Help! Raak in de war (liefde of zo iets)

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Raad_nodig
Berichten: 4
Geregistreerd: 27-05-04

Help! Raak in de war (liefde of zo iets)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-04 09:23

Ja dit is een schaduwaccount want ik zit hier behoorlijk mee en ik ken een aantal bokkers en ik wil even anoniem om raad vragen.

Ik heb op zich een leuk en gelukkig leventje heb een lieve vriend en alles. Eigenlijk alles wat mijn hartje begeert. Maar nu komt er steeds iemand uit mijn verleden naar boven en op de een of andere manier kan ik hem niet uit mijn hoofd zetten.

Ik heb hem een paar jaar geleden leren kennen op vakantie. Ik zat toen in een rot relatie en hij heeft me echt heel erg goed laten voelen. Ben terug gegaan naar Nederland en heb gebroken met die vriend en een tijd later echt een hele lieve jongen leren kennen waar ik nu heel erg gelukkig mee ben. Toch blijft er een verlangen naar die jongen van de vakantie.

Ik heb ook nog steeds een uitnodiging liggen om weer daar naar toe te gaan. Ticket ligt klaar. Maar ik ben bang dat als ik daar heen ga dat ik niet meer terug wil. Maar ik word toch gek van het verlangen. Mijn huidige vriend zegt dat ik mag gaan en hij weet ook dat er misschien "meer" gebeurt. Hij zegt dat hij van mij houd en dat hij begrijpt dat erna al die jaren een gevoel zit en dat het eigenlijk sterker wordt.

Ik hou heel erg veel van mijn vriend en ik wil oud met hem worden. Maar momenteel maalt het allemaal in mijn hoeft.

Wie heeft er raad? Of zijn mening?

Alvast bedankt


Fitzroy

Berichten: 25094
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:27

Ik zou gaan als ik jou was. Je maakt die jongen in gedachten steeds aantrekkelijker dan hij misschien in werkelijkheid was.
Als je nu gaat kan het wel eens heel erg tegenvallen en ben jij genezen van je obsessie ( zo noem ik het nu maar even)
Als je wel nog hoteldebotel bent van die jongen dan zou ik me afvragen of je wel verder moet gaan met je huidige relatie.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:29

Ik zou ook gaan, net als wat Fitzroy zegt, misschien valt hij wel tegen, dan denk je niet meer aan hem.
En als t niet tegen valt, tja dan moet je bedenken met wie je verder wilt.

Chronos

Berichten: 3071
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:32

Volg je gevoel en misschien als je heen gaat dat je dan het boek kunt sluiten...

...Dreaming with my eye's wide open...

Malibu

Berichten: 4542
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Velsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:37

Citaat:
Als je wel nog hoteldebotel bent van die jongen dan zou ik me afvragen of je wel verder moet gaan met je huidige relatie.


Dat vraag ik me ook af....

Hardstikke leuk en aardig, maar wie weet wat je dan allemaal weggooit met je huidige vriend.

Ik kan me voorstellen als je al een tijd een relatie heb dat de verliefdheid eruit gaat en dat het meer een relatie wordt van 'houden van' en 'vertrouwen op' in plaats van hevige verliefdheid en verlangen naar.

En dan kun je inderdaad een periode krijgen waar je dan aan die 'hevige verliefdheid' terug gaat denken... Je hersenen schijnen dan een stofje aan te maken waar je je heel lekker door voelt...

Ik zou heel goed nadenken wat je doet en of het het echt waard is om weg te gooien wat je heb.

Als ik het zo hoor heb je een ongelovelijke goeie jongen getroffen nu, die jouw geluk vooropstelt en (hoogstwaarschijnlijk) dan ten koste van zijn geluk.
Als iemand zoiets voor je over heeft moet je even heel goed nadenken wat je in handen heb...

En als je gevoelens voor die andere jongen sterker zijn en je heb er goed over nagedacht en je besluit voor die ander te gaan. Moet je dat meteen en eerlijk vertellen, die eerlijkheid heeft hij wel verdiend en je moet hem niet op jouw laten wachten terwijl hij er misschien niets voor terug krijgt.

Succes ermee, lijkt me een hele moelijke beslissing.

Het belangrijkste is gewoon om eerlijk te blijven, ook tegenover jezelf!

<3 Trotse mamma van Damian Jeremy en Noëlia <3 , geboren 11 juni 2010 & 2 oktober 2013 :+:
Quincy - Malibu Sundance - A Sundance Sorpreza :+:

Raad_nodig
Berichten: 4
Geregistreerd: 27-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-04 09:44

Bedankt alsvast voor de reacties.

