Want ik had zo'n ovenbestendig schaaltje zo'n witte met van die ribbels...zie je wel bij blokker, of ie daar vandaan komt weet ik niet.
Maar nu had ik hem in de grillgebruikt en is hij dus gescheurd en doormidden! Mijn oven kan even heet als mijn grill.....of is dit toch een andere soort warmte??
Ik durf nou mijn glazen spul dat ovenbestendig is niet te gebruiken in de grill. Wie weet antwoord?
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 05-05-04 17:41
In de oven wordt volgens mij de warmte egaal verdeeld, bij grillen komt de hitte alleen van boven, dacht ik. Misschien kon het glazuur daar niet tegen, dat het heter was dan de ondergrond?
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132044
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 05-05-04 22:50
Ik weet niet beter dan dat oven- en grillbestendig hetzelfde zijn. Bij grillen wordt de warmte inderdaad anders verdeeld dan bij de gewone ovenstand. Maar volgens mij zou dat eigenlijk niet uit mogen maken. Echte glazen grillschalen zijn bij mijn weten ook niet te koop.
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 06-05-04 10:10
Wat vreemd, ik heb ook die van de Blokker, gebruik ze onder de grill, op de BBQ en in de oven en in de magnetron en die van mij overleeft alles.