ohh, zo lekker! gisteren had mn vriendje weer preitaart gemaakt (is ongeveer het enige wat hij kan maken)! Dat is toch zo verschrikkelijk ontzettend mega lekker!
Omdat ik het jullie allemaal aanraad, hier het recept:
men neme:
- Bladerdeeg (1 pakje uit de diepvries)
- prei (ongeveer anderhalve kilo voor 4 personen)
- 150 g. hamblokjes
- 200 g. geraspte oude/ belegen kaas
- 2/3 eieren
- groene kruiden (gemengde provencaalse kruiden doen t erg goed)
- peper
- zout
- paneermeel
- springvorm
Het bereidingsproces:
Snijd de prei in ringen (niet te dik) en was het even af in een vergiet. Doe een klein klontje boter in een pan, laat het smelten en doe de prei erbij. beetje roeren en ongeveer 10 minuutjes zachtjes laten smoren (dus met de deksel op de pan).
Ondertussen de springvorm invetten en met bladerdeeg bekleden (helemaal). Zorg dat je nog wat bladerdeeg over hebt voor de bovenkant!! Op de bodem wat paneermeel strooien, anders wordt het allemaal een beetje klef.
De prei heeft ondertussen 10 minuten gesmoord. Op het vuur laten staan en de ham en kaas erbij doen en goed doorroeren. Ook peper, zout en kruiden naar eigen smaak toevoegen. Vervolgens het mengsel in de springvorm scheppen en gelijkmatig verdelen. De eieren even loskloppen en vervolgens (gelijkmatig) over het preimengsel gieten. Ook hier wat van overhouden voor de bovenkant.
Vervolgens snijd je de rest van de bladerdeeg in reepjes en die leg je leuk over de bovenkant, zodat er in ieder geval iets van bedekking is (een beetje het appeltaart- idee).
Vervolgens zet je het geheel in de (voorverwarmde) oven, op 180/ 200 graden. Laat hem in 30-40 minuten lekker goudbruin worden en je hebt de allerlekkerste preitaart ter wereld!!!!
Succes!!!
Ik wilde het jullie niet onthouden!
Der Ellmauer Dancing Queen