp en toen ging bij de campingeigenaar een lichtje branden.
De mannen uit Brabant gingen overdag namelijk zelden van de camping af maar 's avonds gingen ze altijd met de auto weg. De andere morgen kwam er dan een busje langs wat dan vrij snel daarna weer vertrok.
Ze hebben toen meteen de politie gebeld en die hebben toen in de auto van de Brabanders een lijst gevonden met daarop adressen waar paarden lopen en een aparte lijst met adressen waar paarden én honden lopen!! ja, ja ze gaan heel slim te werk!
Maar ik geloof dat de politie er verder niets aan heeft kunnen doen omdat er geen gestolen zadels aangetroffen werden, die waren al lang en breed met het busje ergens anders heen gebracht.

Saltow

Berichten: 1117
Geregistreerd: 20-03-03
Woonplaats: Ninove-City (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 21:00

Schandalig !
Zelfs paarden worden gestolen...
Jeetje.
Wat bezielt nu die dieven ?
Denken ze daarmee iets te bereiken ?
Ze maken hun leven kapot,en ze er anderen verdiet mee...

Esperanza

Berichten: 3281
Geregistreerd: 20-08-04
Woonplaats: Ramsau am Dachstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 11:12

Ik vraag me af wat ze met die zadels doen. Die moeten toch ook weer ergens worden aangeboden? Ik geloof dat recent ook hier in Noord-Holland bij manege Nibbixwoud zadels gestolen zijn. Ze nemen natuurlijk alleen de dure zadels mee. Het kan echt een onoverkomelijke klap zijn voor zo'n bedrijf.

En voor particulieren natuurlijk.... Ik heb (gelukkig) een KN kunnen kopen van mijn sponsor. Maar als ie gejat wordt? Ik heb niet diect geld voor een nieuwe. Daarom heb ik m tegenwoordig weer thuis en niet bij mijn paardje. Achter slot, grendel en hond. Boos!
Dat het zo moet..... Boos! Boos!

Farouche

Berichten: 10385
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 20:21

Jah dat is zo, ik rijd op manege Nibbixwoud en mijn paard staat daar, ook mijn zadel was gejat...... Echt ik was ZO BOOS!!!

princieboy
Berichten: 5
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: oostwoud

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-04 17:16

ja ik rij daar ook ze nemen alleen de dure merk zadels mee echt vet kut ze waren gewoon via de achterkant gekomen en hadden kruiwagens gepaakt en daar de zadels in gedaan en ze toen naar de auto gereyen die aan de over kant stond en de shabrakken er daar afgesneyen en de kruiwagens met shabrakken er in aan de overkant in de bosjes laten staan en ze wisten precies waar alles was want bij ons staat er geen zadelkamer op de deur en ze hadden precies die deuren opgemaakt echt vet raar

Farouche

Berichten: 10385
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 11:03

echt vet poedersuiker????? Princieboy, is dat i.p.v. een scheldwoord?

muddy
Berichten: 7
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: sijbekarspel

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 23:43

ja tegenwoordig is niets meer veilig, ik heb mijn zadels in een grote stalen kast, nou zie die maar eens mee te krijgen

Farouche

Berichten: 10385
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 09:00

sorry, maar in amsterdam hebben ze gewoon de schanieren van de kastjes open gebroken... dus die kast maakt niet meer zoveel uit hoor.....

Verow
Berichten: 936
Geregistreerd: 25-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 21:05

echt niet normaal van m'n verzorgpaard zijn ook de spullen gestolen, zadel+hoofdstel+martingaal, uit de kluis! Hij stond zelfs op een pensionstal, waarbij je niet eens zomaar binnen kan komen (groot hek, met code voordat je binnen kan komen). En toch is ie gestolen. Kluis was opengebroken, en die avond was ik nog geweest! Het moet dus iemand geweest zijn die de eigenaresse kende, en waarschijnlijk weten we al wie. Hij heeft een zadel (moet dan wel het gestolen zadel zijn, hij heeft zelf niks met paarden) te koop aan geboden, aan iemand die zij toevallig kon, en die heeft het dus verteld. Ik snap niet waarom die mensen dat doen. Ga lekker zelf je spullen kopen, of ga werken als je geld nodig hebt..!

