De eiwitten met de suiker (en een heel klein beetje zout) stijf kloppen en door de mascarpone spatelen. De aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden, dit door het mascarpone mengsel doen. Voor het mooie, kan je het in schaaltjes opdienen, met een muntblad erop. Als er -nog- geen aardbeien te krijgen zijn, smaakt het ook heel lekker met uitgelekte mandarijntjes (zonder suiker!) uit blik.
Erg lekker !
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 08-05-04 13:42
Klinkt heerlijk, alleen als alternatief die uitgelekte mandarijntjes (zonder suiker, is dat voor de lijn? ) lijken me minder geslaagd. Zou het ook met kersen kunnen?
Sterre
Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland
Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-04 13:54
Die mandarijntjes zonder suiker is voor de smaak , het wordt anders wel érg zoet ! Tuurlijk kan het met kersen ook, alleen is het daar nu nog niet het seizoen voor ! Bij gebrek aan aardbeien, heb ik het de eerste keer met de mandarijntjes gemaakt en dat was ook erg jummie !
Vanes
Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland
Geplaatst: 08-05-04 16:47
Mascapone gebruik ik altijd om zelf tiramisu te maken, ook heerlijk.
Anoniem
Geplaatst: 08-05-04 18:10
mascarpone...is dat geen kaas dat lijkt me namelijk niet erg lekker bij een toet
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 08-05-04 19:04
boygirl schreef:
mascarpone...is dat geen kaas dat lijkt me namelijk niet erg lekker bij een toet
Een soort zoetige roomkaas . Het lijkt me erg lekker trouwens .
Vanes
Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland
Geplaatst: 09-05-04 08:37
Ja klopt het is een roomkaas soort, maar dat proef je bijna niet hoor. Je kan er juist uitstekend toetjes mee maken.
Sterre
Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland
Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-04 18:47
Je proeft idd niet dat het "kaas" is . Je kan het toetje trouwens ook met quark maken (wat hier "Frischkäse" genoemd wordt ) Mascarpone is in verhouding best wel duur; ik betaal hier voor een bakje van 500 gr. iets van € 2,49 en voor dezelfde hoeveelheid quark, betaal in ong. € 1,- ! Dat scheelt wel aanzienlijk, maar omdat ik het toetje niet zo vaak maak (met het oog op de calorien ), kies ik toch maar voor de mascarpone !
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 10-05-04 12:22
Hmmm Marscapone even loskloppen met wat vruchtensap (mango is lekker), beetje honing erdoor... en dan serveren met vers fruit, zoals aardbeien, mango, ananas.... goddelijk!
Sterre
Berichten: 15226
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland
Geplaatst door de TopicStarter: 10-05-04 16:30
Dat klinkt ook lekker Jennygirl , dat ga ik zeker proberen !!