Mijn huidige vriend is ouder dan dat ik ben en hij heeft zeg maar al behoorlijk geleefd. En daarom zegt hij ook dat ik moet gaan. Het verlangen en de verliefdheid naar hem zijn er nog.

Maar ik zit heel erg met die andere in mijn hoofd. Als ik een email van hem krijg dan krijg ik helemaal de kriebels. Ik ben altijd heel erg een type geweest van er is er maar een maar het gevoel naar die ander wil niet slijten. Normaal zou je zeggen dat gaat wel over maar na al die jaren zit het er nog.

Ik hoop dat meer mensen hun raad en oplossing willen geven. Het gaat me niet in mijn koude kleren zitten. Ik wil niemand pijn doen maar ben bang dat het mij nooit zal loslaten.

Tallie1979
Berichten: 22741
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:49

Ik heb dit ook soort van gehad, niet zoals jij, mijn situatie lag ietsjes anders, ik ben nml single Knipoog

Ik dacht dat ik echt nog helemaal wezeloos was van mijn ex.. Ik heb met hem afgesproken ( 1,5 jaar nadat het uit was gegegaan ) en kwam eigenlijk tot de conclusie dat hij in gedachte leuker was als in het echt.. Ook al heb ik ontzettend veel van hem gehouden.. Soms is het beter om de persoon in kwestie te zien om uit de droom te komen Knipoog
Laatst bijgewerkt door Tallie1979 op 28-05-04 09:49, in het totaal 1 keer bewerkt

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:49

Aan gevoel kan je niets doen, maar ik vind dit wel heel erg gemeen tegenover je vriend. Ik zou als ik jou was eerst een alles op een rijtje zetten voor jezelf en kijken om wie je nou echt geeft. Duidelijk is dat niet je vriend, anders had je hem niet in deze situatie gebracht.
Zoek eerst eens uit wat je zelf wilt voordat je straks nog een jongen gelukkig maakt en daarna niet weet wat je wil.

Succes ermee!

Malibu

Berichten: 4542
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Velsen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:55

Citaat:
Normaal zou je zeggen dat gaat wel over maar na al die jaren zit het er nog.


Ik denk dat dit ook met de afstand te maken heeft. Je heb 'm al heel lang niet gezien en dus ook niet de tijd gehad om constant bij hem te zijn.

Zoals al gezegd werd, misschien moet je inderdaad heen gaan om het boek te sluiten.
Maar ik denk niet dat je kan verwachten dat je vriend op je blijft wachten met de vraag 'gebeurt er wat tussen jullie of niet'...

Verliefdheid slijt, naarmate je langer bij elkaar bent. Dit kan 1 week, 1 maand of 10 jaar duren maar uiteindelijk ebt het langzaam weg om weer op te laaien op speciale momenten...

Ik denk dat je hier ook eens over na moet denken:
Wat ga je doen als je wel voor die andere jongen gaat en die verliefdheid ebt weg na een tijd... Weer een ander zoeken?

Het lijkt mij dat je ook ooit eens verliefd bent geweest op je huidige vriend...

Is het misschien niet zo door het verschil in leeftijd met je huidige vriend dat jullie misschien verschillen in intresses? Kan zijn dat je daar later pas achter komt en nu wel naar die andere jongen trekt omdat jullie meer gemeen hebben ofzo...

<3 Trotse mamma van Damian Jeremy en Noëlia <3 , geboren 11 juni 2010 & 2 oktober 2013 :+:
Quincy - Malibu Sundance - A Sundance Sorpreza :+:

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 09:58

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Raad_nodig
Berichten: 4
Geregistreerd: 27-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-04 09:59

Mijn vriend is toch echt alles voor mij. En ik ben eerlijk naar hem toe. Hij weet wie het is en hoe het verhaal in elkaar steekt.

Ik ben eerlijk naar hun toe maar ik zit nu met mij zelf in de knoop. Aan een kant denk ik ik stap in het vliegtuig en ga de andere kant denkt van ik durf niet want wat gaat erna komen. En toch ook een beetje zo van misschien valt de droom in duigen. Wil ik dat? Jeetje wat kan je hoofd rare dingen met je doen.

