meer dan één paard??

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

 
 
Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

meer dan één paard??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-02 09:18

Ik heb het idee dat heel wat bokkers meer dan 1 paard hebben. Vaak lees je dat deze of gene weer een nieuw paard erbij heeft gekocht of met meer dan één paard wedstrijden rijdt. Is dat nou zo en zo ja, hoe doen jullie dat toch? Verward Ik ben al blij dat ik geld heb voor 1 paard (inclusief auto + trailer) en zo heel slecht verdien ik nou ook weer niet.... Lachen Ook sta ik niet op een dure manege of pensionstal, maar gewoon bij een vriendin (met buitenbak, dat wel) tegen een redelijke prijs Knipoog Wint iedereen de Staatsloterij, behalve ik? Frusty


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 09:22

Zonder de ondersteuning van mijn ouders had ik nooit de paarden op deze manier kunnen houden...
Wij hebben thuis 5 stallen, 5 paddocks, buitenbak en een flink stuk weiland.

Ik denk dat als mijn ouders deze mogelijkheden niet gehad zouden hebben, ik nu nog lekker met de Friezen aan het spelevaren was...

Daarbij vindt mijn vader het leuk als ik af en toe een paardje koop, beetje train en weer verkoop,
laat ik dat nou nèt geen probleem vinden Haha!

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:06

Ik heb dus 2 paarden (momenteel 3 maar dat is dus tijdelijk) en ik moet me daarvoor wel heel veel ontzeggen hoor. Ik heb een goed salaris maar geen riant salaris. Ik koop bijna nooit nieuwe kleren, uit eten of zowiezo uitgaan doe ik eigenlijk ook nooit (niet dat ik daarvan baal of zo hoor). Tjsa, het is een keuze die je maakt denk ik.

Dees

Berichten: 18874
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:11

Ik heb er ook twee, merries...De eerste [naam verwijderd] had ik al een tijd lang, die had ik ook al toen ik aangewezen was op pensionstalling.
Afgelopen zomer was er kans om een huis te kopen met een klein stukje land en "room for a pony"... sindsdien woont [naam verwijderd] bij ons achter huis.

Een paard alleen vind ik niets. [naam verwijderd] stond de hele dag erbarmelijk te janken naar de paarden aan de andere kant van de straat...het was sneu.
Toen heb ik een tijdje een pony geleend, maar daar was voor mij niets aan. Veel te klein. Toen de pony werd opgehaald wist ik het zeker, ik wilde een paard erbij. WElnu, dat is [naam verwijderd] geworden.

Ik moet er niet aan denken om met twee paarden op wedstrijd te zijn,wat een stress, dat lijkt me een drama, dat kan [naam verwijderd] niet meer aan hoor! Ik heb al kwalijk tijd om er 1 in conditie te houden....Gelukkig heb ik een buurmeisje dat ook graag op het paard rijdt.....
Maar het tweede paard is dus eigenlijk een speeltje van mijn eerste paard Clown , al is het wel heel makkelijk om een 'reserve-paard' te hebben!

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:13

Ik huur boxen en land voor een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal paarden wat er zou staan.
Ik heb nu 2 shetten en een draver. Stro en hooi zijn niet de extreme kosten in deze. Echter wel alle bijkomende dingen, bv. 3x beslaan, ffs 450 piek kwijt! Huilen

Ik zeg wel dat als ik nog in Rotterdam had gewoond, ik ook absoluut -financieel gezien- maar 1 paard kan onderhouden.
Ik ben nu al met al (zonder de overige kosten) minder kwijt aan stalling voor 3 paarden hier dan in Rdam voor 1 paard!

En wat je zelf aangeeft, je hebt een trailer en een auto voor de trailer. Doorgaans zijn dat zwaardere en dus duurdere auto's, die heb ik weer niet. Ja een ponytrailer, maar daar staat een simpel Escortje voor! En die is van 94, dus ook niet brandnieuw!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Dees

Berichten: 18874
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:25

En nu dan het antwoord op de vraag van Pava:

Ik heb dus een 1paard trailer. Wil ook geen tweepaards, want dan moet ik een zwaardere auto hebben en dat kan [naam verwijderd] financieel niet trekken...
Een heel groot deel van mijn inkomen gaat richting paard. Het is gewoon een dure liefhebberij (was ik maar zo blij met een dambord...)

