Hallo!! ik mag voor mijn werk helpen met de dessertkaart en nu wilde ik eens weten wat voor desserts jullie graag eten....maakt niet uit hoe moeilijk of hoe duur als ze maar wel zelf gemaakt worden dus geen MONA....
Frank
Berichten: 5239
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Andijk
Geplaatst: 20-01-02 15:29
Okay, mijn twee favorieten!
Ten eerste: Een pannekoekje met daarin kaneelijs
Ten tweede: Een pannekoekje met daarin blauwe kaas.
Die laatste heb ik een paar keer bij kennissen in Frankrijk gegeten. In een heel klein eetcafé in de bergen. Ik weet vast wel meer, maar dat laat ik dan nog wel weten!
Frank.
ps Met vanillekwark zijn ook veel lekkere dingen te doen!!
kojack
Berichten: 6397
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 20-01-02 15:32
he hallo weet je wat lekker is, appelstrudel (weet niet of ik het goed schrijf). het is lekker makkelijk om te maken (denk ik), met bladerdeeg en appel en je kan het lekker kant en klaar kopen bij de makro en vanille ijs met echte, niet uit zo'n flesje warme chocola groetjes
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 20-01-02 15:45
ja, appelstrudel met kaneelijs en een of ander sausje!! Jammie
greetje
Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01
Geplaatst: 20-01-02 16:03
Vanillekwark met verse aarbeien en slagroom Pannekoek met Mon Chou en kersen met slagroom Verschillende bolletjes italiaans ijs met slagroom Nou succes
missy_m
Berichten: 2160
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 20-01-02 16:26
rijstepap, simpel en lekker
hemelse modder (soort chocolade pudding, recept staat al op bokt)
wafel met warme kersen en slagroom
en warme pannekoeken met kaneelijs is ook
snoopy2002
Berichten: 326
Geregistreerd: 31-12-01
Woonplaats: a'dam
Geplaatst: 20-01-02 16:30
fruitensla met kippepootjes
Anoniem
Geplaatst: 20-01-02 17:02
Grand dessert!!! Van alles een beetje, twee smaakjes ijs, bolletje bavarois, bolletje chocolademousse, vers fruit, stukje cake....
Of wat ik zelf graag maak is een over de lengte doorgesneden banaan, bakken met basterdsuiker eroverheen, en dan flamberen met likeur. Dan op een bordje doen, met die lekkere stroop die in het koekenpannetje zit, nog een flinke scheut likeur eroverheen (liefst blue curacao of pisang ambon ) en een koekje en een kloddertje slagroom..... Waaaaaaanzinnig!
Of lekker ouderwets creme brulee....
Of een verse fruitsalade met een flinke scheut (aardbeien-)likeur, jammiejammie!
Of gewoon dame blanche! (maar dan wel met chocoladesaus die hard wordt, van die slappe derrie hoef ik niet)
Of een flensje met warme kersen, vanilleijs en slagroom
Of gewoon verse aardbeien met slagroom
Of eh.... eh..... oh damn, ik vind alles gewoon lekker.... Zou ik daarom zo'n dikke kont hebben ?
Felice
Berichten: 3096
Geregistreerd: 04-11-01
Geplaatst: 20-01-02 17:10
Aardbeien met slagroom Wafel met warme kersen en slagroom Mona Volfruit yoghurt! Zelfgemaakte bananenmilkshake Koude pannenkoek met ijs Jammie ik krijg trek
Ehm geert(HugoBoss) met een bolletje ijs en heleboel slagroom Sorry..ik zal me weer gedragen Chocolade mousse is errug lekker,vooral witte chocolade mousse
Salade met kip lijkt me niet zo lekker als nagerecht.
groetjes janneke
Frank
Berichten: 5239
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Andijk
Geplaatst: 20-01-02 19:59
De aardbeien met slagroom, en de pannekoeken met ijs kent Geert nu wel. Bedenk eens iets dat er nog niet staat!
Laatst bijgewerkt door Dorée op 20-01-02 23:13, in het totaal 1 keer bewerkt
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 20-01-02 22:24
Baked Alaska Haagse bluf
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 20-01-02 22:40
Witte chocoladetaart met bosbessensaus, helemaal zelfgemaakt, ook heel makkelijk te maken en erg lekker! Als je het recept wil moet je dat maar even laten weten.
orri
Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"
Geplaatst: 20-01-02 23:12
Chonelly recepten....zaten toendertijd bij Chonelly koekjes, ik heb degene gemaakt achterop de hazelnoot omschrijving. Erg lekker;
Appel, honing, chocolade, gebroken chonelly hazelnoot koekjes, in de oven....met wat slagroom ijs....
Super dat jullie allemaal zo reageren...ik heb zelf al een aantal ideeen maar jullie zijn in principe toch de mensen die ze eventueel moeten eten....alleen heb ik een probleem...het moeten nogal 'dure' desserts zijn...creme brullee staat er zowieso altijd op omdat iedereen dat kent maar ik kan helaas geen dame blanche erop zetten....maar ik heb er wel een aantal tussen gezien...maar meer zijn altijd welkom....
SuzanneH
Berichten: 395
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 22-01-02 00:29
Ik hou van zoet, een paar favorieten :
suikerbroodijs ( recept uit Friesland )
tarte tartin ( omgekeerde appeltaart uit Frankrijk )
gefrituurde Bounty's ( ik geloof uit een receptenboek van Elvis )
huisgemaakte aparte bonbons bv met peper of andere specerijen ( te verkrijgen bij bv Puccini in Amsterdam )
Anoniem
Geplaatst: 23-01-02 15:16
Ohoh HugoBoss.... daag me nou niet uit.....
Komen er nog een paar: Fries toetje: Suikerbrood met kaneeldressinkje, bolletje appelijs en kaneelslagroom
Koude aardbeiensoep met verse zwarte peper en een bloepje creme fraiche erdoor geroerd (in een boogje rond roeren). Uiteraard verstoppen onder een dakje van bladerdeeg met suiker.....
Warm fruitflapje met een bepaalde soort fruit erin, bijvoorbeeld verse frambozen (oh jammiejammie het wordt nat voor m'n toetsenbord....) en een klein bolletje met frambozenijs (met stukjes fruit erin) erbij.....
Chocoladepassie: drie kleuren chocolademousse op een bordje, bordje versieren (marmeren) met toffee of caramelsaus. Toefje slagroom erbij...
Bananentaartje met lange vingers (liefst met schandalig veel likeur erin)...
Ik stop even hoor... even afkoelen.....
Miran
Berichten: 4453
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge
Geplaatst: 23-01-02 16:14
Goh Sonja, mag ik nog een keer bij jou komen eten ?
Er zijn ook van die kleine kookboekjes met heel veel lekkere recepten erin, misschien heeft de bieb die ook wel. En aardbeien met slagroom blijven lekker, maar dat moet je wel in de zomer eten. Nu ga ik voor iets met chocola, lekker in de winter (zomers ook, eigenlijk altijd)