Beslissing genomen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Bobo

Berichten: 1786
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Breda

Beslissing genomen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-01-02 19:46

Vrijdag heb ik voorgoed afscheid genomen van tumtum, maar nou kwam mijn vader vertellen dat ik
nog een pony mag verzorgen. Het is een pony van hele goede kennissen maar ik heb zelf ook nog bobo
en ben nog niet helemaal over tumtum heen, en zoveel tijd is er niet om te beslissen of ik die pony ga verzorgen
en berijden. En als mijn school er maar niet onder lijdt. Nou heb ik een vraag aan jullie wat zouden jullie doen als je een verzorgpony hebt aangeboden gekregen en niet zoveel tijd heeft om te beslissen want je hebt zelf ook nog je pony en je hebt zelf ook net je liefste beest verkocht. Dus verplaatst je in mij en wat zou jij doen? Ik zelf zou het wel willen doen maar ik heb wel veel redenen om het niet te doen: mijn pony bobo, mijn eigen pony verkocht, school, mijn andere hobbies zoals streetdance en gewoon een keer gaan zwemmen met vrienden, uitgaan enz. Deze pony vraagt hartstikke veel aandacht om dat hij 3,5 jaar is en omdat die nog niet helemaal is ingereden. Het is trouwens ook niet mijn maat. Hij is 1m33 en bobo is een pony van 1.48 en tumtum was een pony van 1.37. Ik heb hem zelf nog nooit gereden; maar het is wel een unieke kans om een pony nog verder in te rijden. Want zo’n kans krijg ik niet elke dag. Ik heb alleen nog een beetje advies nodig om te zeggen ja of nee. Jouw beslissing telt wel mee voor wat ik ga doen. Ik moet binnen 3 dagen beslissen.

Update
Ik heb besloten dat ik het niet ga doen, het is wel een hele gave kans maar we (mijn ouders en ik) zijn het er toch over eens dat ik het niet moet doen, en we zijn ook aan het denken aan een andere pony Haha!
een andere pony die ik deel met mijn zusje of die gaat voortaan op bobo en dan ik op die ander. Dat zien we dan wel weer.

Sanne
Laatst bijgewerkt door Bobo op 18-01-02 22:08, in het totaal 1 keer bewerkt

ikke

Berichten: 37527
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 20:06

tut tut, wat een haast. Komt die haast van je vader of van de eigenaren van die pony. Als je echt zin hebt om een jonge pony iets te leren en je kunt het c.q. hebt goede begeleiding, dan is dat inderdaad wel een unieke kans om iets te leren.
Ik zou het denk ik wel doen, maar er wel bijzeggen dat ik niet alles zou doen, zoals uitmesten, voeren en zo. Als je dat er allemaal bij moet doen, dan wordt het wel een hele klus. Tenminse, ik ga ervan uit dat die pony niet bij jou pony komt te staan. Anders wordt het allemaal wel wat makkelijker.

Dennis

Berichten: 31464
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 20:10

Ik was opzoek naar een pony/paard om van de winter te gaan rijden omdat Dien drachtig is(en die word zo zwaar dat het echt niet meer te doen is). Heb een paar reacties gehad maar die gingen allemaal niet door. Toen kreeg ik het aanbod van een vriendin om hun 3 jarige pony te gaan rijden. Een onwijs goeie kans. Ik had het ook heel graag gedaan. Maar ik vond voor mij een 3 jarige te jong voor mij en ik moest er veel meer tijd in stoppen dan een verder gereden pony. Ik heb het dus niet gedaan. Toch wel spijt van maar weet wel dat als ik het gedaan had dat ik er ook spijt van gehad had omdat Dennis, Tammy en Dien er dan onder geleden hadden. Ook een onwijs goeie kans. Als ik Dennis, Tammy en Dien niet gehad had had ik het zeker gedaan maar nu was het echt een twijfel geval. Als het me nu gevraagt zou worden zou ik het zeker niet doen. Dennis is nu mijn eigen pony geworden en ik ben lekker met Dien aan de slag. Wel rustiger aan maar toch wel lekker. Ze vind de aandacht gewoon heerlijk en die aandacht wil ik haar dus geven.
Dus ik zou het niet doen maar je moet je niet laten beinvloeden door mij. Maar misschien kan je wat nuttigs uit mij verhaal kan halen.
Ik vind het dus wel heel jammer dat ik het niet gedaan heb maar toch wel blij dat ik mijn verstand(het niet doen) voor mijn gevoel(het wel doen) heb laten spreken. Ik ben alleen bang dat ik nooit meer zo'n onwijze kans krijg. Maar dat moet ik maar voor lief nemen. Ik ben blij met wat ik heb.

Pluutje

Berichten: 5624
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-02 21:23

waarom heb je je pony weggedaan dan?omdat je geen tijd meer had ofzo?
als je zelf al een pony hebt heb je daar toch wel genoeg aan lijkt mij, als je nu gewoon 1 pony hebt kun je daar plezier aan beleven en toch nog met vrienden leuke dingen doen enzo.
mijn mening is:als je een eigen pony hebt waarom dan ook nog een verzorgpony?maar als je genoeg tijd hebt en echt voor de paarden gaat kan ik me voorstellen dat het je leuk lijkt.
denk er gewoon nog eens goed over na zou ik zeggen, overleg met je ouders of eventueel een goede vriend of vriendin waar je goed mee kunt praten.

loulou

Berichten: 14809
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-02 09:52

toen nolka werd verkocht wilde ik eerst ook geen nieuwe pony maar achteraf ben ik blij dat ik loulou toch ben gaan verzorgen. ik weet niet waarom je pony is verkocht. maar het lijkt me niet omdat je te weinig tijd had want dan heb je ook niet genoeg tijd voor deze pony toch Verward
ik zou er gewoon even goed overnadenken.
succes Koe Lachen