Beetje laat gezien dit topic, maar ga er toch nog een paar receptjes in posten (voor een volgende keer misschien?)
AMERIKAANSE CHOCOLADETAART
(cakevorm van 22 cm diameter)
Benodigdheden
- 250g boter
- 1 tl whisky of cognac
- 165g fijne suiker
- 250g bittere chocolade (in stukjes)
- 3,75 dl warm water
- 200g zelfrijzende bloem
- 1 el cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Laat de boter smelten (maar niet kleuren!), doe er de whisky of cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op
- Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad en homogeen deeg
- Schep het in een ingevette vorm.
- Bak 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen.
Tip
- Lekker lauw of koud, met slagroom en veenbessenmoes
CHOCOLADE – FRAMBOZENCAKE
Benodigdheden
- 175g donkere chocolade
- 125g boter
- 3 eieren (gesplitst)
- 125g fijne suiker
- 1 kopje bloem
- 1 kopje amandelpoeder
- 300g frambozen (evt.diepvries)
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade met de boter au bain marie.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke gelige crème.
- Roer door de eierdooiers de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten chocolade.
- Schep er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten en de helft van de frambozen door
- Schep het deeg in een beboterde cakevorm en druk de rest van de frambozen erbovenop
- Bak 35 minuten in een op 180° voorverwarmde oven
BANANEN-CHOCOLADETAART
Benodigdheden
- 150g donkere chocolade
- 3 el sterke koffie (vloeibare, geen poeder)
- 100g boter
- 3 eieren (gesplitst)
- 100g rietsuiker
- 60g amandelen (fijngemalen)
- 2 el bloem
- 4 bananen
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie in de zwarte koffie op een zacht vuur. Haal van het vuur en voeg de boter in blokjes toe. Roer tot de boter is gesmolten.
- Klop de eierdooiers met de rietsuiker tot een wit schuim. Mix met het chocolademengsel.
- Voeg het amandelpoeder en de bloem toe
- Klop de 3 eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
- Snij de bananen in de lengte doormidden en leg ze in een beboterde taartvorm. Overgiet met het beslag en zet 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven
Accept what is, let go of what was, have faith in what will be