Farouche schreef:
echt vet poedersuiker????? Princieboy, is dat i.p.v. een scheldwoord?


scheldwoord filter op bokt Knipoog

lonnie

Berichten: 7845
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Moergestel

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 21:10

princieboy schreef:
ja ik rij daar ook ze nemen alleen de dure merk zadels mee echt vet poedersuiker ze waren gewoon via de achterkant gekomen en hadden kruiwagens gepaakt en daar de zadels in gedaan en ze toen naar de auto gereyen die aan de over kant stond en de shabrakken er daar afgesneyen en de kruiwagens met shabrakken er in aan de overkant in de bosjes laten staan en ze wisten precies waar alles was want bij ons staat er geen zadelkamer op de deur en ze hadden precies die deuren opgemaakt echt vet raar



bij ons in zeeland (nieuwvliet) dus op precies dezelfde manier. een par dagen van tevoren waren overigens 2 brabandse mannen gesignaleerd die overal fotos van makkten, ook van de deuren ed, op een zondagavond...komt aardig overeen dus, alleen de dure zadels waren weg.

PaysBas

Berichten: 4997
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Somewhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 23:54

Ga toch maar heel snel een slot regelen voor m'n kast.

lonnie

Berichten: 7845
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Moergestel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 11:47

een slot heeft niet zoveel nut, bij ons waren alle slotjes opengeknipt en meegenomen...Ik zelf raad iedereen aan (die daartoe de mogelijkheid heeft) om z'n zadel mee naar huis te nemen, vooral als je ergens staat waar meerdere mensen staan en wat dus een lokaas is voor zadeldieven doordat ze meerdere zadels ineens mee kunnen nemen

Farouche

Berichten: 10385
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 16:05

lonnie schreef:
bij ons in zeeland (nieuwvliet) dus op precies dezelfde manier. een par dagen van tevoren waren overigens 2 brabandse mannen gesignaleerd die overal fotos van makkten, ook van de deuren ed, op een zondagavond...komt aardig overeen dus, alleen de dure zadels waren weg.


Ja bij ons was ok iemand, die ging zogenaamd met de eigenaar praten en vragen of alles verzekerd was... Dat ws het nog niet, nouja bijna alles wel, maar de puntjes op de I nog niet..... dusss........

Misschien dezelfde?

StalDoorstap

Berichten: 6691
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 21:11

lonnie schreef:
bij ons in zeeland (nieuwvliet) dus op precies dezelfde manier. een par dagen van tevoren waren overigens 2 brabandse mannen gesignaleerd die overal fotos van makkten, ook van de deuren ed, op een zondagavond...komt aardig overeen dus, alleen de dure zadels waren weg.

Hoe wisten jullie dat dit Brabanders waren?
En vonden jullie het niet vreemd dat ze fotos maakten?Spraken jullie ze daarop niet aan?

lonnie

Berichten: 7845
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Moergestel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 21:23

we wisten dat het brabanders waren omdat ze een kort gesprek hebben gehad met een paar kinders van op de manege, die kinderen hadden ook gezien dat ze op rare plaatsen foto's namen. Dit kregen we alleen pas allemaal achteraf te horen (ook van de foto's) dus we hebben ze hier helaas idd niet op aan kunnen spreken....Ze waren iig al oit binnen geweest want ze wisten precies waar alles te halen was en hebben zelfs de kruiwagen uit de werkplaats gehaald!

Twinklebel

Berichten: 4590
Geregistreerd: 16-09-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-04 21:33

Vandaag stond in de Delftse post dat bij IJsbrand Chardon zijn caravan is gestolen met daarin alle wedstrijdkleding, stopwatches, kleding voor de grooms, enz., enz.. mijn paard staat op de stal ernaast, ze zijn dus weer erg dicht bij geweest. Vorig najaar ook al, toen waren er zadels gestolen.

Farouche

Berichten: 10385
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 15:37

neej maar! Bij ons zijn er ook kruiwagens achter de hooi/tro balen gehaald~~~~~~

_Vanes_

Berichten: 3664
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-04 16:14

Hoi,
er is net een verdacht wit klein autootje met vadsig persoon erin hier geweest,die allerlei vragen wilde stellen over de paarden.Nou ja aan mijn personeel,toen ik aankwam had deze heer ineens haast...............

Graag had ik ,van insiders,nummer(s) van de nummerborden,zover die bekend zijn.(via pb)