Op verzoek van Greetje, voor de witlofliefhebbers onder ons:
Witlofsalade a la Gwen. 3 tot 4 personen 2 witlofstronkjes, het binnenste eruithalen, in stukjes snijden. 1 goudreinet of andere zure appel in stukjes met wat citroensap erover (worden ze niet bruin) uitgebakken spekblokjes, het vet weggooien, tenzij je dat lekker vindt... beetje yoghurt, zout en peper, eventueel nog een beetje azijn, beetje suiker of zoetstof.
Kiep alles samen in een schaal, mixen en maar!
Je kunt i.p.v. spekjes ook nog gebroken walnoot, pepitapitjes, zonnebloempitjes, en/of halve druiven (evt. ontveld).
Ik ben dol op witlof zowel rauw als gekookt. Kook ik de witlof dan gaat er een kaassaus over En wat te zeggen van witlof met ham en kaas en een beetje Mon Chou uit de oven. He jammer dat ik geen witlof in huis heb.
Probeer ipv citroen eens een limoentje....veeeel lekkerderder
Citroen kan nogal eens zuur uit de hoek komen en daar heb je met een limoen geen last van,ik doe meestal Lof fijnsnijden Gewelde rozijnen en zoetzure appel erdoor en een limoen uitknijpen...
Oooow jammie ik was wel weer is toe aan een nieuwe variatie Hoe ik hem altijd maak:
4 stronken witlof (ff binneste eruit halen) halvanaise (1 lepel) kerrie poeder (Veel) Zakje Honing/appel dressing Zoete appel (1) gekookte eieren (3) peper/zout (naar smaak) en dan mixen Ook Jammie maar... was op zoek naar iets Nieuws Gaat binnekort is even wat recepten uitproberen
3 stonken witlof handje cashewnoten 1 sinaasappel 1 zure appel mayo of halvanaise of iets dergelijks peper en zout ketjap
Dressing maken van 1,5 a 2 eetlepels mayo, snufje peper en zout en scheut ketjap. Vervolgens witlof snijden in ringen. Appel en sinaasappel snijden in blokjes, eventueel wat citroensap over de appel, cashewnoten erbij en de boel goed husselen en.... KLAAR!