vandaag dag 1 met lucky.

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-01 19:35

vanochtend een beetje gevoerd. eet redelijk maar vind die granenmix niet zo lekker. went vanzelf. vanmiddag was het in de zon en uit de wind zo lekker buiten dat ik hem een plaatsje in de zon had gegeven nadat hij eerst een uurtje of 2 van het gras had staan snoepen in het weitje. niet te lang want anders krijgt ie koliek. dus daarna lekker in het zonnetje gezet en toen kon ik aan de slag met de warmwater slang en de keraoshampoo die ik bij divoza had gekocht. die shampoo is spciaal voor paarden met een huidaandoening zoals schilfers exceem en andere huidproblemen. het ontsmet en is jeukstillend en zorgt voor en afremmende werking voor nieuwe irritatie. nu stinken mijn handen nog steeds want er zit teer in verwerkt. <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> blehh. ze vond het wassen heel eng maar na een aantal minuten werd het wat minder eng. ik heb warm water dus koud had hij niet. alleen duurde het heel erg lang voor ik de achterbenen mocht spuiten.lekker de staart en manen meegesopt. hijwasecht te vies om beet te pakken.nu ruikt hij lekker en ziert er een stuk schoner uit.dat is ook beter voor de
genezing van de wonden op de huid. er zitten allerlei plekken op de huid. schimmel ringworm(denk ik) en ook snijwonden. verder is de huid erg droog. wat zou ik daar aan kunnen doen?? hoe meer ik aan het wassen was hoe meer dingen me opvielen. zo heeft ze aan alle vier de benen ontzettend mok. door het vele haar kon ik dat gisteravond niet zien. daarom loopt ze dus zo raar. puur pijn op dr benen. wat is een echt goed middel tegen mok?? helaas word het wel moeilijk om de
benen te behandelen omdat ze dat dus echt nog niet toelaat. ik heb ze ook gewassen met keratoshamppo ,mdat er geen open wondjes zaten kon dat wel. toen zo goed als ik het kon doen de benen afgedroofd. maar dat verloopt dus moeizaam. dat zal langzaam moeten wennen. omdat ze dus allerlei bacterien bij zich heeft en infecties heb ik haar voor de zekerheid op de antibiotica gezet. en ze is direct ontwormd. nu staat ze lekker op stal van dr droge stal en hooi plus wat voer te genieten. dus wat ik toto nu toe tegen ben gekoemn is het volgende: (oude) schimmelinfectie. uitgedroogde huid (er zitten allemaal rimpels in) div wondjes zoals snij wonden op haar rug. en natuurlijk die vreselijke mok. daar heeft ze erg veel pijn aan. en ze heeft een veel te strak halster om gehad want de afdruk ervan dit nog in de huid. de haren zijn er ook helemaal weg. mocht iemand tips hebben die deze dingen kunnen verhelpen dan hoor ik het graag. morgen ga ik eenstuk met hem stappen. vanddag ook even langs de weg ge graas maar autos vind ie nog maar niks. wie heeft er trouwens een ruim verstelbaar halster voor een grote shet of A pony die je niet meer gebruikt?? ik heb een halster maa die is te groot op dr neus. het was een maar pony en is toch nog te groot. nu zoek ik dus een halster met verstelbare delen. mcoht iemand iets weten of er ergens een in de aanbieding weten??? groetjes lonneke (fotos zijn gemaakt en zullen zsm hier komen te staan bij plaatjes forum. ik zal waarschuwen wanner ze er zijn!!)


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 19:42

ik heb nog wel een halstertje voor je die tink omhad toen ze 2 was en nog een heel klein koppie had.,stuur ff je adres in een prive bericht en ik stuur em op.voor de wondjes helpt goudsbloemcreme erg goed,en tegen de mok zou je het beste bij de veearts antibiotica-mokzalf kunnen halen en de pilletjes van vsm:curemok.die kun je elke dag dan geven en helpt inwendig mok te bestrijden(helpt echt!)
voor de schimmelinfectie is imaverol het beste om haar mee te wassen en de spullen te ontsmetten die je voor haar gebruikt

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 19:48

Hoi Lonneke, tegen de droge huid zou je gewone Calendula-melk kunnen gebruiken, maar ik weet niet of dat in combinatie met Imaverol kan. Zou je even bij de VA na kunnen vragen.

Als je de benen niet goed mag behandelen, zou ik haar daar niet mee "plagen" voorlopig, en beginnen met Curemok van VSM. Elke dag tabletjes door het eten, dan hoef je er niet aan te zitten, zodat je eerst het vertrouwen verder op kunt gaan bouwen.

Succes met Lucky!