De rest van mijn inkomen gaat richting hypotheek, eigenlijk woon ik vrij duur (grond he) vanwege het paard.....
Ik betaal dat van de volledige baan in ons famliebedrijf. Mijn vriend heeft ok nog een baan, en we hebben geen kinderen. We kunnen het allemaal net betalen, maar we zijn er wel heel gelukkig mee......

Wat als.... de wetenschap wel gelijk heeft?

Metellica

Berichten: 2610
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Montfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:30

Ik heb 1 eigen paardje die helemaal van mij zelf is. Dan heb ik Roel zijn paardje die ik 4x in de week bijrijdt omdat Roel geen tijd heeft. Dan heb ik ook nog Ilse het paardje van de staleigenaar die ik ook rijdt en helemaa verzorg Haha! . Heel druk maar wel oke. Ik en mijn ouders hebben het geld er ook niet voor maar met de geluk die ik nu heb, ben ik onwijs tevreden. Knipoog
Groetjes van Tamaar

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-02 10:45

OK, jullie moeten er dus ook hard voor werken en de hypotheek slokt bij jullie ook veel eurootjes op. Ik begrijp wel uit jullie berichten dat er dus geen tijd meer is voor vakantie enzo? Enne, hoe doen jullie dat met werken dan? Ik werk 36 uur per week, ik heb het 's avonds al druk zat met 1 paard, laat staan met 2. Volgens mij vriend ben ik al errug vaak weg.... }>

Ik moet toegeven dat ik mijn 10 jaar oude diesel van mijn vriend heb gekregen en de allergrootste reparatiekosten delen we. Anders zou ik niet zo'n bak kunnen rijden. Mijn trailer heb ik ook 2e hands gekocht van mijn winstuitkering Knipoog Ik geef niet veel geld uit aan kleren, maar we gaan wel ieder jaar 2 weken op wintersport, dus eigenlijk ben ik ook gewoon een verwend nest }>

En Sjuimpje, jaaa, dat is een heel ander verhaal natuurlijk, die heeft gewoon GEWELDIGE ouders Haha! Woon jij eigenlijk nog thuis? Werk je ook nog erbij? Dan zul je het wel razend druk hebben met je paarden Verward

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 10:49

Ik werk van 7 tot half 1,
ik woon nog half thuis Haha!

Ik woon namelijk boven de stallen.

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-02 10:53

sjezus, daar kan niemand tegenop! Haha! Jij hebt helemaal super voor mekaar Cool

WendyBZ

Berichten: 13133
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Marum

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:10

Ik heb zelf een paard, Ilana, is eigenlijk ook een beetje van mn vader. Hij heeft er verder nog een paar: Jitske, Ofir en Rival. Ze wonen op een boerderij met weiland eromheen en nog meer weiland aan de andere kant van het dorp. We hooien zelf en stro kopen we viavia. Helemaal zelfvoorziening dus!! We hebben geen trailer, hebben we niet nodig en als we er een nodig hebben kunnen we wel eentje lenen van een hooiklant. Ideaal geregeld wat mij betreft!


MarijeR

Berichten: 24924
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:15

Eh, ik werk vanuit huis (1/2 dagen) en woon boven de stallen. Ik ben dus altijd lekker dicht bij mijn paardjes in de buurt.
Toch gescheiden van m'n ouders (werd ook wel eens tijd ook Haha! ) maar dus erg weinig kosten voor wonen en stalling. Ik betaal wel alles zelf voor het onderhoud van de paarden.
In het weekend heb ik "vrij" van de paarden en zorgt mijn vader voor alle beesten. Ik ben dan meestal weg.
Op vakantie ga ik nooit, wel dagjes weg (keuringen en paarden kijken).

Ik heb het geluk dat mijn ouders ook gek zijn op paarden en dus vanuit het westen naar Groningen wilden verhuizen. Daarvoor had ik mijn paarden/pony's in pension staan en was het moeilijker om iedere maand goed uit te komen met het geld.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:19

pffieeeuuuw!
Ben gelukkig niet de enigste Haha!

