probleem met linkergalop

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
obiwan
Berichten: 281
Geregistreerd: 17-01-04
Woonplaats: Dordrecht

probleem met linkergalop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-05-04 13:31

Mijn paard heeft moeite met het aanspringen in de linkergalop. Op het moment van de overgang maakt ze zich sterk en wilt haar hoofd eruit drukken, maar als ik eenmaal in galop zit loopt ze weer netjes. Het is dus echt alleen in de overgang en op de rechterhand heeft ze dit niet, dan gaat de overgang gewoon vloeiend en blijft hoofd/halshouding hetzelfde.
Herkent iemand dit en doet ze dit omdat ze het moeilijk vindt (ze is 6)?
Ik probeer nu juist hand te geven, ipv hand vastzetten zodat ze bijna niet meer omhoog kan met haar hoofd, en heb ook al de overgang met langere teugel geprobeerd, maar het is al een soort gewoonte geworden doordat ze zelf denkt dat die overgang moeilijk is.
Ik hoop dat iemand mijn verhaal snapt Tong uitsteken en misschien kan helpen!!
kim

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 13:38

Zou het helpen om de overgang zo voorwaarts mogelijk te houden (voorwaarts maakt omhoog komen moeilijker) en veel buitenteugel er aan tehouden, desnoods paard iets naar buiten te stellen? voor de overgang paard wat dieper in stellen dan anders.

obiwan
Berichten: 281
Geregistreerd: 17-01-04
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-05-04 14:01

ga het meteen uitproberen!

QQQQ

Berichten: 3730
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 14:33

Probeer anders volte vergroten (wijken) in draf doorzitten, zorg daarbij dat je goed de buitenteugel voelt (je drijft je paard met je binnenbeen in de buitenteugel). Als dit soepel ging en hij je buitenteugel aanneemt, spring je in galop aan.
In de galop zelf ook op de volte eens iets ruimte geven (2 cm teugel geven, handen klein stukje lager houden) zodat ie verder kan zakken. Daarna weer gewoon instellen.
Zal voornamelijk zijn dat ie achter nog niet sterk genoeg is om de overgang te maken.
Hoe is de overgang terug naar draf? Kan je makkelijk blijven doorzitten of is het tempo eerst te hoog/hectisch?

Replay

Berichten: 442
Geregistreerd: 04-12-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-04 14:54

anders een keer proberen wat hij doet als je op de linkerhand in de rechter galop aanspringt, doet hij het dan nog, dan is hij je gewoon aan het vervelen. doet hij het dan niet, dan heeft hij er wel moeite mee! succes

obiwan
Berichten: 281
Geregistreerd: 17-01-04
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-05-04 17:33

QQQQ -> Het ligt r maar net aan, als ze vrij druk is, is de overgang terug ook hectischer idd, maar als ze gewoon een net tempo galoppeerd gaat het terug heel netjes (op rechts hetzelfde verhaal) het is dus echt de overgang.
Replay -> Toen ik haar pas had was ze 3,5 en sprong ze erg vaak in de verkeerde galop aan op links, ze heeft dus denk ik altijd al moeite gehad met de linkergalop en heeft zich dat zo aangeleerd dat ze er nu nog onderuit wil komen (denk ik hoor).
Maar de tip van Q klinkt wel erg logisch, ze kan zich namelijk op de linkerteugel weleens sterk maken en dan word het helemaal zo rommelig als ik aan wil springen.
In ieder geval bedankt voor de tips!!