Zoals we allen wel weten zijn er erg lekkere dingen verkrijgbaar bij de Aldi. Maar wat ik me nou iedere keer afvraag is: Hoe zijn die aardappelen van de Aldi? Je hebt er twee soorten, de goedkoperen (5 kg) en de duurderen (2,5 kg, momenteel Nicola's) Nou vraag ik me al tijden af hoe die goedkopere aardappelen nou zijn. Zijn ze eetbaar? Beetje vastkokend? Etc. etc. Iemand die me dat kan vertellen?
En verder.. moet ik eerlijk toegeven op een komkommer na ofzo, nooit geen groenten te kopen bij de Aldi. Over het algemeen omdat alles er nogal verlept uitziet. Iemand die me hier wat meer over kan vertellen en/of tips over kan geven?
Ik koop altijd groente bij de aldi. De aardappelen zijn prima, bij ons hebben ze alleen de 5 kg zakken, dus weet niet hoe die andere zijn. Verder koop ik er altijd uien, komkommer, tomaten, paprika's, witlof. Gewoon goed zoeken in de dozen naar de mooiste groente. En geen weken willen bewaren.
Ik neem er wel eens tomaten mee. Verder bij de groenten soms zakjes soepgroenten, komkommer, tomaat, wortels als ze ze hebben, eieren. Soms ook paprika, ligt er net aan hoe ze eruit zien, of champignons zijn er ook wel goed.
Als de groente er redelijk uitzien, neem ik ze wel. Maar laatst was Aldi in het nieuws vanwege de verboden bestrijdingsmiddelen. Ze kopen goedkoop in, waardoor de kwaliteit niet gecontroleerd kan worden. Kennelijk zijn het kleine partijen van onbekende kwekers, soms uit buitenland.
Als ik toevalling bij de aldi ben en het groente zien er goed uit dan neem ik het mee. De groente van onze aldi komt bij de greenery vandaan (eigen inkoop) en is vaak goed te doen.
De groentes en aardappelen bevallen prima van de aldi. Wel vind ik dat de aardappelen eerder blauwe plekken krijgen. Wat groenten betreft altijd even goed na kijken of het niet rot is.