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:24

'k Koop elke maand trouw staatsloten, maar win nooit iets....Weeehhhh Huilen

Ik heb ook maar 1 paard, en rijd die van de buurman er soms bij. als hij op vakantie gaat, zorgt hij voor mijn paardje (of ik breng hem weg naar mijn schoonzusje, die heeft zelf ook 4 paarden) en als hij weggaat, zorg ik voor die van hem.
Ik heb Imker thuis staan, en heb hem helemaal zelf gefinancierd. Gelukkig ben ik in het bezit van een grote jeep en een 2-paards trailer (auw in portemonnee). Verder werk ik gewoon 36 uur en gaat mijn geld voor een groot deel naar het paard en alles wat daarbij om de hoek komt kijken. Het zou ook niet te betalen zijn als ik Imker op een manege of pensionstal zou zetten. (zou ik overigens ook niet willen, ik heb hem veels te graag zo dicht bij mij)

Het kost vreselijk veel geld, tijd en moeite, maar ik zou het voor geen GOUD willen missen....

Toos paardloos

Waventy

Berichten: 5284
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:25

Ik heb een hele lieve papa en mama Lachen Lovers

Zij betalen werkelijk alles voor mij, maar... die grote ezel die ik perse wilde hebben daar moet ik de DA, smit, ed voor betalen, heel logisch toch.
En de wedstrijden die ik wil rijden, ja ook zelf betalen.
En de stalling bij ons dat scheelt, omdat we dus een stalling hebben
gehuurd.

Zonder me ma, had ik denk ik nu een hobbelpaard *LOL*

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

Barb

Berichten: 12075
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:26

Ik heb er dus ook 2, ook al is Blossem ieniemienie, maar wie weet wat er in de toekomst nog bij komt Haha!
Ze staan lekker ons thuis, ik heb een tweepaardstrailer waar alleen de auto van mijn vriend voor kan, omdat ik zonodig in een tweezittertje wil rijden Haha!

Ben ik nu ook verwend? Verward
Ik vind van wel Haha!

Esther

Berichten: 4141
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:44

Ik doe het ook met "maar" 1 paard. Hij staat in pension omdat dat gewoon de beste oplossing is, ik werk nl. in de buitendienst en moet ook af en toe een nacht of meer overblijven. Ik heb dan ook iemand erbij die Omega ook rijdt. Voor mij is 1 paard ook meer als voldoende.
ik heb wel een auto waar een trailer achter kan, en gelukkig een schoonvader met trailer, erg handig zo'n schoonvader.
Ik hoop nog wel een keer een huis met stal en grond te kunnen kopen zodat ik hem aan huis kan hebben. Dan komt er in ieder geval een kleine "stippeltjespony" bij voor het gezelschap en omdat ik die zo schattig vind. *LOL*

Sprakeloos

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:46

Ik heb ook 2 paarden. Tot een half jaar geleden betaalde ik ze allebei helemaal zelf. Had een fulltime baan en woonde op mezelf, maar had weinig woonlasten. Beiden moesten elke 2 maanden naar de smid a 300 gulden. Maar het was nog redelijk op te brengen.
Nu ben ik verhuist naar een duurdere woning en mijn ouders betalen het onderhoud van een van mijn paarden. Niet omdat ik het niet kan betalen, maar omdat ik niet genoeg tijd heb om de verzorging van 2 paarden op me te nemen. Mijn jongste zusje doet dat nu en mijn ouders zorgen nu dus voor de kosten. Kai is nog steeds van mij, maar zolang hij bij mijn zusje blijft betalen zij de kosten.
Maar mocht ze er ooit om de een of andere reden geen tijd/ zin of wat dan ook voor hebben, dan komt hij gewoon terug bij mij.

Ik heb nu een fulltime baan en moet er wel het een en ander voor opgeven. Ik ga wel eens per jaar op vakantie en kan ook gewoon de spullen kopen die ik nodig heb. Maar het uitgaan enzo moet ik wel een beetje beperken. Maar ja, het is een keuze die je maakt, he?