Amy77
Berichten: 11262
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 10:38

Vind het goed van je dat je dit met je vriend hebt besproken. Kan het niet zijn dat je nog zulke herinneringen aan die jongen van je vakantie hebt, omdat je toen niet lekker in je vel zat en hij op dat moment je gaf wat je nodig had. Iemand waar je steun bij hebt gevonden en je daar erg veilig bij voelde. Vaak worden herinneringen geromantiseert, juist omdat je je ergens goed bij voelde.
Ik kan me voorstellen dat je wilt weten of je gedachtes en gevoeldn oprecht zijn en daarvan uitgaande zou ik dan ook die kant op gaan, gewoon om te zien of je gevoelens terecht zijn. Ten eerste voor jezelf, maar ook voor je vriend, ik bedoel, je houd van hem, maar raakt in de war van een ander, dat is niet een goede basis voor een relatie. Gelukkig laat je vriend je daar vrij in en houd zoveel van je om hem op te laten zoeken. Ik denk dat je heel objectief naar die jongen moet kijken en je ziet wel hoe het gaat lopen..
Toch denk ik dat jee eerst eens goed moet nagaan wat die jongen voor jou heeft betekend en of dat een gevoel is wat je in je dagelijkse leven mist(dat je daar die jongen invult), of dat het een gevoel is wat ook echte gevoelens zijn.
Iig heel veel succes.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

br0ken_me

Berichten: 69
Geregistreerd: 20-05-04
Woonplaats: emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 17:17

Ga der naar toe.. Lachen
Dan zie je hem.. en kun je derachterkomen wat je voor hem voelt..
Als je hier blijft kom je daar nooit achter..

Als je veder wilt komen.. moet je daar heen gaan.. hier kom je alleen nog maar veder in de knoop...

<CENTER> **n0 Tears are fallin' fr0m my eyes.. I'm keepin' all The pain inside..**

__ l0ves Nielss__</CENTER>

Sylvia

Berichten: 28818
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Posterholt

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 17:26

Zoals al gezegt is: gaan. Wellicht valt het gewoon tegen, en eerlijk gezegt denk ik dat die kans errug groot is...

Heb zelf in een soortgelijke situatie gezeten, had veel ruzie met mijn (nog steeds) vriend en kon errug goed praten met een vriend/straatgenoot van hem. Toen de ruzie ietwat uit de hand liep en Rob me half/half dumpte, heb ik uren met die andere jongen aan de telefoon gehangen. Toen maakten Rob en ik het goed, waarna ik hem een dag later alsnog dumpte. Ik begon teveel voor die andere jongen te voelen... Heb dit ook tegen Robert gezegt, en hij begreep het. Hij was allang blij dat ik onze relatie stopzette omdat ik teveel voor iemand anders ging voelen, terwijl ik ook lekker aan had kunnen gaan rotzooien. Ik heb na een paar dagen bellen met die jongen afgesproken, ik kende hem overigens al, en ook goed. We waren vrij recent nog met zijn alles uitgeweest. En toch... In die paar weken tijd, zonder relatie, als date zijnde, was er blijkbaar iets veranderd... Heb hem daarna nog 1 keer gezien, en (helaas) spreek of zie ik hem niet meer. Had graag vrienden willen blijven, maar helaas.

Veel succes ermee iig.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

janine23
Berichten: 144
Geregistreerd: 25-05-04
Woonplaats: Doetinchem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 18:37

Ik vind dat jij een hele lieve vriend hebt, die jouw zomaar laat gaan!! Terwijl hij dan zelf al die tijd in onzekerheid zal zitten!!!
Als ik in jouw schoenen stond zou ik hem niet meer laten gaan. Stel je voor het valt echt tegen, en je gaat weer terug naar je vriend, zal hij zich dan niet altijd als de tweede keus gaan voelen???

Je moet luisteren naar je hart, en als je hart zegt dat je naar die ander toe wil moet je dat doen! OK dan!

Sylvia

Berichten: 28818
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Posterholt

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 19:24

janine23 schreef:
Stel je voor het valt echt tegen, en je gaat weer terug naar je vriend, zal hij zich dan niet altijd als de tweede keus gaan voelen???


Mag ik hier even op reageren? Ben dan wel niet naar het buitenland gevlogen, maar heb wel gebroken met mijn vriend vanwege een andere jongen... Onze relatie is er alleen maar beter op geworden, hij gaat nu echt voor me (terwijl ik van te voren een relatie met zijn moeder had). We zijn nog steeds helemaal gek met elkaar, en hij heeft nooit iets laten blijken dat hij zichzelf 2e keus vond (het is nogal een binnenvetter, als dat echt het geval was geweest dan had ie het me allang een keer tijdens een fikse ruzie verweten). Het enige wat er veranderd is is dat die jongen niet meer bevriend is met mijn vriend, hij hoopt hem ook nooit meer tegen te komen.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.


