Zoals hutspot, andijvie stampot, boerenkool stampot etc. zie weet er de lekkerste resepten van de hollandse potten? ben errug benieuwd of er nog lekkere recepten heb.
A trip down memory lane...I'm a Bokted One! ~* Backstreet's back again! *~
Hutspot en boerenkool heb ik gevonden alleen geen andijvie stampot... ben namelijk een "www.bokt.nl kookboek" in elkaar aan t flansen vandaar dat ik zo aan t rond neuzen ben!
A trip down memory lane...I'm a Bokted One! ~* Backstreet's back again! *~
mmm i love andijvie stam aardappels koken en puree van maken een flinke krop LICHT groene andijvie in fijne reepjes snijden de andijvie bij de puree doen en dan een scheutje azijn erover sprenkelen en mengen maar
ook lekker om er uitgebakken spekjes door heen te roeren vriendin van me eet hem altijd met geraspte kaas erdoor
mmmm drie keer raden wat ik morgen ga eten
Ik ben niet pc en heb ook niet de ambitie dat te worden
Ik maak andijviestamppot op dezelfde manier klaar als Draumpje (zal wel streekgebonden zijn ). Verder prak ik er altijd nog een paar eitjes doorheen Een klein beetje slasaus of een klontje boter er doorheen is ook erg lekker.
Afwezig tot nader order. Bij vragen graag contact opnemen met een ander teamlid. It's not easy being green *** Kermit ***
Na WOII is de Hollandse keuken behoorlijk veranderd en zijn die groenten langzaam uit ons assortiment verdwenen. Meiraapjes zijn tegenwoordig wel weer te koop op de markt, geimporteerd uit Frankrijk. Pastinaak en Schorseneren zijn tegenwoordig alleen in hele chique restaurants te verkrijgen terwijl het rond 1900 dagelijkse kost voor de gewone man was.
Nog wat oer-hollandse gerechten: naakte kindertjes in het gras hete bliksem balkenbrij
Naakte kindertjes in het gras?? Wat moet ik me daar bij voorstellen
Volgens mij is dat wat ze bij ons Blote Billetjes in het Gras noemen: groen met witte bonen. Is een mengsel van witte bonen en snijbonen, in 't zout. (en niet te pruimen )
jachtschotel!! Rundvlees braden (duurt helaas wel lang) gesnipperde uien meebraden, 1 of 2 blaadjes laurierblad mee laten sudderen, wel verwijderen voordat je gaat eten. Aardappel puree maken (of uit pakje, Knorr voor overgerechten), laagje puree in een ingevette ovenschaal, laagje vlees/uien mengsel, laagje appelplakjes (liefst goudrenetten), dan weer laagje aardappelpuree. Bestrooien met paneermeel, 'n paarklontjes boter erop en dan ongeveer een half uurtje in de oven.
I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.