* To Belg, or not to Belg *

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 11:59

Tja Pavo, ik moet er ook bij zeggen dat ik 1x in de 2 jaar op vakantie ga, i.p.v. andersom. Ik ga wel graag op vakantie hoor, maar het is of/of. Ik kan niet alles. Verder ga ik niet met 2 paarden op wedstrijd om exact dezelfde redenen als Dees eerder noemde. Weet je, ik kijk zo tegen vakantie aan: duurt 2 weken en dan is het voorbij. Die paarden heb ik altijd, iedere dag kan ik daar naartoe.

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-02 12:00

Gelukkig, ik ben niet de enige simpele ziel die niet de Staatsloterij heeft gewonnen Haha! en er dus gewoon hard voor moet werken. En we hebben dus allemaal wel een of andere sponsor in de vorm van vriend of (schoon)ouders }> Bedankt voor jullie reacties tot nu toe, ik vind het leuk om te lezen hoe andere bokkers hun zaakjes voor elkaar hebben.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 12:13

Neenee, er is niemand die mijn sponsort. integendeel. Als het aan mijn vriend lag verkocht ik ook een paard en hield ik het bij eentje. Maar ik probeer ook iedere keer de staatsloterij te winnen maar tot mijn opluchting zie ik dat ik niet de enige born loser ben op dat gebied.

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 12:16

Pablo en Raimaer staan op een pensionstal, ik betaal de helft van Pablo, mijn moeder (rijdt zelf ook fanatiek) de rest. Trammelant staat ookin pension, dat wordt betaald door de vriendin die hem rijdt.

Ik heb een volledige baan (38 uur), en betaal alle paardenkosten (halve
stalling, lessen,wedstrijden, uitrusting) zelf. Ik heb een auto van de zaak die voor de trailer kan (met een paard erin (de trailer dus Haha!)) die mijn vriend en ik gezamenlijk betalen, net als zijn auto. Huur en alle gezamenlijke kosten (uit eten *grin*) delen we, wat over is mag ieder naar eigen inzicht besteden. Op deze manier heb ik nog wat geld en tijd over voor andere interesses (duiken, vakanties) en verplichte items (nette kleren voro mijn werk bv) , omdat ik niet iedere dag naar Pablo hoef. Ik rijd drie a vier keer in de week, inclusief wedstrijd (1 a 2 keer per maand). Ik woon dan niet meer thuis, maar heb het toch ook niet slecht getroffen met een moeder die net zo fanatiek is.

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-02 12:34

Joehoe, Desirée, sorry, ik dacht dat je vriend je misschien nog sponsorde Haha! Maarre, ik heb gisteren nog gekeken op teletekst en ìk heb die 9 miljoen (euro maar liefst) in ieder geval niet Huilen

Maar ik heb het zelf natuurlijk ook niet slecht getroffen, ik kan me mijn paardje + alles eromheen financieel veroorloven en ik ga nog ieder jaar met wintersport ook Lachen Weliswaar dankzij de 13e maand, maar toch. Maar als ik niet zou samenwonen, was het toch wel ff moeilijker geworden, denk ik.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 12:48

Tja, hoe doe je dat. Ten eerste bijna alles er voor laten, en ik heb ook lieve ouders die in staat zijn om financieel bij te springen.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-02 12:49

Ik heb 2 paarden en mijn ouders zijn ook sponsor:)
Als ik net als Desiree zou doen kan ik het ook betalen hoor maar mijn ouders en dan vooral mijn vader vinden de paarden zelf ook zo geweldig.
Hinke is van mij en mijn vader samen.
Mijn vader wil straks met haar gaan fokken maar ze is nu pas 6 maanden oud dus daar heb ik vrij weinig kosten aan.
Lodewijk betaal ik echt alles zelf aan. de trailer + auto zijn van mijn ouders ik ben dus best verwent wdb.
De auto mag en kan een 2 paards trekken en die neem ik nog wel eens mee van mijn stalhouder. Ik doe geen gekke dingen als ik al ver op vakantie ga is het last minut en anders blijf ik gewoon thuis.

Mijn ouders zijn nu op zoek naar een boerderij liefst met zoiets als sjuimpje heeft dat ik in een apart huisje erbij kan wonen.
Ik heb dus echt onwijs veel aan mijn ouders te danken Lovers

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _MelissaV, rien10, Vagabondo, xVerax en 31 bezoekers