Lastige fjord

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lepeltje

Berichten: 2972
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-04-01 16:02

Of eigenlijk is hij niet lastig, maar ik heb sinds kort uitgevonden hoe ik het fjordje waar ik op de manege altijd op rijd goed kan laten lopen.(daarmee bedoel ik aan de teugel) Jammer genoeg moet ik er zoveel moeite voor doen, en als ik hem niet aan de teugel heb, lukken veel andere dingen ook niet. Misschien heeft iemand tips het Fjordje wat gemakkelijker tegen de teugel te rijden?? En verder ben ik hem weer een poosje kwijt als ik hem aan de lange teugel heb gehad, ook al zo irritant. Nou, alle tips zijn welkom!! Ik hoop dat ik niet te vaag ben geweest, anders moeten jullie het maar zeggen!!

Groetjes Agnes!!


Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-01 16:10

Hoi,
Aan de teugel krijg je niet door hangen plukken en trekken!
Je moet een paard aan de teugel rijden en niet aan de teugel trekken?
Denk je dat een paard nix kan voelen ofzo?
Je rijd een paard aan de teugel door hem aan het been voorwaarts te houden en dan van voren tegenhouden
Maar denkeraan: EERST VOORWAARTS DAN NEERWAARTS!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-01 20:22

Hoi Lepeltje: een Fjord rijd je op dezelfde manier aan de teugel als elk ander paard. Vereist echt geen bijzondere aanpak, toverspreuken of magische handjes!
Maar nog effe 1 keer voor de duidelijkheid:
<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> "AAN DE TEUGEL" IS EEN RESULTAAT, GEEN DOEL!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je bent er dus nog niet als 'ie met z'n kop omlaag loopt, das het resultaat van er normaal fatsoenlijk opzitten en de basishulpen toepassen!!!!!

Succes met je Fjordenbeest!
Sonja.

Lepeltje

Berichten: 2972
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-04-01 17:33

Hallo!!
Ik roep ook altijd dat aan de teugel een resultaat is, maar ik dacht alleen maar of jullie wat tips voor me zouden kunnen hebben. Ik heb ook niks gezegd over plukken en trekken, maar bij ons op de manege noemen ze de uitleg van steef tegen de teugel rijden, onze lesgeefster legt ht ook altijd uit met opwaarts neerwaarts rijden. Ik heb nog niet zolang ervaring met het aan de teugel rijden (het gats, ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen) dus ik moest nog eventjes uitvinden hoe je het moest doen, hele goede uitleg verder hoor, van jullie en mij lesgeefster, maar je snapt het pas echt als het je gelukt is, en iedereen schrijft het er zo gemakkelijk neer, maar in de werkelijkheid is het toch wel wat moelijker. En ik weet da je een fjord op dezelfde manier aan de teugel moet rijden, maar met dit fjordje is het een beetje moeilijk want hij is hard in de mond. Ik trek ook absoluut niet, want dan gaat hij alleen maar harder terugtrekken en een strijd tegen een fjord verlies je zeker, en ik wil hem ook geen pijn in zijn mond doen.
Nou, ik kah maar weer eens kappen, ik moet nu weg, me spreekbeurt voorbereiden, die heb ik Donderdag al en ik heb er nog nix aan gedaan Verdrietig

Groetjes Agnes!!!

ps. sorry dat ik altijd zo vaag ben.

Groetjes Agnes!!

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-01 21:03

DAt je vaag ben zeg ik niet en ik vind het ook niet echt Party!!
Je weet niet helemaal hoe je het moet zeggen. (ik ook niet altijd)
Probeer gewoon van die mond af te blijven en hem aan je been te houden en dan van voren opsluiten. Niet te veel kneden. Maar dat is ook per paard verschillend. Voor de een werkt het super en de ander wordt er alleen maar kriegelig van.
Succes.

Lepeltje

Berichten: 2972
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-01 18:34

Bedankt voor je informatie!!
Ik vind mezelf altijd wel een beetje vaag want op een of andere manier krijg ik altijd gekke antwoorden terug als ik een serieus vraagje neerzet. (ik heb het niet over jou hoor)
Nou, ik moet maar weer eens gaan want mijn zus wil nu.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-01 18:44

Wat je kunt proberen is...
Als je aan het rijden bent je handen openen en het paard de mogelijkheid geven te zakken in de hals, als het paard dan niet zakt meer been geven niet in tempo versnellen, geen waslijnen. Als het paard de hals langer maakt en laat zakken neem je voorzichtig de teugels aan, onderhoudt dan een licht contact en rij bijvoorbeeld een volte, denk er dan aan meer binnenbeen te geven.....als je dat op die manier een paar rondjes doet dan heeft dat bij meeste paarden het effect dat ze wat nagevelijker worden, het belangrijkste is dat ze de hals/hoofd niet opdrukken en wegdrukken en daarmee ook de rug. Lachen Succes. Heuvel opwaarts rijden Pling

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!


Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 21:40

Citaat:
Op 2001-04-17 18:33, schreef Lepeltje:
Ik heb ook niks gezegd over plukken en trekken, maar bij ons op de manege noemen ze de uitleg van steef tegen de teugel rijden, onze lesgeefster legt ht ook altijd uit met opwaarts neerwaarts rijden.


Groetjes Agnes!!


Dus met andere woorden trek ik paarden in de krul? Lekker. (niet dus) Mijn manier is dus abso geen in de krul trek manier! Al die aan de teugel rijd manieren komen allemaal op hetzelfde neer. Naar je hand toe drijven en vanaf daar weerstand bieden. Alleen iedereen bied die weerstand anders.

Daphne
Berichten: 55
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Apeldoorn!!!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 19:46

Ik rijd ook op een fjord en je problem komt me bekend voor, de beste manier die bij mij werkt is eerst heel goed losrijden aan een lang teugeltje (geen waslijnen, wel contact houden) en dan als ie goed los en warm is langzaam op maat pakken, en niet trekken

Lepeltje

Berichten: 2972
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-01 20:20

Hallo allemaal!!
Bedankt voor jullie informatie!!
Het is me uiteindelijk na een heleboel zweten en gedoe toch gelukt, Ricardo moet eerst een half uurtje warmdraaien en dan komt ie echt los!! Het wijken lukte heel goed, en zelfs in de galop, waar ik hem toch wat gemakkelijker kan krijgen liep hij netjes aan de teugel en stelling en buiging was ook goed. Nou, kheb dus wel lekker gereden, en ik heb de les daarna nog eventjes staan kijken naar hem om te kijken hoe hij bij anderen loopt. (kan je vaak nog wel wat van leren)

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-01 21:11

Gelukkig maar dat het nu zo fijn gaat!

Lepeltje

Berichten: 2972
Geregistreerd: 16-04-01
Woonplaats: de keukenla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-04-01 21:49

Jah, onze lesgeefster vond het ook al goed, hij liet zo ineenkeer zijn hoofdje zakken en hij bleef heel netjes lopen!! Ik ben echt heel trots op hem!! Nu heeft fjordje Ricardo, die altijd gezien werd als he bah, weer op dat lastige beest door andere luitjes toch maar weer eens bewezen dat hij het best kan!! Mijn lekkere ding. Kheb nu echt een periode met hem dat het echt goed gaat, ook met springen, hij springt niet meer met vier benen tegelijk over de hindernissen maar heel vlot en netjes. Jah, het gaat erg goed, hopen dat het zo blijft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot en 12 bezoekers