Gebakken-ei-variaties

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ecudes

Berichten: 5228
Geregistreerd: 17-12-03

Gebakken-ei-variaties

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-06-04 21:29

Naar aanleiding van de tostivariaties...

Ik stond in de pan te kijken en heb maar een plak kaas op mn gebakken ei gegooid. Maar wat kan je nou eigenlijk allemaal op een gebakken ei gooien?

(Hahaha, gebakken ei is het enige wat ik kan maken, dus ik heb inmiddels wel behoefte aan variatie Haha! )

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 21:40

Mijn vader doet vaak wat spek en tomaat in de pan bakken en dan het ei eroverheen bakken, daarna nog een paar plakken kaas erover. Vind ie erg lekker Vingers aflikken

Ik hou daar niet zo van. ik doe meestal gewoon een ei bakken en dan wat kaas erover heen en dan op mijn brood een aantal plakjes augurk... eitje erover en klaar is kees! Dat vind ik wel lekker!

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 22:00

Beetje de standaard-uitsmijter van mij:

Uitje in de pan, spek erover, kaas erover, eitje erbij.
Voor de super-lekkerigheid een beetje mayo op het brood, augurkje erop en smullen maar!!! Vingers aflikken Kwijl

xSemmiex

Berichten: 10417
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 22:39

vind eitje met kaas, ham er op wel lekker...

ArubaSma

Berichten: 187
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 22:45

Vind eitje met spek en kaas wel lekker Vingers aflikken

Elzie

Berichten: 520
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 22:57

Hier is een tijdje terug ook al een soort gelijk topic over geweest als ik het me goed herinner Knipoog Maar ik maak mijn eitje zo:

2 of 3 eieren in een kommetje kloppen,
Paprika poeder, knoflook poeder, peper en zout toevoegen (evt nog meer kruiden.. net waar je zin in hebt )
Een scheutje tomatenketschup erbij,
Een versnipperd uitje erbij,

Alles goed roeren en in de pan doen, daarna wat plakken kaas erover!
Klinkt misschien vreemd, maar is erg lekker! Vingers aflikken

Qweeny

Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 23:54

Kruiden bv zout peper enz

holly
Berichten: 8840
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-04 01:20

Hier is het elk weekend boterham met gebakken ei sochtends (ahum smiddags Schijnheilig )

Eitje in de pan, kaas er over.
Voor de liefhebbers dunne plakjes tomaat.
Een half minuutje voor het uit de pan kan, nog snel een plakje bacon erover en smullen maar.
(naar smaak knoflookpoeder, peper en zout mee bakken of later op je brood er nog op)

Oh oh, niet onbelangrijk, bacon dus niet mee bakken vanaf het begin want dan gaat de smaak eraf, dus echt erboven op leggen zodat het wat kan warm worden, meer niet, dat smaakt het beste en met dit alles erboven op niet je ei om draaien in de pan, anders word het schraapwerk Tong uitsteken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-04 08:22

Eitje klutsen... (kruiden met peper, zout en paprikapoeder)
Sjalotje versnipperen, sneetje ham in kleine stukjes snijden, tomaat in dunne plakjes. Sjalotje fruiten, ham en tomaat erbij... geklutst eitje erover en eventjes laten garen... als laatste geraspte kaas erover et voila...

Ofwel eitje klutsen, klein scheutje melk bij en een beetje suiker... erg lekker voor op de boterham...

Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-04 20:52

Ik gooi er altijd van alles op (wat ik maar kan vinden), je kunt er ook champignons bij doen, paprikareepjes, paprikapoeder, ui, tomaat, en wat ook lekker is is pizzakruiden over je ei, of een beetje basilicum. hangt er net vanaf wat je er verder allemaal opgedaan hebt!

Mireille

Berichten: 41893
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 03:25

Het ei eerst opkloppen met wat melk en dan bakken. Dat is wel lekker. Vooral als je er dan nog wat oregano of andere kruiden op doet.

Suusiej
Berichten: 2755
Geregistreerd: 14-05-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 14:28

Eerst je ei goed klutsen (in een kommentje).
Spek in de pan, ei erover. Halverwege het bakken ei omdraaien.
Peper,Paprika-poeder en zout erover. en Smullen maar!!! Hyper!

Marije_jiplover

Berichten: 25316
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 18:13

Paar plakjes ham in kleine reepjes snijden, twee eieren klutsen en er zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder bij mengen. De ham alvast een beetje aanbakken, dan het geklutste ei in de pan erbij en daar een roerei van maken, dus flink met een spatel tekeer gaan in je pan.
En dat dan op twee geroosterde boterhammen. Heerlijk!

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-04 19:24

Twee eieren klutsen, wat peper, zout en thijm erdoor en in de pan. Lekker bruin laten worden Vingers aflikken

Nadir

Berichten: 12720
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 21:50

Ik heb ook een receptje... Alhoewel ik niet denk dat iedereen dat geslaagd vind... Schijnheilig

Bak eerst een aantal plakjes chorizo worst in de pan... Dan kluts je er twee eieren bij... Dan leg je er twee plakjes dungesneden brie bij... Dat gaat allemaal heerlijk smelten... En het is echt lekker... Vingers aflikken Maar wel heel pittig... Haha!

marsss

Berichten: 3131
Geregistreerd: 02-07-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:12

ei met ham en kaas Vingers aflikken en dan aan 2 kanten bakken

Anya
Berichten: 32776
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:16

eieren klutsen, blikje vis (tonijn) er door, uitje er door, soepgroenten erdoor, ketjap erdoor... en bakken: chinese tomatensaus maken, rijst bij geven. Eenvoudige en lekkere maaltijd.

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 17:31

Ei in een bakje doen (liefste 2 Tong uitsteken) en dan wat joghurt erbij, wat lenteuitjes. Gewone uitjes en stukjes champignon (of wortel e.d.) bakken in de pan, het gemixte ei-troepje erbij, bakken, wat kaas erop doen en dan klaar!
HEERLIJK! Vingers aflikken
Er zijn veel lekkere dingen met ei te maken trouwens, heel veel variaties mogelijk.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 18:59

Champignonnetje, tomaatje, lente uitje. Even bakken en dan geklutst ei erop. Omkeren en klaar is kees.

La_Vie

Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-04 23:26

Ik ben erg gek op ei met ui en tomaat Vingers aflikken
Dan maak ik er wel een roerei van, is wat makkelijker.
Daar kan ik zo een paar broodjes van weg eten

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 19:42

Gebakken ei maak ik vaak met kaas, bacon, tomaat, peper, champignons.

Lindatjuhhh

Berichten: 118
Geregistreerd: 10-09-03
Woonplaats: Kerkrade

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-04 11:29

In een pan flink wat prei en tomaatjes bakken. 2 eitjes loskloppen en mengen met een pakje mix voor boerenomelet van de knorr. eimengsel over de prei en tomaten schenken, bakken en jammie.

Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 16:23

Gewoon een gebakken ei en dan jammie.... lekker mayo en ketchup erop doen. Ook erg lekker, wel iets minder gezond...

scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 17:14

champignosn en spek Vingers aflikken

SAKKIA

Berichten: 16666
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 20:07

Sjeetje wat doen jullie er allemaal een moeite voor ik doe echt alleen maar gewoon eht ei in de pan met wat boter uiteraard, maar verder niks, jullie maken er echt werk van.
Er staan wel een paar aanraders bij heb ik al gezien dus ik kan eht allicht een keer proberen.