CM_

Berichten: 26904
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 19:27

ik heb niet alles gelezen, maar ik zou ook gaan !!

vaak valt de tweede keer alles je tegen, je verwacht er teveel van omdat je al tijden lang aan het fantaseren bent over die knul....
valt het mee, dan heb je nog altijd een keuze

beter spijt hebben van iets wat je gedaan hebt, dan de rest van je leven spijt hebben van iets wat je juist NIET gedaan hebt Knipoog sterkte met je beslissing!

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 19:43

Ik zou ook teruggaan en je gevoel volgen.

Misschien dat het ten koste gaat van de relatie die je nu hebt, maar dan heb je zekerheid en je huidige vriend ook.
Misschien kom je compleet gedesilusioneert terug...who knows.

Maar op deze manier verdergaan lijkt mij slechter voor je relatie en een rotter gevoel voor je vriend dan uitzoeken wat je nu echt voelt zodat je echt voor 100% voor wie dan ook kan gaan.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Blackje
Berichten: 7118
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: In de wolken..........

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-04 23:23

Fitzroy schreef:
Ik zou gaan als ik jou was. Je maakt die jongen in gedachten steeds aantrekkelijker dan hij misschien in werkelijkheid was.
Als je nu gaat kan het wel eens heel erg tegenvallen en ben jij genezen van je obsessie ( zo noem ik het nu maar even)
Als je wel nog hoteldebotel bent van die jongen dan zou ik me afvragen of je wel verder moet gaan met je huidige relatie.


ben ik het helemaal mee eens
succes!

♥ Iets met diepe dalen en hoge bergen!

Raad_nodig
Berichten: 4
Geregistreerd: 27-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-04 15:42

Ik heb het met mijn vriend erover gehad en hij zegt dat ik gewoon moet gaan en het eens moet beleven... Ik wil ook niet weg bij mijn vriend en ook niet naar die jongen voorgoed dat weet ik al zeker. Maar het gevoel moet eens beantwoord worden.

Shiloh

Berichten: 19783
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-04 16:09

je zult moeten meemaken hoe erg je nog met die jognen zit. Ga ernaartoe, misschien heb je hem in je herinneringen idd veel aantrekkelijker gemaakt, of is hij heel erg veranderd, aand e andere kant, misschien is het ook wel de liefde van je leven....

gewoon lekker gaan, enzelf ondervinden wat het beste is, gewoon je gevoel volgen, en al zou je daar toch willen blijven, bij hem, weet zeker dat je huidige vriend dit dan zal accepteren.... gewoon gaan dus

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-04 04:00

Vaak, als je hem niet meer ziet, maak je in je hoofd de situatie mooier en idyllischer dan het werkelijk is.
Omdat je alleen maar herinneringen hebt, en je die punten naar boven haalt, die je naar boven wilt halen.
Zo maak je erge dingen, erger dan het is, en mooie dingen, mooier dan het is.

Door de situatie waarin je je op dat moment bevond, slechte relatie in Nl, vakantie, mooi weer, op dat moment jezelf wat beter voelen, en al die dingen, maak je het vaak dus wat mooier dan het is.
Ik denk dat als je hem weer ziet, het allemaal nog wel eens behoorlijk kan tegenvallen.

*Na regen, komt zonneschijn... zegt men*

NoaC

Berichten: 5292
Geregistreerd: 27-06-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-04 07:53

Idd, ga er naar toe en kijk wat je gevoel dan zegt.....
Zeker als je vriend op de hoogte is van alles en het niet erg vind dat je gaat......

My imaginary friend thinks you have serious problems!

Peppertree
Berichten: 3389
Geregistreerd: 07-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-04 09:21

Ik zou ook gaan. Ben het helemaal eens met Crossmonster, beter spijt van wat je gedaan hebt, dan spijt van wat je niet gedaan hebt, vind ik een hele goede!
Heb trouwens wel bewondering voor je vriend, dat hij je zo laat gaan, en nog op je blijft wachten ook.......ik denk niet dat ik,of mijn vriend dat aan zou kunnen!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Amazonbot, GoogleAdsense, YandexBot en 190 bezoekers