clinic rien van der schaft

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
pamba

Berichten: 257
Geregistreerd: 13-11-02
Woonplaats: Oudeschild- Texel

clinic rien van der schaft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-05-04 19:32

Vandaag was Rien van der Schaft op het eiland om 7 groepen van 3 paarden les te geven.
Rien begon om 9 uur met de eerste groep en in deze groep was er een amazone die niet het niet helemaal met hem eens was over hoe je moet paardrijden, dus was dat niet zo’n leuk begin van de dag.
De groepen die daarna kwamen waren allemaal zeer over zijn lesgeven te spreken en volgens mij heeft iedereen dan ook heel fijn bij hem gereden.
Ik heb zelf ook gereden, en mijn paard is niet erg makkelijk om rond te krijgen en te houden, we hebben hier dan ook hard aan gewerkt.
Wat ik bijv. moest doen was draven, halthouden hand ontspannen vlot weg draven en na een paar passen weer halthouden hand weg en dit een aantal keer achter elkaar en mijn paard zakte langzaamaan achter mijn hand aan naar beneden.
Ik moest bijv. ook op de volte achterhand pas je naar buiten weg draven en zijn achterhand heel zachtjes aantikken en drijven zodat hij meer achter aan het werk ging en makkelijker voor werd.
Zijn lesgeven is erg herkenbaar voor mij omdat mijn instructie op dezelfde manier lesgeeft dus kunnen we hier verder mee aan het werk.

SallJarig

Berichten: 6711
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-05-04 19:43

Leuk om te lezen! Ik heb met mijn pony ook een keer een clinic bij hem gereden.
Ik hoorde vooraf heel wisselende verhalen over hem, maar op de clinic bleek zijn manier van lesgeven helemaal aan te sluiten bij mijn manier van rijden (en de lessen die ik al kreeg'
Dus echt iets nieuws kreeg ik niet te horen, maar het was wel leuk om te merken dat we met precies dezelfde dingen bezig waren!
Vond dat hij heel positief en opbouwend les gaf!

pamba

Berichten: 257
Geregistreerd: 13-11-02
Woonplaats: Oudeschild- Texel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-05-04 12:03

Ik ben het helemaal met je eens dat hij positief en opbouwend les geeft

HocusTivoli

Berichten: 960
Geregistreerd: 18-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 13:22

pamba schreef:
Rien begon om 9 uur met de eerste groep en in deze groep was er een amazone die niet het niet helemaal met hem eens was over hoe je moet paardrijden, dus was dat niet zo’n leuk begin van de dag.

Ha, ha, grappig om te horen. Ik heb laatst ook clinic van hem gehad. Laten we zeggen dat het bij ons nou ook niet bepaald "klikte". Haha! Maar ach dat hou je toch, met de één klikt het gewoon beter als met de ander.

gomir

Berichten: 25534
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 14:25

Ik vind het altijd leuk om met mensen van gedachten te wisselen en evt dingen die normaal anders opgelost worden even (kort!) te bespreken. Op het moment dat degene die de clinic geeft daar niet op in wil gaan en zijn manier door wil drammen en mijn hele rijstijl in een half uur/drie kwartier om wil gooien ben ik snel uitgereden Knipoog
Ik wil best dingen anders doen en ben bereid om van iedereen te leren, maar als ze niet bereid zijn om uit te leggen waarom het anders moet dan ik het al jaren leer dan ben ik snel uitgereden Clown
(ik rijd ook nog maar zelden mee in clinics Knipoog )

Leuk dat het goed bevallen is Pamba Alleen jammer dat de dag wat minder fijn begon. Zal wel aan de datum gelegen hebben, onze start van het concours gister liep ook niet zo fijn Verdrietig

offtopic: Hoe was jouw training in Roden Verward Die van mij ging lekker

Voice

Berichten: 919
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Het leukste dorp van Groningen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 14:39

Hoi Annemieke,

Wat leuk! Ik vroeg me al af wie die man was die in de andere buitenbak aan het lesgeven was Haha!

Judith

pamba

Berichten: 257
Geregistreerd: 13-11-02
Woonplaats: Oudeschild- Texel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-05-04 14:44

Rien die wilde graag met dat meisje erover van gedachten wisselen maar dat wilde zij niet, maar ze was de enige die niet zo blij met hem was.
Wat ik van alle andere lessen heb gezien is Rien niet iemand die zijn manier wil doordrijven en zo heb ik het ook helemaal niet ervaren. Ik heb niet echt nieuwe dingen gehoord of geleerd heb meer een bevestiging gekregen dat ik goed bezig ben met mijn instructie.

ben helaas niet naar roden geweest Lio liep niet helemaal lekker komt van van het weekend want hij had heel goed zijn best gedaan we hadden nu namelijk maar 1 balk in het parcours er afgegooit en dat kwam door mijn eigen aan rij fout.

Hé voice daar kom je dan lekker op tijd achter wie het was. haha.
Maar Marieke had goed gereden hé! Ben helemaal blij voor haar en ze vond zelf dat het helemaal niet goed ging dat gekke kind, maar wel goed voor haar zelf vertrouwen

Voice

Berichten: 919
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Het leukste dorp van Groningen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 15:07

Hoi Annemieke,

Tja, ik ben iets minder betrokken bij de club. Ik kijk wel regelmatig op de kleppersite, maar had dit niet langs zien komen. Ik vind dat altijd wel leuke dingen. Eens een keer les van iemand anders. Kan heel verhelderend zijn of juist een bevesting dat je op de goede weg zit. Dat kunnen we denk ik ook allemaal wel eens gebruiken.

Nog even off-topic. Ja, Marieke blijft een rare, ze is echt superkritisch. En als je dan zegt van maar je rijdt hem netjes, best al wel door de hals enzo, dan zegt ze: "Jaaaah, daar let ik altijd op". Dan lig ik echt in een deuk om haar. We proberen haar nu over te halen om de 23ste ook mee te doen. Help je even?

Judith

jarrah

Berichten: 3617
Geregistreerd: 03-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 17:30

Wat ontzettend leuk om te horen zeg Haha!
Ik heb drie weken geleden ook een clinic bij Rien gereden, zie: [VvdD] Gister meegedaan met clinic Rien van der Schaft!!! en ik ben er echt helemaal weg van, hij geeft ECHT HEEL OPBOUWEND les en dat geeft echt een heel goed gevoel. Hij vond bij mij dat ik mijn paard echt goed naar mijn hand toe reed en dergelijke, daar achteraan vertelde hij me wel dat ik Tiffany aan de voorkant iets meer moet begrenzen Haha!
Echt opbouwend dus OK dan!
Laatst bijgewerkt door jarrah op 03-05-04 17:35, in het totaal 1 keer bewerkt

jarrah

Berichten: 3617
Geregistreerd: 03-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-04 17:31

Heb je trouwens nog foto's gemaakt?
Ik ben in ieder geval erg benieuwd Haha!

pamba

Berichten: 257
Geregistreerd: 13-11-02
Woonplaats: Oudeschild- Texel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-05-04 08:46

Helaas heb ik geen foto's genomen ben namelijk geen super fotograaf.

Voice ik zal marieke aanmoedigen om mee te doen.