Sonja

dressuurmiep

Berichten: 50
Geregistreerd: 10-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 20:07

Door het vele haar zei je ??
Misschien dat het dan kan helpen om de onderbenen te scheren, begin eerst met Curemok en als dat niet helpt...wat Sedalin en wegknippen/scheren, mok kan heel nare gevolgen hebben. Om droge plekken of schuurplekjes te behandelen helpt
BioForce heel goed voor, is een heel goede creme. Veel sterkte ermee, ik hoop niet dat hij kreupel is door de mok...
:

"Als paardenmensen sterven,
valt er niks te erven"

petrakolen

Berichten: 364
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 21:54

Voor de droge huid zonnebloem olie over de biks (een flinke scheut).
Misschien is het toch verstandig de benen zo spoedig mogelijk te behandelen door de praam te gebruiken.
Beter even pijn in zijn neus dan nog dagen lang pijn aan zijn benen!
Petra

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 22:11

Misschien ene tip: toen leys een keer mok had kreeg ik van de dierenarts een oranje tubetje. Dit spul wordt gebruikt bij varkens of koeien die uier onsteking hebben. Het was in 2 dagen weg. En het koste maar 4.95.

Ik weet niet de naam van het spul maar kan het navragen.
Behandeling:
Je moet wel eerst de benen wassen en de korstjes eraf krabben met betadine srub dan goed droogmaken en dan het spul erop. Het was super snel weg en na de eerste behandeling geen dikke benen meer.

Gr pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 00:36

Voor de kleinere plekjes kun je in plaats van die shampoo Berkenteerzalf gebruiken, dit werkt denk ik hetzelfde. Is in ieder geval tegen jeuk en maakt ook de bacterien dood.
Dan hoef je hem niet steeds te wassen.
Dat spul kun je bij een dierenwinkel wel krijgen.
De mok zou je met betadine scrub kunnen doen en daarna met hydrocortiderm kunnen doen. In plaats van HCD is er nog een middel wat je ook bij een dierenarts kunt krijgen dat bedoeld is voor honden en katten, het is precies hetzelfde, het heet alleen anders. Ik woon om de hoek van een 'gewone' dierenarts, terwijl ik voor Lab's arts 15 km om zou moeten rijden; dat scheelt dus weer ff.
Om een voet te pakken kun je een touw om haar been laten zakken en daarmee haar been optillen, je kunt dan zelf rechtop blijven staan en je hoeft haar been dan pas te pakken als ze m al opgetild heeft, dit is wel veiliger. Als dat allemaal niet lukt zijn de tabletjes een goeie voorlopig.
Inderdaad is het een goed idee om olie voor haar vacht te geven. Bovendien kun je opletten of ze wel genoeg drinkt, bijvoorbeeld door haar uit emmers te laten drinken.
De snijwonden kun je een keer doen met betadine of acederm. Maar als de randen niet te ruw zijn hoeft dat niet echt. FF deppen met betadine is dan wel goed. Zodra de wond dicht is kun je met goudsbloem/calendula zorgen dat de huid verder mooi heelt.

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-01 09:37

op t moment krijgt hij lijnzaadolie voor de huid. zou datr ook goed zijn ipv zonnebloem??
tja die benen moeten echt behandeld. hij heeft er zoveel last van nu. ik zal toch maar gaan proberen om het te scheren en dan schoonmakenmet betadineshampoo?? ik hoor dat mokzalf niet echt goed is. ik heb wel eens over een middel gehoord ij koeien dat heette geloof ik droogleggers??? schijnt dus ook te helpen hoorde ik hier. naja ik ga hem zo weer verzorgen. kijken hoe ie vandaag is.


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 10:08

ja droogleggers schijnen ook te helpen inderdaad.ik heb het nog nooit geprobeert maar kim vertelde mij dat.

Rhys
Berichten: 6351
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:00

Droogzetters heet het.....je komt van het plattelang of niet he Lachen Lachen

Pluutje

Berichten: 5621
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:08

hai,
heb je je pony net ofzo??
is het een shet??
wat leuk.
ik weet dat het een droog berichtje is, maar ik ben hier nog maar net en daarom wet ik nog nie zoveel.hihi
bye bye
kisses lau

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:08

Lijnzaadolie is nog beter dan zonnebloem olie.
Mokzalf zal niet gaan helpen. Hydrocortiderm of de droogzetters wel. Het beste is dan eertse te scrubben met betadine, goed droogmaken en dan smeren. na een paar dagen is het bijna weg.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:26

voor de mok kregen wij oorzalf (universiteit Utrecht) eigenlijk voor honden, werkt prima, maar je moet het wel blijven doen (tot het over is). Daarna goed opletten en altijd droog houden. Als het wat minder is, of een beetje terugkomt kun je ook met talkpoeder aan de slag, dat droogt het een beetje uit,m aar houdt het wel soepel, dus de mok krijgt geen kans.
Verder voor droge plekken helpt Uierzalf (bij elke drogist in megaverpakking verkrijgbaar) heel goed. Is vettig en wordt gebruikt bij koeien om te voorkomen dat de uiers rauw worden van het melken ed. Ook voor mensen enzo, heel handig om te hebben. Multipurpose spul...

