zelf yoghurt maken

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

zelf yoghurt maken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-05-04 21:52

wist je dat...
er in yoghurt allemaal levende bacterieen zitten, en wij eten dat op
YAK denk je, is niet yak, deze bacterieen zijn zzer goed voor de darmflora
en, die bacterieen vormen die lekkere yoghurt
en bacterieen willen zich voortplanten, en wat hebben ze bnodig om voort te planten?
melk!
neem een halve liter melk
koop een potje yoghurt, en lees op de ingredienten, daarop moet staan: levende fermenten (oid)
kieper die yoghgurt ibn de melk, en wacht 12 uur (bij 35 graden, hoe kouder hoe langer het duurt)
die fermenten planten zich voort, en vormen yoghurt
dus als je 2 potjes koopt, en een karton melk, heb je voor weinig geld 1 liter yoghurt

dit zei de bio lerares
ik ben het aan het uitproberen, en ik ga het nog laten weten Knipoog

Oliver

Berichten: 4478
Geregistreerd: 05-01-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-04 22:02

Heb ik ook eens gezien bij het klokhuis geloof ik!
Kun je toch beter gewoon een pak yoghurt kopen, dit duurt nogal lang. Scheve mond

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-05-04 22:04

ja, dat wel
maar in mijn geval bv, je trekt een potje open, smijt dat bij 1/2 liter melk, en laat het gewoon staan
en als je er een beetje goed voor kijkt, heb je voor je hele leven verse yoghurt, voor de prijs van een pak melk
(iedere keer een paar soeplepels yoghurt apart houden, en dan weer melk bijdoen)
maar dan moet het wel lukken
ik heb het om 15.30 gemaakt
en om 18 was die nog even vloeibaar Haha!

Witney
Berichten: 169
Geregistreerd: 17-10-03
Woonplaats: Huizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-04 22:23

Wel handig als je de tijd hebt Tong uitsteken

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-05-04 22:26

en het lukt niet
ik heb het geprobeert, gisteren, en vandaag was die nog even vloeibaar
maar nu ben ik terug bij men ma, dus ga ik het verloop ervan niet meer zien...
misschien later es opnieuw proberen

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-04 09:58

Als je dat zo gewoon in open lucht laat staan, zal dat inderdaad wel even duren. Zijn speciale aparaatjes voor .... Stekker insteken en 12 uur later kan je yoghurt smikkelen Haha!

missnynke

Berichten: 8492
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-04 10:01

is een pak myoghurt dan zoveel duurder dan een pak melk?

CM_

Berichten: 26904
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-04 10:03

volgensmij kun je die bacterien ook los kopen ?
ligt me iets van bij....
als je verse melk van de boer haalt gaat het vlugger Knipoog

Duhelo

Berichten: 28547
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-05-04 17:41

ohja, belsje, dat is waar, normaal op 35 graden he
missnynke: dat ik het niet zou wee
ten
crossmonster: ik heb magere melk en halfvol gemeng Haha!, niet expres, toeval
ze kweken dat alleszins, maar of je het los kunt kopen, kan zijn, ik weet het ook niet Haha!