Suc6 he... Ik vind het echt super gaaf om te lezen...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 12:02

Kunnen wij Lonneke niet op een of andere manier helpen met Lucky??? Ik zou het best leuk vinden om naast Brooke animal hospital ook iets te beteken voor dit zielige paardje wat dichter bij huis!!! Ik vind het hartstikke knap van Lonneke dat ze dit op zich neemt maar het zal best wat kosten met zich mee brengen, dus Lon ik wou vast opperen dat ik het leuk zou vinden om je te steunen door bijvoorbeeld iets voor je te bestellen bij de paardendrogist ofzo (dan kunnen de spullen bij jou bezorgd worden...hoef ik niet te zoeken... *LOL*..en kan ik de rekening betalen.) het is wel geen mega grote bijdrage maar misschien zijn er wel meer mensen die het leuk vinden om ook iets kleins te doen voor het herstel van Lucky...ik snap best dat jij het niet nodig zal vinden, maar...tsja, ik zou het zelf wel leuk vinden om je te steunen in je "project Lucky" zeg maar en ik hoop echt dat ie gauw een beetje opknapt. Houd ons in ieder geval op de hoogte oke?!!!

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 12:07

En wat dacht je dan van voor en na foto's, jammer dat ze hem al gewassen heeft....
maar hup Lonneke foto's maken en dan met een maand of 3 weer en dan over 6 maanden...
"Project Lucky" ...
Party!!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 12:59

Vik, gisteravond op de chat is er zo'n plannetje ontstaan om Lon een beetje te helpen. Met spulletjes etc.
We kunnen dat natuurlijk ook gewoon echt doen!

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 16:12

wil ook best mijn steentje bijdragen, als daar behoefte aan is.

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 18:18

Lijkt mij een leuk idee Lov, alleen hoe gaan we dat regelen want we moeten natuurlijk niet allemaal met dezelfde spullen op de proppen komen he... *LOL* Heb jij een goed idee misschien? Groetjes, Jasja

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 19:08

Schijnheilig Heel goedkoop en zeer goed werkend middeltje tegen mok is gewone witte tandpasta. Helpt bij onze paarden erg goed.
Extreme duivel
Julke

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 20:13

Jasja!!! zoals een halstertje ofzow, of een zak biks of mokzalf of whatever!!! *LOL*

lonneke het is echt *leuk* om te lezen dat er iemand is die zoveel voor dieren overheeft

Groetjes Ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 21:29

hey Lonneke ik heb een boel gemist merk ik wel heb je een nieuw paardje?
het eerste berichtje van Sanderijn kan ik me helemaal in vinden.
Dat doe ik ook zo bij mijn paard. de silmok van paardendrogist helpt ook iets als je alles echt super droog kan houden maar ik vond het lastig spul. Droogzetters voor koeienuiers is erg goed te gebruiken maar helpt als de mok bijna over is. tandpasta is ook een middel maar vermeng het met uierzalf zodat er geen water bij kan komen en het gaat schuimen.of het helpt weet ik eigenlijk niet.....

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-01 12:28

ha nimber,
bedoel gewone witte kalk tandpasta, deze schuimt niet hoor, en er komt ook geen water door. Ik heb er bij onze toen ook verwaarloosde pony goed resultaat meegehad. Wjerdo.

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-01 14:27

tjee ik ben ech zo blij met jullie lieve bokkers. natuurlijk zo ik het fijn vinden als jullie op wat dan ook voor maniet me kunnen helpen. het maakt niet uit hoe. spullen brokjes vitamines whatever!! zo kunnen jullie een stukje bijdragen aan de hulp aan lucky. dan is is eigenlijk onze 'boktadpotiepaard' maar jullie zijn al zo ontzettend lief met de vele tips en reacties dat de rest aan bijdrage ik ben er echt ontzettend blij mee. de fotos zijn al gemaakt. nu gauw zorgen dat mijn rolletje vol komt en dan komt onze adoptiepony hier op bokt. xxxxx lonneke

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-01 14:30

en dat ik lucky heb ' genomen' spreekt voor mij voor zich. ik kan het niet aanzien hoe een pony zoveel pijn heeft moeten lijden en er zo slecht verzorgd word achtergelaten. ieder paard verdient geluk. ze zijn er voor ons plezier en dan moeten wij er ook voor zorgen dat zij er plezier van hebben. mocht er iemand OOIT nog van dit soort pony's tegen komen en die zoeken een nieuw tehuis dan hoor ik het graag. lucky zal wat mij betreft niet de enige pony zijn die ik help. groetjes lonneke


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DemiSisa, SannevZ en 8 bezoekers